שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום ראשון, מאי 4, 2025 | ו׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי ראשונות

בורקס מים, פלפל ממולא גבינות והמבורגר ברוקולי: מתכונים קלילים לסוכות

הנה טרנד קולינרי שהחלטנו לאמץ בסוכות השנה: פינגר פוד סוכתי. כן, כן, מה ששמעתם. במקום לסחוב סירים כבדים או לנסות לחתוך אומצה על גבי צלחת חד"פ, השנה נלך על מאכלים פשוטים וטעימים שקל לשנע לסוכה. האמינו לנו, בסוף הארוחה כולם יודו לכם

מאת  דורית בן ארי
י״ב בתשרי ה׳תשפ״ה (14/10/2024 10:40)
בורקס מים, פלפל ממולא גבינות והמבורגר ברוקולי: מתכונים קלילים לסוכות

קציצות עוף. צילום: רויטל פדרבוש

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אז החלטתם לארח בסוכה וגיליתם שהשולחן קטן מדי בשביל סיר החמין המסורתי? הגיע הזמן להכיר את המושג פינגר פוד סוכתי – או במילים אחרות, איך לארח בסטייל גם כשהשולחן רוקד, התקרה מחוררת (במכוון!), והמזגן… טוב, נדלג על זה. דווקא האילוצים האלה הופכים את החג למושלם עבור טרנד האירוח החדש של מנות קלילות וטעימות-אש שאפשר לאכול ביד אחת בלי להיאבק בצלחות מרק מתנדנדות או לנסות לחתוך סטייק על הברכיים.

קבלו 5 מנות – בשריות וחלביות, שהכינו עבורכם חלי ממן-מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, עודד טלמור-שף ומומחה לתזונת קיטו ורויטל פדרבוש- מחברת הבלוג מטבח קל, שיהפכו את הסוכה שלכם לחגיגה קולינרית שמזכירה מסעדת טאפאס מקומית או שוק של אוכל רחוב – רק עם יותר כוכבים מעל הראש.

מנות חלביות:

 

בורקס מים ביחידות / רויטל פדרבוש 'מטבח קל'

בורקס מים. צילום: רויטל פדרבוש

מצרכים ל-25 יחידות

אריזה של דפי סיגר (מכילה כ-25 יחידות)

300  גרם תרד טרי שטוף וחתוך

250  גרם גבינה צפתית/בולגרית

250  גרם גבינה צהובה מגורדת מכל סוג שאוהבים

1/2  אריזה (125 גרם) של קוטג׳ או גבינה לבנה

2  ביצים

פלפל שחור (אין צורך במלח בגלל הגבינות המלוחות(

למריחה על עלי הסיגר

2  ביצים

6  כפות שמן זית או רגיל

שומשום לפיזור מעל

 

אופן ההכנה

-מחממים את התנור ל-170 מעלות טורבו.

-בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לעיסה אחידה. בקערה נפרדת מערבבים את תערובת הביצים והשמן למריחה מעל.

-על גבי משטח, פורסים עלה סיגר ומורחים עליו את תערובת הביצים עם השמן בשכבה דקה. שמים את המילוי ומגלגלים. מסדרים את כל הבורקסים בתבנית מצופה בנייר אפייה.

-מורחים על הבורקסים עוד שכבה של תערובת הביצים והשמן ומפזרים שומשום מעל.

-אופים עד להזהבה כ-30 דקות.

-אפשר להקפיא את הבורקסים.

 

פלפל קלוי ממולא בגבינות / חלי ממן

פלפלים קלויים. צילום: שאטרסטוק

מצרכים

2 פלפלים אדומים קטנים

תרסיס שמן

כף בצל ירוק קצוץ

כף נענע קצוצה

כף בזיליקום טרי קצוץ

2 כפות גבינת כנען 5%

2 כפות גבינה לבנה 5%

2 כפות גבינה בולגרית 5% (רצוי למריחה)

פלפל גרוס טרי

מעט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה

–מרססים את הפלפלים השטופים בתרסיס שמן מכל הצדדים ואופים בתנור על גבי נייר  אפייה עד שהם רכים. מוציאים מהתנור ומקררים.

-מקפלים בעדינות, מסירים את העוקץ והליבה עם הגרעינים

-מערבבים את כל חומרי המילוי: הגבינות, הירק והתבלינים

-ממלאים את הפלפלים בעדינות ושומרים במקרר

 

המבורגר ברוקולי וגבינות / שף עודד טלמור

המבורגר ברוקולי. צילום: עודד טלמור

מצרכים ל-4 יח'

2ראשי ברוקולי בינוניים (רק הפרחים)

1כוס פירורי מאפה קיטו שף

1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת

3ביצים, טרופות

1 כף חרדל

2 שיני שום, קצוצות דק

1 כפית בזיליקום יבש

1/2 כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית/ קוקוס או שמן MCT לטיגון

 

אופן ההכנה

-מאדים את פרחי הברוקולי במשך כ-5-7 דקות עד ריכוך. נותנים להם להתקרר מעט.

-שמים את הברוקולי המאודה במעבד מזון וטוחנים לעיסה דקה. אחר כך מעבירים לקערה גדולה.

-מוסיפים את פירורי המאפה, הפרמזן, הביצים, החרדל, השום, הבזיליקום, האורגנו, המלח והפלפל ומערבבים היטב עד שהתערובת משולבת לחלוטין.

-מעצבים את התערובת ל-4 בורגרים שווים, בעובי של כ-1/2 אינץ' .

-במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבורגרים כ-4-5 דקות מכל צד עד הזהבה.

-מגישים על לחמניות עם התוספות שאתם אוהבים עם רוטב צזיקי.

 

מנות בשריות:

קציצות עוף בתנור ללא פחמימות / רויטל פדרבוש 'מטבח קל'

קציצת עוף אפויות. צילום: רויטל פדרבוש

מצרכים לכ-22 קציצות

500 גרם חזה עוף/הודו טחון

3-5  שיני שום כתושות

1/2  כוס פטרוזיליה/שמיר קצוצים דק

4  כפות שמן זית

1 כפית שטוחה מלח

3/4  כפית שטוחה כמון

1/2  כפית שטוחה כורכום

2  כפיות פפריקה (רגילה או מעושנת(

1/2  כפית פלפל שחור

1  גזר גדול או 2 בינוניים

1 בצל בינוני

1  זוקיני או קישוא בינוני

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה. מורחים או מרססים שמן זית.

-בקערה מערבבים את העוף הטחון, השום, פטרוזיליה, שמן זית ותבלינים.

-בשלב הזה כדאי לעבוד מהר כדי שהירקות לא יגירו נוזלים: מגרדים את הירקות על פומפיה גסה או במעבד מזון (דיסקית גסה). מוסיפים לתערובת העוף/הודו ומערבבים היטב-היטב.

-יוצרים קציצות. רצוי שהקציצות יהיו עגולות כי כך הן שומרות על עסיסיות. מרססים אותן עם תרסיס שמן זית או מורחים מעט שמן זית עם מברשת.

-אופים במשך כ-20-30 דקות, עד שהן זהובות. הופכים באמצע.

 

עוד מתכונים קלים וטעימים לסוכות תמצאו בבלוג המתכונים ״מטבח קל״

 

עלי פילו ממולא בבשר טחון וחצילים / חלי ממן

עלי פילו עם בשר. צילום: יחצ

מצרכים

עלי פילו צונן מהמקרר (של שמרית)

150 גרם בשר רזה טחון

3 פטריות שמפיניון קצוצות דק

2 כפות חציל קלוי

כף טחינה מוכנה דלילה

לתיבול הבשר: מלח, פלפל

 

אופן ההכנה

-מרססים מחבת בתרסיס שמן ומאדים את הפטריות הקצוצות עד שהן מתרככות.

-מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו לאפרפר.

-מוסיפים את החצילים ואת התבלינים ומערבבים. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר.

-פורסים את עלי הפילו ומורחים על הקצה את הטחינה.

-מסדרים מעל הטחינה את תערובת הבשר והפטריות ומגלגלים. תוך כדי הגלגול סוגרים את הקצוות, שהמלית לא תצא.

-מרססים במעט ספריי שמן ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שהעלה משחים ופריך.

תגיות: אוכלמתכוןמתכוניםסוכות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    שחקן "חברים" ביקר בשומרון: "אתם אנשים יפים וייחודיים ביותר"

    הידיעה הבאה

    שנה למלחמה: "רבים נאלצים לבחור בין אוכל לתרופות לבריאות הנפש"

    כתבות קשורות

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    גליה היפש
    01-05-2025

    יום העצמאות ה-77 הוא זמן מצוין להציץ פנימה – לא רק לתוך ההיסטוריה והזהות הישראלית, אלא גם לתוך החללים הכי...

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    נעמה רוזן-קרייף
    01-05-2025

    חולצות רקומות, תכשיטי הנצחה וטי-שירטים על יישובי העוטף שהכנסותיהם מועברות כתרומה למרכזי חוסן – מותגים ומעצבים ישראליים מוכיחים שגם אופנה...

    מערכת התראות להשקעות בבורסה בצורה נכונה

    החלטה ומודעות: איך משיגים עצמאות כלכלית?

    דורית בן ארי
    01-05-2025

    עצמאות היא חירות, אבל כדי להשיג עצמאות כלכלית חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך. מספר החלטות קטנות ופשוטות שיכולות לחסוך...

    הידיעה הבאה
    חומר נפש: הרב שהפך לגורו תזונה ופסיכולוגיה וסוחף אלפים

    שנה למלחמה: "רבים נאלצים לבחור בין אוכל לתרופות לבריאות הנפש"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD