את תפיסת העולם התזונתית שלה היא מסכמת בשתי מילים: "תפריט מאוזן". זה האני מאמין של חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא – "לאכול מהכל, אבל לא הכל". "כשאנחנו מונעים מעצמנו דברים, אנחנו מובילים את עצמנו לתחושת חוסר עצומה", מבארת ממן, וזו, כפי שרבות מאיתנו מכירות היטב, מביאה אותנו בהמשך להתנפלות חסרת רסן על כל המאכלים שחסכנו מעצמנו, בעיקר מתוקים ופחמימות, מצב שגורר אותנו שוב ושוב למעגל בלתי נגמר של מניעה, חסך, זלילה והלקאה עצמית.
"היום יותר ויותר אנשים מודעים לתזונה נכונה ומעדיפים מתכונים ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר ועם מינימום קלוריות", מוסיפה רויטל פדרבוש, מחברת הבלוג "מטבח קל". אז מה עושים כשחייבים מתוק? "מכניסים אותם לתפריט במינון הנכון", מסכמות השתיים ומציעות שלושה מתכונים קלים ומתוקים, עם מינימום מצרכים, שאפשר להכין עם הילדים על בסיס שוקולד, שמעבר להיותו פינוק, נמצא שהוא מסייע בהרגעה והפחתת הפרשת הורמון הלחץ (הקורטיזול), שכה חיוני לנו בימי דחק אלו.
פצפוצי אורז עם שוקולד / רויטל פדרבוש 'מטבח קל' https://160cal.com/
ל-30 כדורים
מצרכים
3כוסות פצפוצי אורז (150 גרם)
2 כפות שמן/ 3 כפות חמאת בוטנים / 3 כפות חמאת אגוזי לוז / 3 כפות ממרח שוקולד
200 גרם שוקולד מריר/חלב או מכל סוג – חתוך לקוביות
אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד והשמן או ממרח שוקולד / חמאת האגוזים / בוטנים במיקרוגל בכמה פולסים (לא להמיס בבת אחת, כדי שהשוקולד לא יישרף, בכל פעם בפולסים של 10 שניות).
מערבבים וחוזרים על הפעולה עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
מערבבים עם פצפוצי האורז ומחלקים למנג’טים.
מעבירים למקרר או מקפיאים – עד שהכדורים מתגבשים וכעבור שעה מסדרים בקופסה סגורה (אחרי הקירור הם לא נדבקים אחד לשני ואפשר לסדר בקופסה אחת).
שומרים במקרר או בהקפאה עד ההגשה
טיפ:
בכדורים, המכילים רק 3 מרכיבים, יש כ-55 קלוריות ליחידה, כך שאפשר להתפנק בסוף ארוחה עם שני כדורים כאלו, שמרגיעים את הדחף למשהו מתוק בסוף הארוחה.

עוגת שוקולד בסיסית / חלי ממן
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה קטנה
מצרכים לעוגה
1/2 כוס שמן קנולה (120 מ"ל)
3/4 כוס סוכר (140 גרם)
4 ביצים
4 כפות קקאו
גביע שמנת חמוצה 9%
1/3+1 כוסות קמח תופח
1/3 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (ניתן לגרד בבית תפוח עד לכמות של
1/2 כוס)
מצרכים לקרם
חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
חבילת שוקולד חלב או מריר (100 גרם) מפוררת לקוביות
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקמח עם הסוכר והקקאו.
מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים (שמן, ביצים, שמנת
חמוצה ורסק תפוחים) עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הרטובים ומערבבים רק עד לקבלת
מרקם אחיד (לא לערבב יותר מידי).
מעבירים לתבנית מרוססת בספרי שמן ואופים בתנור בחום בינוני כ- 20 דקות
או עד שקיסם הנכנס לעוגה יוצא עם מעט פירורים
הכנת הקרם
בסיר קטן על אש נמוכה לחמם את השמנת המתוקה עם קוביות השוקולד עד
להמסה.
לשפוך את הקרם על העוגה בזיגזג (כמות הקרם לא מכסה את העוגה לגמרי), ולקשט עם פירות חתוכים, אם רוצים

פנקייק עם ציפוי שוקולד צ'יפס / חלי ממן
8 פנקייקים גדולים או 16 קטנים
מצרכים
1 כוס חלב
1 כוס קמח תופח
כפית תמצית וניל
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
כף שמן (קנולה או סויה)
1 כף מים
אופן ההכנה
מערבבים היטב בקערה את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מרססים מעט תרסיס שמן במחבת ומחממים היטב.
שופכים כחצי מצקת למחבת ומחכים עד שהפנקייק נפרד מהמחבת ונוצרות בועות על פני החלק העליון.
הופכים לדקה שתיים נוספות עד שהפנקייק נפרד מהמחבת.
לפזר שוקולד צ'יפס כטופינג (אפשר לגוון גם עם כף סירופ מייפל טבעי, או קוביות פרי)
