שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום שני, מאי 5, 2025 | ז׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי ראשונות

רויטל פדרבוש ולילך קדמי מציגות: מתכונים קלים להכנת פיצה ביתית

בתשיעי בפברואר חל יום הפיצה הבינלאומי. כן, כן, יש דבר כזה, אבל הוא רק התירוץ לפעילות משפחתית מהנה וטעימה שמתאימה לכל ימות השנה

מאת  דורית בן ארי
כ״ט בשבט ה׳תשפ״ד (08/02/2024 21:09)
פיצה איטלקית, צילום:לירון אלמוג, פלאש 90

פיצה איטלקית, צילום:לירון אלמוג, פלאש 90

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

הכנת פיצה ביתית יכולה להיות פעילות מהנה לכל המשפחה. ההכנה שלה אינה מסובכת, היא מהירה ואפילו אינה מצריכה ים מצרכים. לכבוד יום הפיצה הבינלאומי שחל ב-9 בפברואר, מנדבות לנו רויטל פדרבוש, מחברת הבלוג "מטבח קל" ולילך קדמי ל"הוסטס", שלושה מתכונים שיהפכו את היום המשמח והחגיגי הזה גם ליום משפחתי מאחד ומקרב, בו אפשר להתפרע ולאכול יותר מסלייס אחד, עם תוספות כיד הדמיון ובלי לספור קלוריות.

יאללה, להפשיל שרוולים, לנקות את משטח העבודה וקדימה למלאכה.

פיצה נאפוליטנית. צילום רויטל פדרבוש

מתכון לפיצה נאפוליטנית / רויטל פדרבוש

מצרכים ל-4 סועדים

לבצק פיצה

  • 1  ק״ג קמח, רצוי קמח פיצה או קמח לחם
  • 620  מ״ל מים (בטמפרטורת החדר)
  • 2  גרם (3/4 כפית) שמרים יבשים או 2 כפות שמרים להתפחה מהירה
  • כף מלח – 28 גרם מלח (אפשר גם פחות)
  • 1-2 כפות שמן זית לכיסוי הבצק המוכן
  • סולת לפתיחת הבצק

לרוטב

  • 2  קופסאות עגבניות מרוסקות (סה"כ 800 גרם)
  • 2  כפות גדושות רסק עגבניות
  • 4-5 שיני שום כתושות
  • 2  כפות שמן זית
  • 1/2  כפית מלח
  • פלפל שחור
  • צ׳ילי חריף (אם אוהבים)
  • אורגנו ובזיליקום יבשים ואו טריים קצוצים
  • 1 כפית סוכר – לא חובה רק אם טעם הרוטב הסופי חמוץ

תוספות

  • כ-900 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • כדורי מוצרלה טרייה (לא חובה)
  • תוספות כמו בצל סגול, פטריות, פלפל אדום – חתוכים דק-דק
  • זיתים, טונה, אנשובי – לפי הטעם האישי
  • שמן זית להברשה

לקישוט: עלי רוקט טריים או בזיליקום

אופן ההכנה

לבצק

  • בקערת מיקסר (או קערה רגילה) מוזגים את המים ומעליהם את השמרים – מערבבים היטב עד שהשמרים נמסים.
  • מוסיפים את ק״ג הקמח ומעליו את המלח. מערבבים בהתחלה את המלח לתוך הקמח ואז מערבבים הכל כדי ליצור בצק.
  • אם משתמשים במיקסר – לשים במהירות נמוכה כ-10 דקות עד שהבצק הופך לאלסטי. עוטפים את הבצק המוכן עם 1-2 כפות שמן זית (אפשר עם תרסיס שמן או עם הידיים), כדי שהוא לא יתייבש.
  • מכסים את הבצק עם ניילון נצמד או כובע אמבטיה (כדי שהבצק לא יתייבש) משאירים אותו בטמפרטורת החדר למשך 1/2 שעה ומעבירים למקרר למשך כ-24 שעות (אפשר גם 48 שעות).
  • להכנה מהירה עם כמות גדולה של שמרים: משאירים את הבצק בטמפרטורת חדר למשך שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו (תלוי בטמפרטורה).

הכנת בצק הפיצה

  • כ-3 שעות לפני שרוצים להגיש את הפיצה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-6 כדורים ששוקלים כ-270 גרם כל אחד. משאירים את הכדורים לתפיחה שנייה ובינתיים מכינים את הרוטב והתוספות.
  • להכנה מהירה: כשהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו ל-6 כדורים ומשאירים אותם לתפיחה שנייה. בינתיים מכינים את הרוטב והתוספות וממשיכים עם המתכון כרגיל.

לרוטב

  • מסננים את העגבניות המרוסקות עד שכל הנוזלים יוצאים, ומערבבים עם שאר המרכיבים.

לתוספות

  • חותכים את התוספות שבוחרים, כמו בצל, פטריות, פלפל לחתיכות דקות, כדי שהם ישתלבו בפיצה.

אפיית הפיצה

  • שעה לפני הגשת הפיצה מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר – טורבו.
  • על גבי נייר אפייה עם מעט שמן זית וסולת – פותחים את הבצק לעיגול (קוטר כ-30 ס״מ לפיצה דקה, אפשר לגודל קטן יותר לבצק פיצה עבה יותר – אל תתרגשו מקרעים – לא יראו אותם בסוף) עם שוליים. מורחים רוטב, גבינה ותוספות. את השוליים מברישים עם שמן זית לאקסטרה קראסט.
  • מעבירים את הפיצה לתנור – בחלק התחתון ביותר לאפייה של כ-10 דקות עד להשחמה. מוציאים מהתנור ומגישים.
פיצה חציל. צילום רויטל פדרבוש

פיצת חציל דיאטטית / רויטל פדרבוש

מצרכים ל-4 סועדים

  • 2 חצילים (רצוי בלאדי, שהוא בשרני ומכיל פחות גרעינים)
  • שמן זית למריחה על החצילים
  • מלח, פלפל שחור, אורגנו
  • גבינת מוצרלה כדורים/גבינה בולגרית
  • גבינת מוצרלה/צהובה מגורדת
  • בזיליקום
  • 2 חלמוני ביצה (לא חובה)

לרוטב עגבניות

  • חצי קופסת עגבניות מרוסקות (כ-200 גרם)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 3 שיני שום
  • 1 כף שמן זית
  • מלח, פלפל שחור ואורגנו

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
  • מקלפים את החצילים לצורת זברה ופורסים לפרוסות עבות יחסית כ-2 ס”מ ויוצרים בהן חתכים.
  • מצפים תבנית עם נייר אפיה ומסדרים את החצילים בשכבה אחת. מורחים שמן זית ומוסיפים מלח, פלפל שחור ואורגנו ואופים עד השחמה חלקית (15-25 דקות). אל תגזימו כי החצילים חוזרים לתנור.
  • מעבירים את התנור למצב גריל – חום עליון.
  • מעררבבים את כל חומרי רוטב העגבניות. טועמים ואם הרוטב חמוץ – מוסיפים כפית סילאן/סוכר. מורחים את הרוטב על החצילים, מוסיפים גבינת מוצרלה (כדורים) או גבינה בולגרית. מוסיפים מעל גבינת מוצרלה מגורדת או גבינה צהובה. מקשטים עם עגבניות, בצל. אפשר להוסיף עגבניות ופלפלים בצדדים שיהיו סלט בצד. מוסיפים מעל חלמוני ביצה.
  • אופים בחלק העליון למשך 5-10 דקות – תלוי ברמת עשיית החלמון הרצויה. אם אתם אוהבים אותו נוזלי – אפו בחלק העליון של התנור. אם אתם אוהבים אותו אפוי – באמצע התנור.

עוד טיפים ומתכונים לפיצה תמצאו במטבח קל – בלוג מתכונים פשוטים וקלים להכנה

מתכון לפיצה מהירה דקה / לילך קדמי ל"הוסטס"

מצרכים ל-4 סועדים

לבצק הפיצה

  • 1 כפית של שמרים יבשים
  • חצי כפית סוכר לבן
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 2 כוסות קמח רב תכליתי
  • 1/2 כפית מלח
  • תוספות לפי טעם אישי
  • נייר אפייה

אופן הכנת הבצק

  • בקערה קטנה ממיסים את השמרים והסוכר במים פושרים.
  • מניחים את הקערה בצד למשך כ-5 עד 8 דקות בכדי לאפשר לשמרים להתרכך ולתסוס.
  • מערבבים כוס ושלושת רבעי של קמח יחדיו עם המלח בקערה גדולה נפרדת, יוצקים לתערובת השמרים ובוחשים היטב עד שהבצק מתגבש.
  • מפזרים מעט קמח על נייר האפייה, מעבירים אליו את הבצק וממשיכים ללוש לשתי דקות נוספות עד שמתקבל בצדק אחיד. אם הבצק עדיין דביק מדי ניתן להוסיף את רבע כוס הקמח שנותרה.
  • מרדדים את הבצק לצורה הרצויה, עיגול או מלבן.
  • מניחים נייר אפייה משומן בתבנית התנור ומעבירים אליה את הבצק.

אופן הכנת הרוטב

  • השתמשו ברטבים מוכנים על בסיס 100% עגבניות טריות.
  • הוסיפו עגבנייה טרייה מגורדת, עלי בזיליקום, אורגנו לפי הטעם, תבלינים יבשים של מלח, פלפל ומעט אבקת שום לאוהבים.
  • צקו את הרוטב על גבי בצק הפיצה המוכן והוסיפו תוספות שאתם אוהבים – מוצרלה מגורדת/תערובת של גבינות/זיתים/עלי בזיליקום/פלפלים ירוקים קצוצים/עגבניות שרי/פטריות פרוסות, או כל תוספת אחרת.

אפיית הפיצה

חממו את התנור ל-220 מעלות והניחו לפיצה להיאפות במשך 8-10 דקות עד להזהבתה.

תגיות: אוכלאיטליהמתכוניםפיצה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    טיול אחרי הגשם: מסלולים מומלצים לפריחת חורף מרהיבה

    הידיעה הבאה

    "אצל עולים חברים הופכים למשפחה בכל המובנים"

    כתבות קשורות

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    גליה היפש
    01-05-2025

    יום העצמאות ה-77 הוא זמן מצוין להציץ פנימה – לא רק לתוך ההיסטוריה והזהות הישראלית, אלא גם לתוך החללים הכי...

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    נעמה רוזן-קרייף
    01-05-2025

    חולצות רקומות, תכשיטי הנצחה וטי-שירטים על יישובי העוטף שהכנסותיהם מועברות כתרומה למרכזי חוסן – מותגים ומעצבים ישראליים מוכיחים שגם אופנה...

    מערכת התראות להשקעות בבורסה בצורה נכונה

    החלטה ומודעות: איך משיגים עצמאות כלכלית?

    דורית בן ארי
    01-05-2025

    עצמאות היא חירות, אבל כדי להשיג עצמאות כלכלית חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך. מספר החלטות קטנות ופשוטות שיכולות לחסוך...

    הידיעה הבאה
    פלו לו. צילום: נעמה שטרן

    "אצל עולים חברים הופכים למשפחה בכל המובנים"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD