חשבתם שתה הוא רק לשתייה? תחשבו שוב. מסתבר שהמשקה העתיק הוא כמו גלימה של סופרמן – מלא כוחות על. על פי הנטורופתיה, תה הוא לא רק משקה מנחם, אלא גם רופא פרטי, מאפרת אישית, ואפילו עוזר בית – הכל במחיר של שקיק אחד קטן. אפשר לשתות אותו, למרוח אותו, לנקות איתו, ומי יודע, ככל שהוא יתבגר אצלכם על האי במטבח, אולי תגלו שהוא יכול לעשות עוד דברים. קניות, מישהו?
אז בואו נצלול לעולם שבו שקיק תה הוא לא רק פרטנר לכוס מים קרים או חמים, אלא פתרון לכל בעיה. הגזמנו, כמעט.
לפני שקופצים למים עם הטיפים והשימושים של התה, מבקש מור קצב להדגיש שתי עובדות חשובות:
1. חומרים הבאים במגע עם העור נספגים אל מחזור הדם ומשם לתאי הגוף בדיוק כמו שאנו שותים אותם. לפיכך המסקנה המתבקשת היא שאסור למרוח על העור שום חומר שלא היינו מכניסים לפה. גם הפוך – מי שלא אוהב לשתות תה ורוצה ליהנות משפע סגולות מרפא, יכול ליהנות מהן גם באופן אחר. שימוש בתה למריחה הוא פשוט, זול, זמין ויכול להוות דרך טבעית ונעימה לשמור על הבריאות שלנו.
2. חליטה עושים רק מצמחים בתפזורת ועדיף בכלי זכוכית. מחקרים שהתפרסמו בשנים האחרונות מראים כי שקיות תה מכילות חלקיקי פלסטיק וחומרים רעילים אחרים שעלולים לזלוג לתה ולשבש את מערכת החיסון, ולכן הצריכה של תה – כמשקה או במריחה על הגוף -רצוי שתעשה מחליטה בתפזורת ולא משקיק.
משפר את איכות השינה, מרגיע גירוי עור ומחטא
שתיית כוס תה קמומיל לפני השינה ידועה בהשפעותיה המרגיעות, המשפרות את איכות השינה. אלא שלמעשה, קמומיל מכיל חומרים אנטי-דלקתיים ועל כן מריחת תה קמומיל יכולה גם להרגיע את הגוף, ובעיקר לטפל בגירויי עור. קומפרס תה קמומיל עשוי להפחית דלקות, במצב של אקזמה, כוויות, חתכים קלים ושפשופים.
איך? לחלוט את התה, לתת לו להתקרר ולהשרות מטלית בנוזל לפני שמריחים אותה על האזור הפגוע.
מרגיע גירויים ואדמומיות בעיניים
חליטות תה קמומיל יכולות להרגיע את העור ולצמצם אדמומיות או גירויים בעיניים.
איך? להשתמש בחליטת קמומיל או לטבול צמר גפן שהתקררו, ואז להניח קומפרס על העור למשך כמה דקות במצב בו אתם שוכבים.
טיפול מניעתי לפצעונים
על פי מחקרים, כאשר מורחים את הפוליפנולים (רכיבים טבעיים אנטי דלקתיים, המגינים נגד חמצון ומקטינים את הנזק הנגרם לתאים) שנמצאים בתה הירוק, אפשר להפחית את הפרשת החלב המיוצר על ידי בלוטות החלב הגורמות לאקנה.
איך? לטבול צמר גפן בחליטת תה ירוק שצונן ולנקות איתו את הפנים.

מפחית כהויות מתחת לעיניים
נפיחות מתחת העיניים עשויה לנבוע מהרחבה של כלי דם באזור. הטאנינים בתה עוזרים לכיווץ כלי הדם, דבר היכול להעניק מראה רענן יותר לעיניים ולהפחית את הנפיחות.
איך? להניח על האזור פד גאזה או כותנה שהושרו בתה שחור או ירוק קר. הקומפרס עשוי לעזור לכיווץ כלי הדם ולהפחתת הנפיחות.
מרענן את העור ומהדק את הנקבוביות
תה ירוק משמש גם כמסכת פנים או מי פנים טבעיים. הוא עוזר להדק את הנקבוביות ולהעניק לעור מראה חלק ומאוזן.
איך? להשרות תה ירוק, לצנן אותו, ולהשתמש בו לשטיפת הפנים.
משמש כמסיכת שיער
תה ירוק זכה למקום של כבוד בנטורופתיה, אך מעבר לצריכתו כמשקה – הוא ידוע כבעל השפעה מיטיבה בהקשר של בריאות העור, ירידה במשקל והפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. הוא עשיר בפוליפנולים – אותם רכיבים טבעיים אנטי דלקתיים, המגינים נגד חמצון ומקטינים את הנזק הנגרם לתאים.
איך? לחלוט 2 כפות תה ירוק במים רותחים במשך 15 דקות, לצנן ולערבב עם שמן קוקוס או שמן זית. אחר כך יש למרוח את המסכה באופן שווה על פני השיער ולהשאיר אותה למשך 30-45 דקות כדי לאפשר לחומרי הזנה לחדור עמוק לשיער.
משמש כמי פנים
תה לבן, העשוי מהעלים והניצנים הצעירים של צמח הקמליה הסינית, הוא אחד מזני התה הפחות מעובדים, מכיל רמה גבוהה של נוגדי חמצון ותרכובות מועילות אחרות שהופכות אותו למצוין כטונר פנים מרענן תוצרת בית המסייע להפחית אדמומיות ולאזן את השמנים הטבעיים של העור.
איך? לחלוט את התה, לאפשר לו להתקרר, ולמרוח אותו באמצעות צמר גפן על עור נקי, או לשפוך את התה לבקבוק ספריי ולהתיז על העור.
מקל על עקיצות יתושים
להקלה מהירה בעקיצות יתושים, ניתן להשתמש בחליטת קמומיל באופן מקומי.
איך? להניח ולהצמיד צמר גפן ספוג בחליטה על מקום העקיצה למשך מספר דקות.
משמש כמטהר אוויר טבעי
חליטות צמחים כמו נענע, לבנדר, רוזמרין או הדרים יכולים לשמש כמטהרי אוויר טבעיים.
איך? הרתיחו סיר תה חזק ותנו לניחוח למלא את ביתכם. להשפעה מתמשכת יותר, שפכו את התה המקורר לבקבוק תרסיס וערפלו אותו סביב חלל המגורים על מנת לרענן את האוויר ללא כימיקלים מלאכותיים.