בעוד שבמטבח הביתי שלנו היצירתיות לעתים מוגבלת (מה שיש במקרר, זה מה שירכיב את הארוחה הבאה), השף שאול בן אדרת עושה את הבלתי ייאמן בפעילות שלו בעמותת "לשובע" לקראת יום המעשים הטובים. עם חומרי גלם בסיסיים, הוא מדגים איך אפשר להפוך סיר אורז פשוט, קצת ירקות וכמה תבלינים לארוחה שמריחה כמו במסעדה עם שלושה כוכבי מישלן, כשהוא הופך את המטבח של העמותה אשר עוזרת לנזקקים למעבדה גסטרונומית.
בן אדרת לא עושה את זה לבד. הסו-שפים שלו הם נשות ואנשי מילואים, אותם אנשים שבשגרה הם מתכנתים, מורות, רופאות ועורכי דין, שקיבלו צו 8 והפכו לחיילים וחיילות במדים. אותם אנשים שבחודשים האחרונים עזבו את המשפחה, העבודה והחיים הנורמליים והלכו להגן על המדינה תוך סיכון חייהם, עכשיו עומדים עם סינרים וחותכים ירקות בריכוז מופתי. יש משהו סימבולי בחיבור הזה – דווקא אנשים שכבר נתנו (ועדיין נותנים) כל כך הרבה מעצמם למען הכלל, בוחרים לתת עוד קצת בלי לחשוב פעמיים – כדי להכין ארוחה חמה למשפחות אשר ידם אינם משגת.
אבל האמת היא שיום המעשים הטובים הוא רק תזכורת אחת בשנה למשהו שאנחנו יכולים וצריכים – לעשות בכל יום. נתינה ועזרה לזולת הן לא משהו שצריך לדחוף למועד מתוזמן אחד בלוח השנה אלא הן צריכות להיות חלק מהיומיום. הרי העוצמה הכי גדולה שלנו כעם מאז השבעה באוקטובר התגלתה ברוח ההתנדבות הגדולה שסחפה את המדינה בראשית המלחמה. אלו הרגעים בהם הצלחנו להתלכד יחד סביב מטרה נעלה, "כאיש אחד בלב אחד". למה שלא נמשיך ברוח הזו?
"האוכל תמיד היה בשבילי הרבה מעבר לטעמים – הוא חיבור, נתינה ואהבה", אומר לנו השף הוותיק בן אדרת. "זו זכות גדולה עבורי להיות חלק מיום המעשים הטובים ולהראות שאפשר ליצור מנות גורמה גם מחומרי גלם פשוטים, כשעושים זאת מכל הלב. זו הזדמנות לכל אחד מאיתנו לקחת חלק ולתרום לקהילה – כי לפעמים, מחווה קטנה יכולה להפוך לרגע גדול של משמעות", הוא מסכם ומנדב שלושה מתכונים עם מינימום מצרכים, שגם אתם תוכלו להכין בבית, כשהמקרר שלכם ריק ואתם פסע מלהזמין משלוח.
כנפי עוף סטייל קריבי עם אננס וטבסקו בפאלו
מצרכים (ל-5 מנות)
1 קילוגרם כנפי עוף נקיות וחצויות ל-2
1/2 כוס חלב קוקוס
1 כף טבסקו בפאלו
כוס 1 של קוביות אננס משומרות
2 כפות של חומץ תפוחים
2 כפות קטשופ
1/2 כפית מלח אטלנטי
אופן ההכנה
-בסיר עם מים רותחים מבשלים את הכנפיים כ-15 דקות ומצננים
-לערבב את חומרי המרינדה עם הכנפיים, חלב קוקוס, טבסקו, אננס, קטשופ וחומץ.
-להעביר לתבנית ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות
-בהגשה לפזר מעל גרגירי מלח אטלנטי

כדורי בשר בטעם של בית
מצרכים (ל-4 מנות)
לתערובת לכדורי הבשר
500 גרם בשר טחון 80% בשר 20% שומן
2 כפות אורגנו יבש
1 בצל קצוץ קצוץ
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
2 כפיות מיונז
מלח פלפל
לערבב וליצור כדורים/קציצות
לרוטב עגבניות
2 יח' שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
4 שיני שום קצוצות
1 יחידה גמבה קצוצה לקוביות קטנות
1 יחידה בצל קצוץ לקוביות קטנות
1 כף אורגנו יבש
4 כפות רסק עגבניות
2 כוסות עגבניות מרוסקות/ או מיץ עגבניות
2 כפיות סוכר
6 עלי מרווה
1 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל
אופן ההכנה
–לבשל את כל מרכיבי הרוטב כ15 דקות, להמליח ולפלפל.
-להוסיף את כדורי הבשר ולבשל על אש נמוכה כ-15 דקות נוספות.

אורז מלכותי בשני צבעים
מצרכים לאורז (ל-6 מנות)
2 כוסות אורז יסמין או פרסי
1 כוס אורז בר שחור
תערובת לאורז חגיגי
4 כפות שקדים מולבנים קלויים
4 כפות חמוציות
4 כפות זיתים מיובשים
2 כפות צלפים קצוצים
2 כפות נענע קצוצה
1 כף גרידת לימון
4 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
אופן ההכנה
-לבשל את האורז בר השחור כמו פסטה (כוס אורז בר שחור 1 ליטר מים רותחים, לבשל עד שהאורז מתבקע – בערך 40 דקות). לסנן את האורז משארית המים.
-לבשל את האורז הלבן (1 כוסות אורז על 1.5 כוסות מים, 1 כף שמן זית ו-1/2 כפית מלח – למשך 20 דקות מכוסה על אש נמוכה, עוד 4 דקות מכוסה ללא אש).
-במחבת עם 2 כפות שמן זית, לערבב ולטגן את האורז עם התערובת לאורז.

במסגרת יום מעשים טובים, מיזם הדגל של עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון שיתקיים ב-18 במרץ, אלפי פעילויות התנדבות ועשיית טוב יתקיימו ברחבי הארץ וצפויים להשתתף בו מעל 2.5 מיליון איש, תחת המסר "מרגיש טוב לעשות טוב".