הכנת פיצה ביתית יכולה להיות פעילות מהנה לכל המשפחה. ההכנה שלה אינה מסובכת, היא מהירה ואפילו אינה מצריכה ים מצרכים. לכבוד יום הפיצה הבינלאומי שחל ב-9 בפברואר, מנדבות לנו רויטל פדרבוש, מחברת הבלוג "מטבח קל" ולילך קדמי ל"הוסטס", שלושה מתכונים שיהפכו את היום המשמח והחגיגי הזה גם ליום משפחתי מאחד ומקרב, בו אפשר להתפרע ולאכול יותר מסלייס אחד, עם תוספות כיד הדמיון ובלי לספור קלוריות.
יאללה, להפשיל שרוולים, לנקות את משטח העבודה וקדימה למלאכה.

מתכון לפיצה נאפוליטנית / רויטל פדרבוש
מצרכים ל-4 סועדים
לבצק פיצה
- 1 ק״ג קמח, רצוי קמח פיצה או קמח לחם
- 620 מ״ל מים (בטמפרטורת החדר)
- 2 גרם (3/4 כפית) שמרים יבשים או 2 כפות שמרים להתפחה מהירה
- כף מלח – 28 גרם מלח (אפשר גם פחות)
- 1-2 כפות שמן זית לכיסוי הבצק המוכן
- סולת לפתיחת הבצק
לרוטב
- 2 קופסאות עגבניות מרוסקות (סה"כ 800 גרם)
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 4-5 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור
- צ׳ילי חריף (אם אוהבים)
- אורגנו ובזיליקום יבשים ואו טריים קצוצים
- 1 כפית סוכר – לא חובה רק אם טעם הרוטב הסופי חמוץ
תוספות
- כ-900 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- כדורי מוצרלה טרייה (לא חובה)
- תוספות כמו בצל סגול, פטריות, פלפל אדום – חתוכים דק-דק
- זיתים, טונה, אנשובי – לפי הטעם האישי
- שמן זית להברשה
לקישוט: עלי רוקט טריים או בזיליקום
אופן ההכנה
לבצק
- בקערת מיקסר (או קערה רגילה) מוזגים את המים ומעליהם את השמרים – מערבבים היטב עד שהשמרים נמסים.
- מוסיפים את ק״ג הקמח ומעליו את המלח. מערבבים בהתחלה את המלח לתוך הקמח ואז מערבבים הכל כדי ליצור בצק.
- אם משתמשים במיקסר – לשים במהירות נמוכה כ-10 דקות עד שהבצק הופך לאלסטי. עוטפים את הבצק המוכן עם 1-2 כפות שמן זית (אפשר עם תרסיס שמן או עם הידיים), כדי שהוא לא יתייבש.
- מכסים את הבצק עם ניילון נצמד או כובע אמבטיה (כדי שהבצק לא יתייבש) משאירים אותו בטמפרטורת החדר למשך 1/2 שעה ומעבירים למקרר למשך כ-24 שעות (אפשר גם 48 שעות).
- להכנה מהירה עם כמות גדולה של שמרים: משאירים את הבצק בטמפרטורת חדר למשך שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו (תלוי בטמפרטורה).
הכנת בצק הפיצה
- כ-3 שעות לפני שרוצים להגיש את הפיצה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-6 כדורים ששוקלים כ-270 גרם כל אחד. משאירים את הכדורים לתפיחה שנייה ובינתיים מכינים את הרוטב והתוספות.
- להכנה מהירה: כשהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו ל-6 כדורים ומשאירים אותם לתפיחה שנייה. בינתיים מכינים את הרוטב והתוספות וממשיכים עם המתכון כרגיל.
לרוטב
- מסננים את העגבניות המרוסקות עד שכל הנוזלים יוצאים, ומערבבים עם שאר המרכיבים.
לתוספות
- חותכים את התוספות שבוחרים, כמו בצל, פטריות, פלפל לחתיכות דקות, כדי שהם ישתלבו בפיצה.
אפיית הפיצה
- שעה לפני הגשת הפיצה מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר – טורבו.
- על גבי נייר אפייה עם מעט שמן זית וסולת – פותחים את הבצק לעיגול (קוטר כ-30 ס״מ לפיצה דקה, אפשר לגודל קטן יותר לבצק פיצה עבה יותר – אל תתרגשו מקרעים – לא יראו אותם בסוף) עם שוליים. מורחים רוטב, גבינה ותוספות. את השוליים מברישים עם שמן זית לאקסטרה קראסט.
- מעבירים את הפיצה לתנור – בחלק התחתון ביותר לאפייה של כ-10 דקות עד להשחמה. מוציאים מהתנור ומגישים.

פיצת חציל דיאטטית / רויטל פדרבוש
מצרכים ל-4 סועדים
- 2 חצילים (רצוי בלאדי, שהוא בשרני ומכיל פחות גרעינים)
- שמן זית למריחה על החצילים
- מלח, פלפל שחור, אורגנו
- גבינת מוצרלה כדורים/גבינה בולגרית
- גבינת מוצרלה/צהובה מגורדת
- בזיליקום
- 2 חלמוני ביצה (לא חובה)
לרוטב עגבניות
- חצי קופסת עגבניות מרוסקות (כ-200 גרם)
- 1 כף רסק עגבניות
- 3 שיני שום
- 1 כף שמן זית
- מלח, פלפל שחור ואורגנו
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
- מקלפים את החצילים לצורת זברה ופורסים לפרוסות עבות יחסית כ-2 ס”מ ויוצרים בהן חתכים.
- מצפים תבנית עם נייר אפיה ומסדרים את החצילים בשכבה אחת. מורחים שמן זית ומוסיפים מלח, פלפל שחור ואורגנו ואופים עד השחמה חלקית (15-25 דקות). אל תגזימו כי החצילים חוזרים לתנור.
- מעבירים את התנור למצב גריל – חום עליון.
- מעררבבים את כל חומרי רוטב העגבניות. טועמים ואם הרוטב חמוץ – מוסיפים כפית סילאן/סוכר. מורחים את הרוטב על החצילים, מוסיפים גבינת מוצרלה (כדורים) או גבינה בולגרית. מוסיפים מעל גבינת מוצרלה מגורדת או גבינה צהובה. מקשטים עם עגבניות, בצל. אפשר להוסיף עגבניות ופלפלים בצדדים שיהיו סלט בצד. מוסיפים מעל חלמוני ביצה.
- אופים בחלק העליון למשך 5-10 דקות – תלוי ברמת עשיית החלמון הרצויה. אם אתם אוהבים אותו נוזלי – אפו בחלק העליון של התנור. אם אתם אוהבים אותו אפוי – באמצע התנור.
עוד טיפים ומתכונים לפיצה תמצאו במטבח קל – בלוג מתכונים פשוטים וקלים להכנה
מתכון לפיצה מהירה דקה / לילך קדמי ל"הוסטס"
מצרכים ל-4 סועדים
לבצק הפיצה
- 1 כפית של שמרים יבשים
- חצי כפית סוכר לבן
- 3/4 כוס מים פושרים
- 2 כוסות קמח רב תכליתי
- 1/2 כפית מלח
- תוספות לפי טעם אישי
- נייר אפייה
אופן הכנת הבצק
- בקערה קטנה ממיסים את השמרים והסוכר במים פושרים.
- מניחים את הקערה בצד למשך כ-5 עד 8 דקות בכדי לאפשר לשמרים להתרכך ולתסוס.
- מערבבים כוס ושלושת רבעי של קמח יחדיו עם המלח בקערה גדולה נפרדת, יוצקים לתערובת השמרים ובוחשים היטב עד שהבצק מתגבש.
- מפזרים מעט קמח על נייר האפייה, מעבירים אליו את הבצק וממשיכים ללוש לשתי דקות נוספות עד שמתקבל בצדק אחיד. אם הבצק עדיין דביק מדי ניתן להוסיף את רבע כוס הקמח שנותרה.
- מרדדים את הבצק לצורה הרצויה, עיגול או מלבן.
- מניחים נייר אפייה משומן בתבנית התנור ומעבירים אליה את הבצק.
אופן הכנת הרוטב
- השתמשו ברטבים מוכנים על בסיס 100% עגבניות טריות.
- הוסיפו עגבנייה טרייה מגורדת, עלי בזיליקום, אורגנו לפי הטעם, תבלינים יבשים של מלח, פלפל ומעט אבקת שום לאוהבים.
- צקו את הרוטב על גבי בצק הפיצה המוכן והוסיפו תוספות שאתם אוהבים – מוצרלה מגורדת/תערובת של גבינות/זיתים/עלי בזיליקום/פלפלים ירוקים קצוצים/עגבניות שרי/פטריות פרוסות, או כל תוספת אחרת.
אפיית הפיצה
חממו את התנור ל-220 מעלות והניחו לפיצה להיאפות במשך 8-10 דקות עד להזהבתה.