פעם, כשאמא הייתה אופה, זה היה נראה כמו סצנה מסרט תקופתי – הכול בנחת, עם סינר מעומלן, מתכון מפורט בדייקנות של מילגרמים וזמן שנמתח כמו בצק שמרים טוב. והיום? אנחנו מנסות לתקתק עוגה בין פגישת זום לשיעורי בית, כשברקע הילדים מנהלים קרב כריות והכלב החליט שזה הזמן המושלם ללעוס את הספה תוך כדי נביחות. ומה בסך הכול רצינו? לאפות עוגה מושלמת בזריזות, בלי שהמטבח ייראה כמו זירת פשע מקומחת ובלי שהילדים יצליחו להרוס את הבית בכמה דקות.
מסתבר שזו לא משימה בלתי אפשרית: אפשר לתקתק עוגה ב-5 דקות של עבודה – שתצא טעימה ותראה מושקעת בדיוק כמו אחת שדורשת (ומקבלת) פי כמה וכמה זמן עבודה – כמו אלו הבחושות שכאן, באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, רויטל פדרבוש מחברת הבלוג "מטבח קל" ועדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר. ואם חס וחלילה העוגה תצא שקועה ולא מושלמת (אין סיכוי, אבל אם) – תמיד אפשר לפזר עליה אבקת סוכר או לספר שזה ה-טרנד החדש שרץ חזק בטיקטוק.
עוגת מיץ תפוזים בחושה / רויטל פדרבוש 'מטבח קל'
מצרכים
4 ביצים גודל L
1-1.5 כוסות סוכר (200-250 גרם, המינימום הוא 1 כוס סוכר – תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ״ל)
3/4 כוס שמן (180 מ״ל – אפשרי זית עדין)
1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם – 2 כפיות)
1/4 כפית סודה לשתייה או עוד 1/2 כפית אבקת אפייה (סך הכול 2.5 כפיות אבקת אפייה – שקית ועוד 1/2 כפית)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ועוטפים 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות עם נייר אפיה ומשמנים אותן קלות.
- בקערה גדולה מערבבים את הביצים היטב ומוסיפים את הסוכר.
- מוסיפים מיץ תפוזים ושמן ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים.
- מוזגים לתבניות ואופים במשך כ-40-50 דקות או עד שקיסם שמכניסים לעוגה יוצא יבש או עם פירורים לחים.
עוד מתכונים לעוגות מהירות וטעימות תמצאו בבלוג המתכונים ״מטבח קל״

עוגה בחושה דלת פחמימה / 'התפריט' מתכונים דלי פחמימה
מצרכים
3/4 כוס יוגורט/שמנת חמוצה
3 ביצים L
3 כפות חמאה מומסת
1/3 כוס ממתיק פחות כף
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס אבקת חלבון
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2/3 כוס נטיפי שוקולד ללת״ס
1/2 כף ממתיק אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל-170 מעלות ולהכין תבנית לחם עם נייר אפייה מעל (בגודל תבנית).
- בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד יוגורט, חמאה מומסת וממתיקים.
- להוסיף לתערובת את קמח השקדים ואת אבקת החלבון והמלח. לערבב היטב.
- לקפל אל התערובת חצי מכמות השוקולד.
- להעביר את התערובת אל התבנית שהכנו מראש ולהכניס לתנור לאפייה של כ-20-25 דק׳, עד להזהבה קלה.
- לצנן לגמרי לפני שפורסים ומגישים.
- אפשר לפדר מעל מעט ממתיק אבקת סוכר לקישוט.

עוגת פרג טבעונית ללא גלוטן / חלי ממן
מצרכים
3 כפות שטוחות של קוקוס טחון
150גר' שקדים טחונים
150 גר' פרג טחון (רצוי טרי)
1 כפית אבקת אפייה
כף גרידת לימון
1/3 כוס "כמו סוכר" (או 3 כפות סוכר, ואז להוריד את הקוקוס הטחון)
1/3 כוס שמן
כפית תמצית וניל איכותית
כוס וחצי רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום בינוני.
- מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים.
- בקערה אחרת מערבבים את החומרים הרטובים.
- שופכים את החומרים הרטובים לקערת היבשים ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת מעט.
- אופים כ- 30-40 דקות, עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים (אפיית יתר עלולה לייבש את העוגה).
