השנה הולכים על מהפכה של ממש. לא עוד מצה עם פרוסת גבינה צהובה או שוקולד השחר שמתפוררות לנו בין האצבעות. השנה המצה היא הכוכבת – זוהרת, גאה ובולטת לעין. הגיע הזמן לתת לה את הבמה הראויה. מצה שהיא לא רק "זה מה שיש", אלא "זה מה שרציתי". מצה שלא מתחבאת, מצה שמתגאה במה שהיא – דקה, פריכה ועם הטעם הקלקרי המאופיין שלה.
ומה עם הקלוריות? בחג הזה, אנחנו שואלים ארבע קושיות, אבל "כמה קלוריות יש בזה?" היא לא אחת מהן. הלילה הזה לא סופרים. החירות האמיתית היא לא לשבת עם אפליקציית ספירת קלוריות, כי בפסח אנחנו חוגגים את היציאה לחירות, כולל את החירות מאובססיית הדיאטות. כי בסופו של דבר מדובר בסנדוויץ' הראשון בהיסטוריה שנשמר "אז-איז", שאם היה מספיק טוב לאבותינו שברחו ממצרים, הוא מספיק טוב גם בשבילנו. וכדי לחגוג את החג הזה עם קצת יצירתיות קולינרית ביקשנו – מהקונדיטורית והמתכונאית דיאנה בילייב ומאפרת סיאצ'י – בעלת האתר "מתכונים ב-10 דקות" – כמה מנות משודרגות ששמות את המצה בפרונט בלי להתנצל ובלי להתעצל.
מילפיי מצות וקרם פיסטוק / דיאנה בילייב
מצרכים
3 מצות
120 מ"ל חלב – 1/2 כוס
30 גרם חמאה מומסת – קובייה
20 גרם סוכר חום – 2 כפות
לקרם:
200 גרם שוקולד לבן מומס
3 כפות גדושות מחית פיסטוק
400 מ"ל שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
1-2 כפות פודינג וניל
לקישוט- פיסטוקים, שוקולד לבן, אבקת סוכר

אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בצלחת רחבה חלב, חמאה מומסת וסוכר.
- טובלים את המצות (אפשר בשלמותן או לחצות בזהירות).
- מניחים על נייר אפייה ואופים 7 דקות.
- כשהן יוצאות וכשהן עוד רכות, ניתן לחתוך בזהירות לגודל הרצוי. מצננים.
- מערבבים שוקולד לבן ומחית פיסטוק יחד.
- מקציפים שמנת מתוקה עם וניל ופודינג לקצפת יציבה, מאחדים יחד עם תערובת הפיסטוק ומקפלים הכל יחד.
- מניחים שכבת מצה, מזלפים מהקרם וחוזרים על הפעולה. מסיימים במצה / בקרם לפי בחירתכם ומקשטים.
- מקררים לפחות שעה להתייצבות מלאה של הקרם.
פשטידת בשר ומצות / אפרת סיאצ'י, מתכונים ב-10 דקות
מצרכים
תבנית אינגליש קייק
3 וחצי מצות
⅓ כוס מים רותחים
בצל בינוני קצוץ
250 גרם בשר בקר טחון
לתיבול הבשר: ½ כפית פפריקה מתוקה, ⅓ כפית מלח, קורט פלפל שחור
3 ביצים גדולות
לתיבול התערובת: ⅓ כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה
-שוברים את המצות לחתיכות ושמים בקערה. יוצקים מעל מים רותחים ומערבבים עד שהן סופגות את הנוזלים.
-מחממים מחבת עם 2–3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות.
-מוסיפים את הבשר למחבת, מפוררים אותו עם כף עץ ומבשלים עד שהוא מחליף צבע ומתבשל לגמרי. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומכבים את האש. מניחים לתערובת להתקרר מעט.
-מוסיפים את הבשר לקערת המצות, שוברים פנימה את הביצים ומתבלים במלח ופלפל. -מערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה.
-מעבירים את התערובת לתוך תבנית משומנת ומשטחים אותה.
-אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.
עוגת מצות בשכבות / אפרת סיאצ'י, מתכונים ב-10 דקות
מצרכים
6 מצות
ממרח שוקולד השחר (או כל ממרח שוקולד אחר)
כוס משקה קפה (מערבבים כפית נס קפה, כפית סוכר, חצי כוס מים חמים וחצי כוס חלב)
לציפוי: 70 גרם שוקולד מריר + 4 כפות שמנת מתוקה או לבישול
לקישוט: סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה
- מכינים את משקה הקפה ושופכים אותו לתבנית שטוחה.
- טובלים מצה אחת בתערובת הקפה למשך כ-3 שניות מכל צד, ומניחים אותה על צלחת שטוחה.
- מורחים שכבה נדיבה של ממרח שוקולד.
- ממשיכים לבנות שכבות: טובלים מצה נוספת, מניחים מעל, ומורחים הפעם ממרח בטעם אחר (למשל קרם חלב).
- חוזרים על הפעולה עד שיש 5 שכבות מצות עם ממרחים, ומסיימים בשכבת מצה שישית.
- ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת, שופכים מעל העוגה ומשטחים. ניתן לפזר מעל סוכריות צבעוניות לקישוט.
- מקפיאים את העוגה למשך כ-3 שעות עד להתייצבות.
- חותכים לריבועים בעזרת סכין חדה. שומרים בקופסה אטומה במקרר.
לעוד מתכונים של אפרת סיאצ'י – https://www.10dakot.co.il/