שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום רביעי, אפריל 23, 2025 | כ״ה בניסן ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי ראשונות

דג צלוי ודלעת אפויה: 5 מתכונים לראש השנה שיעשו לכם את החג

ראש השנה זו הזדמנות מעולה לגוון ולהתחדש במתכונים בריאים וטעימים. חלי ממן יחד עם שף מאיה דרין, שף יגיל אבירם ורינת צדוק – מציעים מתכונים למנות מהירות ובריאות המבוססות על סימני החג. שתהיה שנה בריאה וטובה

מאת  דורית בן ארי
כ״ג באלול ה׳תשפ״ד (26/09/2024 10:47)
דג צלוי ודלעת אפויה: 5 מתכונים לראש השנה שיעשו לכם את החג

קציצות ברימונים. צילום: גל בן זאב

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

הגענו לתקופת החגים, הזמן הזה בשנה בו כל יום הוא מרתון קולינרי, וכל ארוחה היא אתגר לכוח הרצון שלנו. אבל אל דאגה, במיוחד בשביל זה פנינו לחלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, שתציל אותנו מעצמנו עם טיפים שיהפכו את שולחן החג ממסלול מכשולים קולינרי לנתיב הזהב של התזונה הנבונה. ממן, יחד עם שף מאיה דרין, שף גיל אבירם ורינת צדוק מציעים מתכונים למנות מהירות, קלות ובריאות המבוססות על מרכיבים המאפיינים את החג. שתהיה לכולם שנה מתוקה – אבל לא יותר מדי, כי אתם יודעים, סוכרת וכאלה…

  • תשלטו בתחושת הרעב – לא להגיע מורעבים לארוחה. הקפידו לאכול ארוחות קטנות ומסודרות במשך היום.
  • לא לוותר על מאכלי החג– הם חלק מאווירת החג ומהחיבור המשפחתי.
  • שימו לב לכמויות– שימו לכם בצלחת את הכמות שאתם רוצים.  עשו הסכם עם עצמכם שמהפחמימות או מהסלטים עתירי השומן לא לוקחים תוספת.
  • סוג הבישול משמעותי– וותרו על מזון מטוגן ודאגו שסביבתכם תהיה מלאה בירקות טריים, צלויים ומבושלים.
  • סגלו נימוסי שולחן – אכלו לאט, שוחחו עם שכניכם לשולחן ועשו הפסקות מעת לעת. זכרו שלתחושת השובע לוקח זמן להתפתח.
  • אל תשתו את הקלוריות– העדיפו תמיד משקה דל קלוריות או מים במקום משקאות ממותקים. ואם חשקה נפשכם במשקה אלכוהולי, הגבילו למשקה אחד בלבד.
  • אל תוותרו על ספורט – השנה החגים "נופלים" על חודש אוקטובר, כשמזג האוויר נוח, קריר יותר ומאפשר יציאה לפעילות גופנית בחוץ בשעות יותר מגוונות.

 

דג לברק שלם צלוי במחבת / שף גיל אבירם ל"סולתם"

דג לברק שלם צלוי במחבת. צילום: גיל אבירם

מצרכים

2-4 דגי לברק טריים

עשבי תיבול: אורגנו, טימין וכוסברה

לימון

מלח/פלפל

 

אופן ההכנה

-ממלאים את פנים הדג בעשבי תיבול ובפרוסות לימון.

-חורצים את הדג באמצעות סכין ברווחים של כ-1 ס”מ בין חריץ לחריץ.

-מתבלים במלח ופלפל.

-מניחים את הדג על מחבת Non Stick עם 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את הדג עד שהעור הופך פריך מאוד.

-הופכים בזהירות ומטגנים עוד 4-5 דקות בערך עד שהדג מוכן.

 

פילה דג במחבת עם ירקות / מאיה דרין ל"סולתם"

פילה דג במחבת צילום: גל בן זאב

מצרכים

8 נתחי פילה דג מוסר ים במשקל 100 גרם כל אחד

שמן זית לפי הצורך

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

לקראסט תבלינים

1 צרור פטרוזיליה קטן

1 כוס פירורי לחם

4 שיני שום

מלח לפי הטעם

 

לתוספת

12 תפוחי אדמה באטר צהובים

2 זוקיני צהוב

12 שיני שום

2 פלפלים צהובים

לימון פרוס

 

אופן ההכנה

לירקות

-מבשלים שיני שום בשמן זית ומעט מלח על להבה נמוכה עד שמתרככות

-צולים תפוחי אדמה בתנור בשמן זית ומלח עד שמתרככים

-שורפים פלפלים צהובים על הזג או הגריל או בתנור בחום גבוה מאוד עד שהקליפה חרוכה, מקלפים,  מסלקים את הגרעינים וחותכים לרצועות

-חותכים את הזוקיני לחתיכות גדולות וצולים בשמן זית ומלח בתנור חם מאוד עד שמזהיבות היטב

-חורכים פרוסות לימון בתנור עד שמזהיב.

לקראסט

-טוחנים הכל במעבד מזון לתערובת פירורים ירקרקה.

-קולים על מחבת יבשה על להבה בינונית במשך כדקותיים עד שמזהיב קלות

לדגים

-מחממים שמן זית מחבת רחבה, מתבלים את הדג במלח ופלפל.

-צולים על הצד של העור במשך כ-7 דקות מבלי להפוך.

-במהלך הצלייה שופכים מן השמן החם על בשר הדגים בעזרת כף.

-לקראת סיום הצלייה הופכים לדקה קלה ומיד הופכים חזרה.

בהגשה

-מוסיפים למחבת את כל הירקות הצלויים והמבושלים ומחממים יחד עם הדג

-מפזרים מעל הדג את הקראסט הפריך ומגישים מיד.

 

דלעת ערמונים ממולאת / שף מאיה דרין ל"סולתם"

דלעת ערמונים במילוי. צילום: גל בן זאב

מצרכים

6 יחידות מיני דלעת

3 כפות שמן זית

למילוי

1 כוס בורגול
3 גזרים צבעוניים מגורדים- לבן, כתום, צהוב (לא סגול)
4 כפות שמן זית
2  כוסות מים
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

4 כפות פיסטוקים קצוצים

1 כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

חופן עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, בצל ירוק וכוסברה

לרוטב

1 כוס יוגורט יווני עשיר

2 יח' ליים סחוט או 1 לימון סחוט

1 כף דבש

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

-הכנה למילוי: בעזרת סכין חד חותכים את חלקן העליון של הדלעות ומניחים בצד.

-בעזרת כף פריזיין או קישואן מרוקנים את תוכן הדלעות.

-בעזרת מברשת מברישים את פנים הדלעות ואת קליפתן, מתבלים את הפנים במעט מלח.

-צלייה בסיר: צולים בחום של 180 מעלות כ-20 עד שהדלעות מתרככות.

-במחבת מטגנים גזרים בשמן זית במשך כשתי דקות, מוסיפים בורגול מערבבים, מוסיפים מים ומתבלים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים במשך כ-15 דקות, מסירי מהאש ומשאירים מכוסה 15 דקות נוספות. מערבבים ומוסיפים עשבי תיבול.

-בסיר: ממלאים את הדלעות, מכסים כל דלעת בחלקה העליון ומחזירים לתנור בחום 180 ל-5 דקות נוספות.

-בקערה נפרדת: מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הדלעות ומגישים.

 

מיקס פרוסות דלעת אפויות / חלי ממן

מיקס פרוסות דלעת אפוית. צילום: באדיבות חלי ממן

מצרכים

400 גרם דלעת רגילה

2 דלעת ערמונים בינוניות (עד 500 גרם עם הקליפה)

2 כפות שמן זית

4 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל שחור

2 שיני שום כתושות

2 כפיות סילאן

 

אופן ההכנה

-מקלפים את הדלעת, חותכים לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.

-מערבבים בקערית קטנה את השמן עם הבלסמי, השום הכתוש, הסילאן, המלח והפלפל. שופכים על פרוסות הדלעת ומערבבים היטב.

-מסדרים את פרוסות הדלעת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

-אופים בחום בינוני למשך כ־40 דקות. רצוי לערבב לפחות פעמיים במהלך האפייה. אפשר להעביר את התנור ב-10 הדקות האחרונות למצב גריל, להשחמה קלה.

 

קציצות ברימונים / רינת צדוק ל"סולתם"

קציצות ברימונים. צילום: גל בן זאב

מצרכים

500 גרם בקר טחון (מיקס צוואר, כתף, צלעות (

תפו״א קטן מבושל ומגורר בפומפייה

חצי קישוא מגורר דק

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

ביצה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית בהרט

לרוטב

רימון שלם מפורק

3 כפות שמן זית

בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום פרוסות

פלפל שחור גרוס

¼ כוס רכז רימונים טבעי

3 כפות סילאן

3 ענפי טימין

פלפל צילי יבש

 

אופן ההכנה

הקציצות

-מטגנים בצל קצוץ לגוון שקוף וזהוב, ומניחים בצד לצינון.

-מערבבים את כל החומרים יחד, מניחים במקרר מכוסה 20 דקות.

-יוצרים כדורים קטנים (כמו כדור פינג פונג בערך 40 גרם)

-מחממים תנור ל 200-מעלות

מרססים נייר אפייה בשמן זית ומסדרים עליו את הקציצות

אופים את הכדורים לגוון זהוב כ 8-10- דקות.

הרוטב

-מזהיבים את הבצל, מוסיפים שום קצוץ ומערבבים

-מוסיפים את יתרת מרכיבי הרוטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

-טועמים תיבול ומתקנים אם צריך.

-מניחים את הקציצות בסיר, מפזרים מעל רימונים טריים טימין.

-מנערים בעדינות את הסיר עד שכל הקציצות מצופות ברוטב.

-מגישים עם אורז לבן.

תגיות: אוכלדלעת ערמוניםמתכון לדגמתכוניםמתכונים לראש השנה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "שגיאה חמורה": שרים בכירים תוקפים את המגעים להפסקת אש בצפון

    הידיעה הבאה

    כתבי אישום נוספים בפרשת רצח הנער יואל להנגהל

    כתבות קשורות

    אווירת חופשה, נוחות ומראה "לא מתאמץ": הבוהו שיק חזר ובענק

    אווירת חופשה, נוחות ומראה "לא מתאמץ": הבוהו שיק חזר ובענק

    נעמה רוזן-קרייף
    22-04-2025

    הבוהו שיק מככב שוב בעולם האופנה בקיץ 2025 והשמחה גדולה. מה יש לא לאהוב באופנה שמשדרת אווירת חופשה בטוסקנה, נוחות...

    הזדקנות מוקדמת של העור: אלו הסיבות – והפתרונות

    הזדקנות מוקדמת של העור: אלו הסיבות – והפתרונות

    דורית בן ארי
    21-04-2025

    מתישהו בסוף שנות השלושים ותחילת שנות ה-40 לחיינו משהו במראה הפנים שלנו מתחיל להשתנות: העור קצת יותר נפול ופחות מתוח...

    מחייכים כלפי חוץ ונעלמים מבפנים: הסכנה של ריצוי בזוגיות

    כשהכעס נרגע אבל הריחוק נשאר: איך מתקרבים מחדש לאחר מריבה זוגית

    נעמה אנסבכר
    21-04-2025

    מכירים את זה? הייתה מריבה או ויכוח והמצב נרגע, אבל נשאר ריחוק רגשי ואף אחד מהצדדים לא יודע איך לצאת...

    הידיעה הבאה
    כתבי אישום נוספים בפרשת רצח הנער יואל להנגהל

    כתבי אישום נוספים בפרשת רצח הנער יואל להנגהל

    כתבות אחרונות באתר

    מגדל דוד, חומות ירושלים. צילום: אוליבר פיטוסי - פלאש90

    בין תקוע לירושלים הצלחתי למצוא כמה חידושים בנוגע לאהבה

    22/04/2025
    סינואר? מתברר שזה בכלל סמוטריץ' שמחזיק את החטופים

    יותר משאני איש שמאל, אני לא רוצה שירצחו אותי

    22/04/2025
    מהקיבוץ לגרמניה בשליחות המוסד: דרמת ריגול חדשה

    מהקיבוץ לגרמניה בשליחות המוסד: דרמת ריגול חדשה

    22/04/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD