חברת CATL הסינית, יצרנית הסוללות הגדולה בעולם לרכבים חשמליים, השיקה אתמול (ג') שלדה חדשה לרכבים חשמליים אשר לטענתה יכולה לעמוד בהתנגשות חזיתית במהירות 120 קמ"ש מבלי להתלקח או להתפוצץ. החברה מדגישה את הבטיחות מנוף המכירה המרכזי של המוצר. השלדה מצוידת בסוללה המסוגלת לנסוע כ-1,000 קילומטרים בטעינה אחת ומפחיתה את זמן הייצור ההמוני של רכב ל-12-18 חודשים, לעומת 36 חודשים ומעלה בייצור המסורתי, כך נמסר מהחברה.
CATL מתכננת למכור את פלטפורמת הרכב החשמלי החדשה – הנקראת "פאנשי" (Panshi) בסינית, שמשמעותה "סלע יסוד" – ליצרניות רכב פרימיום המעוניינות להאיץ את הפיתוח ולהפחית עלויות. "לאור המהירות והעוצמה הגבוהות במיוחד של ההתנגשות, לא היה בעבר אף רכב אנרגיה חדשה שהעז לעמוד במבחן התנגשות חזיתית בעמוד במהירות של 120 קמ"ש", אמר ני ג'ון, מנהל הייצור הראשי של CATL.

לפי תוכנית ההערכה הסינית לרכבים חדשים (China New Car Assessment Program), מהירות מבחן התנגשות חזיתית סטנדרטית עומדת על 56 קמ"ש בלבד. מותג הרכב החשמלי הסיני Avatr, שנמצא בבעלות משותפת של CATL, חברת Changan Auto בבעלות ממשלתית וחברת Huawei, יהיה הראשון שיפתח דגמים חשמליים המבוססים על שלדת הפאנשי של CATL, כך אמר צ'ן ז'או, נשיא Avatr, במסיבת העיתונאים. הוא לא ציין מתי יושק דגם המבוסס על הפלטפורמה.
פלטפורמות רכב חשמליות מסוג זה ידועות גם כ"שלדת סקייטבורד" (Skateboard Chassis) בתעשייה – פלטפורמות גמישות המשלבות מנועים חשמליים, סוללות, מערכות שליטה ומתלים. שחקנים נוספים בתחום כוללים את יצרנית הרכבים החשמליים הסינית Xpeng וחברת ההנדסה השנגחאית Launch Design.

השלדה מהווה חלק מרכזי בשאיפותיו של יו"ר CATL, רובין זנג, להרחיב את הצמיחה של ענקית הסוללות הסינית. בנוסף לכך, CATL חוקרת תחום של מיקרו-רשתות כוח ומפתחת שירותי החלפת סוללות. לחברת CATL יש נתח שוק עולמי של כ-37 אחוזים בסוללות לרכבים חשמליים, לפי SNE Research, חברה למעקב אחר שוק הסוללות.
זנג חשף את פרויקט הפאנשי בראיון לרויטרס בנובמבר, וטען כי הטכנולוגיה עשויה להפחית את עלות פיתוח רכב חשמלי חדש ממיליארדי דולרים ל-10 מיליון דולר בלבד, ולגרום לחברות קטנות לרכב חשמלי להיות רווחיות כבר ממכירת 10,000 רכבים בשנה. לדבריו, הטכנולוגיה עשויה לפתוח את השוק לשחקנים חדשים בכלכלות ללא יצרניות רכב מבוססות, וציין כי CATL הציגה את הטכנולוגיה לפורשה לבחינת ייצור רכב יוקרה חשמלי, וכן למשקיעים באיחוד האמירויות המעוניינים להקים מותג רכב חשמלי מקומי.
החברה עובדת על פיתוח פלטפורמות לרכב חשמלי עם סוללה המשולבת ישירות בשלדה מאז 2020, וכבר יצרה שותפויות עם יצרניות רכב כמו Vinfast, BAIC ו-Neta כדי לפתח דגמים המבוססים על הפלטפורמה במהלך השנתיים האחרונות.