אז החלטתם לארח בסוכה וגיליתם שהשולחן קטן מדי בשביל סיר החמין המסורתי? הגיע הזמן להכיר את המושג פינגר פוד סוכתי – או במילים אחרות, איך לארח בסטייל גם כשהשולחן רוקד, התקרה מחוררת (במכוון!), והמזגן… טוב, נדלג על זה. דווקא האילוצים האלה הופכים את החג למושלם עבור טרנד האירוח החדש של מנות קלילות וטעימות-אש שאפשר לאכול ביד אחת בלי להיאבק בצלחות מרק מתנדנדות או לנסות לחתוך סטייק על הברכיים.
קבלו 5 מנות – בשריות וחלביות, שהכינו עבורכם חלי ממן-מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, עודד טלמור-שף ומומחה לתזונת קיטו ורויטל פדרבוש- מחברת הבלוג מטבח קל, שיהפכו את הסוכה שלכם לחגיגה קולינרית שמזכירה מסעדת טאפאס מקומית או שוק של אוכל רחוב – רק עם יותר כוכבים מעל הראש.
מנות חלביות:
בורקס מים ביחידות / רויטל פדרבוש 'מטבח קל'

מצרכים ל-25 יחידות
אריזה של דפי סיגר (מכילה כ-25 יחידות)
300 גרם תרד טרי שטוף וחתוך
250 גרם גבינה צפתית/בולגרית
250 גרם גבינה צהובה מגורדת מכל סוג שאוהבים
1/2 אריזה (125 גרם) של קוטג׳ או גבינה לבנה
2 ביצים
פלפל שחור (אין צורך במלח בגלל הגבינות המלוחות(
למריחה על עלי הסיגר
2 ביצים
6 כפות שמן זית או רגיל
שומשום לפיזור מעל
אופן ההכנה
-מחממים את התנור ל-170 מעלות טורבו.
-בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לעיסה אחידה. בקערה נפרדת מערבבים את תערובת הביצים והשמן למריחה מעל.
-על גבי משטח, פורסים עלה סיגר ומורחים עליו את תערובת הביצים עם השמן בשכבה דקה. שמים את המילוי ומגלגלים. מסדרים את כל הבורקסים בתבנית מצופה בנייר אפייה.
-מורחים על הבורקסים עוד שכבה של תערובת הביצים והשמן ומפזרים שומשום מעל.
-אופים עד להזהבה כ-30 דקות.
-אפשר להקפיא את הבורקסים.
פלפל קלוי ממולא בגבינות / חלי ממן

מצרכים
2 פלפלים אדומים קטנים
תרסיס שמן
כף בצל ירוק קצוץ
כף נענע קצוצה
כף בזיליקום טרי קצוץ
2 כפות גבינת כנען 5%
2 כפות גבינה לבנה 5%
2 כפות גבינה בולגרית 5% (רצוי למריחה)
פלפל גרוס טרי
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
–מרססים את הפלפלים השטופים בתרסיס שמן מכל הצדדים ואופים בתנור על גבי נייר אפייה עד שהם רכים. מוציאים מהתנור ומקררים.
-מקפלים בעדינות, מסירים את העוקץ והליבה עם הגרעינים
-מערבבים את כל חומרי המילוי: הגבינות, הירק והתבלינים
-ממלאים את הפלפלים בעדינות ושומרים במקרר
המבורגר ברוקולי וגבינות / שף עודד טלמור

מצרכים ל-4 יח'
2ראשי ברוקולי בינוניים (רק הפרחים)
1כוס פירורי מאפה קיטו שף
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
3ביצים, טרופות
1 כף חרדל
2 שיני שום, קצוצות דק
1 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית/ קוקוס או שמן MCT לטיגון
אופן ההכנה
-מאדים את פרחי הברוקולי במשך כ-5-7 דקות עד ריכוך. נותנים להם להתקרר מעט.
-שמים את הברוקולי המאודה במעבד מזון וטוחנים לעיסה דקה. אחר כך מעבירים לקערה גדולה.
-מוסיפים את פירורי המאפה, הפרמזן, הביצים, החרדל, השום, הבזיליקום, האורגנו, המלח והפלפל ומערבבים היטב עד שהתערובת משולבת לחלוטין.
-מעצבים את התערובת ל-4 בורגרים שווים, בעובי של כ-1/2 אינץ' .
-במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבורגרים כ-4-5 דקות מכל צד עד הזהבה.
-מגישים על לחמניות עם התוספות שאתם אוהבים עם רוטב צזיקי.
מנות בשריות:
קציצות עוף בתנור ללא פחמימות / רויטל פדרבוש 'מטבח קל'

מצרכים לכ-22 קציצות
500 גרם חזה עוף/הודו טחון
3-5 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה/שמיר קצוצים דק
4 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
3/4 כפית שטוחה כמון
1/2 כפית שטוחה כורכום
2 כפיות פפריקה (רגילה או מעושנת(
1/2 כפית פלפל שחור
1 גזר גדול או 2 בינוניים
1 בצל בינוני
1 זוקיני או קישוא בינוני
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה. מורחים או מרססים שמן זית.
-בקערה מערבבים את העוף הטחון, השום, פטרוזיליה, שמן זית ותבלינים.
-בשלב הזה כדאי לעבוד מהר כדי שהירקות לא יגירו נוזלים: מגרדים את הירקות על פומפיה גסה או במעבד מזון (דיסקית גסה). מוסיפים לתערובת העוף/הודו ומערבבים היטב-היטב.
-יוצרים קציצות. רצוי שהקציצות יהיו עגולות כי כך הן שומרות על עסיסיות. מרססים אותן עם תרסיס שמן זית או מורחים מעט שמן זית עם מברשת.
-אופים במשך כ-20-30 דקות, עד שהן זהובות. הופכים באמצע.
עוד מתכונים קלים וטעימים לסוכות תמצאו בבלוג המתכונים ״מטבח קל״
עלי פילו ממולא בבשר טחון וחצילים / חלי ממן

מצרכים
עלי פילו צונן מהמקרר (של שמרית)
150 גרם בשר רזה טחון
3 פטריות שמפיניון קצוצות דק
2 כפות חציל קלוי
כף טחינה מוכנה דלילה
לתיבול הבשר: מלח, פלפל
אופן ההכנה
-מרססים מחבת בתרסיס שמן ומאדים את הפטריות הקצוצות עד שהן מתרככות.
-מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו לאפרפר.
-מוסיפים את החצילים ואת התבלינים ומערבבים. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר.
-פורסים את עלי הפילו ומורחים על הקצה את הטחינה.
-מסדרים מעל הטחינה את תערובת הבשר והפטריות ומגלגלים. תוך כדי הגלגול סוגרים את הקצוות, שהמלית לא תצא.
-מרססים במעט ספריי שמן ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שהעלה משחים ופריך.