כל אחד יודע שאיכות השינה משפיעה על הבריאות הפיזית והמנטאלית שלנו ומחסור בשעות שינה – לא חשוב מאיזו סיבה – ידיר שינה מעינינו ויפגום בהתנהלות היום יומית שלנו. לפי נתונים של ארגון הבריאות העולמי, קרוב לשני שליש מאוכלוסיית העולם המערבי לא מצליחים להשלים שמונה שעות שינה בלילה. מטריד-משהו. יש הרבה גורמים שיכולים לשפר את איכות ושעות השינה שלנו, כמו סדר קבוע של שינה וערות, הקפדה על חושך מוחלט בחדר, התנתקות ממסכים והימנעות מכושר, אלכוהול וקפה כמה שעות לפני שנכנסים למיטה. וכן – יש עוד עצת זהב אחת שכדאי לאמץ – יצירת אווירה נעימה בחדר השינה. פנינו לשרון קורן, מרצה ומעצבת פנים והום סטיילינג ולניבה יחיאב אלון, Head of Design בחברת טמבור, שתי ברות סמכא שמבינות דבר או שניים על הקשר בין שינה לעיצוב, כדי שיעזרו לנו להחזיר את השליטה על שעות השינה, בעיקר בימים טרופים אלו.
תאורה
– חשוב להשתמש בתאורה רכה, כמעט כמו בתאורת אור יום, לא לבנה מדי ולא צהובה מדי.
– השתמשו במנורה תלויה או אהיל עשוי נייר או בד, שמשרה חמימות ורכות.
– מעבר לתאורה המרכזית, חשוב שתהיה תאורה נוספת בחדר, כמו מנורות על השידות או מנורות תלויות לצידי המיטה.
– ניתן להוסיף פסי תאורה למרגלות המיטה שמספקים אלומת אור נעימה ועובדים לרוב על חיישן, שמזהה כל תנועה בחדר.

וילונות
–וילונות פותרים המון בעיות בחדר, כמו בידוד. בעונת החורף הם ממש עוזרים לחדר להתחמם מהר יותר ובקיץ, עם הצללה נכונה, הם מסייעים בקירור החדר.
–הם תורמים לאקוסטיקה בחדר, כדי לעמעם רעשים ולא לגרום להד מטורף בחדר השינה.
–במידה וקיים חלון שהוא חלק קטן מהקיר, מומלץ להגדיל את הווילון ולתלות לאורך כל הקיר. השפע של הבד יוצר אשליה של חדר גדול.
–ניתן להחליף וילונות מתי שמתחשק לנו: בעונת החורף נכון להשתמש בבדים אטומים כמו קטיפה או סאטן ובאביב ניתן להחליף לבדים קלילים כמו כותנה, פשתן או שיפון שקפקף.
ריהוט משלים
–אם יש לכם מקום בחדר השינה, מומלץ להוסיף רהיט משלים, כמו ספסל או כורסה, שיאפשרו לכם לשתות את הקפה של הבוקר בשקט ובאווירה מנותקת מהחלל המרכזי של הבית.
מוצרי חשמל
–אם אתם ממש חייבים טלוויזיה בחדר השינה, מומלץ להסתיר אותה בארון.
–בכל הנוגע למחשבים ניידים, סמארטפונים וטאבלטים למיניהם – נסו להימנע משימוש בהם בחדר השינה שלכם והטעינו אותם בלילה בסלון או במטבח, כדי למנוע הפרעות שינה מהודעות ושיחות נכנסות.

קירות
–המטרה הכללית לפני השינה היא להוריד את רמת הסטרס ובעצם להתחיל לשדר לגוף שלנו שאנחנו נמצאים בסיטואציה של לילה. מי שיכולים לתרום להורדת רמת האנרגיה ולשדר רגיעה הם הגוונים הקרים, החל מירוקים למיניהם, דרך כחולים וכלה בסגולים.
–כדאי להעדיף שימוש בצבע אקולוגי וידידותי לסביבה שמשפר את איכות האוויר בחדר ובבית ושאינו מכיל VOC (תרכובות אורגניות נדיפות).
ריחות
–מצעים נקיים, רעננים וריחניים יכולים לסייע בהירדמות מהירה יותר ולהפוך את השינה לרגועה יותר. לכן, מומלץ לכבס את המצעים לפחות פעם בשבוע ולהוסיף להם ניחוחות כמו מי ורדים ולבנדר שיעזרו לכם לשקוע בשינה עמוקה ושלווה או אקליפטוס שיודע לסייע בהפגת מתחים.
–הוסיפו מבערים מעוצבים או תרסיסי בדים עדינים שאפשר לרסס בניחוחות האהובים עליכם.
סדר
–מומלץ להוציא מהחדר כל פריט לא הכרחי, כדי ליצור חלל נושם ומרווח ככל האפשר.
–לפני השינה, דאגו לסגור את כל המגירות והארונות הפתוחים, כדי שתוכלו ליהנות מחדר שקט ללא הסחות דעת מיותרות.
–השתדלו לפרוס וליישר את השמיכה אחרי הקימה שלכם בכל בוקר. המיטה היא רהיט המפתח, בלעדיה חדר השינה לא יכול להתקיים, וכשהיא מסודרת הכל נראה הרבה יותר טוב.
–השתדלו להיצמד למצעים בגוונים ניטרליים והקפידו לא להשתמש בסדינים עמוסים בדוגמאות או הדפסים מקושקשים.