ענקית הסוללות הסינית CATL השיקה אתמול (שני) סוללת יון-סודיום חדשה שלטענתה תעצב מחדש את תעשיית הרכב החשמלי, וכן מערכת חדשה לשילוב שתי סוגי סוללות ברכב אחד. החברה מייצרת יותר משליש מכל סוללות הרכב החשמלי (EV) הנמכרות ברחבי העולם, ומשתפת פעולה עם מותגים מרכזיים כולל טסלה, מרצדס-בנץ, ב.מ.וו ופולקסווגן.
סוללות יון-סודיום נחשבות לחלופה זולה יותר ובמובנים מסוימים בטוחה יותר לסוללות ליתיום, המשמשות באופן נרחב באלקטרוניקה וברכבים חשמליים אך עלולות לגרום לשריפה במקרה של תאונה. "נגיע לייצור המוני עד סוף השנה. זה יעצב מחדש את כל התעשייה", אמר מנהל השיווק הראשי של CATL, לואו ג'יאן, במסיבת עיתונאים בשאנגחאי ביום שני.

ייצור סוללות היון-סודיום צפוי להתחיל ביוני, תחילה עם סוללות התנעה קטנות למשאיות כבדות תחת מותג Naxtra. הסוללה החדשה צפויה להציע יתרון משמעותי בהתנעת רכבים במזג אוויר קר. ייצור סוללות גדולות יותר לרכבים חשמליים והיברידיים צפוי להתחיל בדצמבר השנה. סוללות היון-סודיום "יצאו מהמעבדות וכעת מוכנות לייצור בקנה מידה מסחרי", אמר מנכ"ל CATL רובין זנג במסיבת העיתונאים. זנג אמר כי הוא צופה שסוללות יון-סודיום יחליפו מחצית מהשוק של סוללות הליתיום, הברזל והפוספט.
בעוד שטכנולוגיית יון-סודיום קיימת כבר עשרות שנים, היא פיגרה מאחור בביצועים לעומת סוללות ליתיום. אך ההתעניינות המחודשת בטכנולוגיה הזו מאפשרת ייצור סוללות יון-סודיום ללא צורך במתכות יקרות מסוימות. סוללות Naxtra של CATL מבטיחות טווח נסיעה של 500 קילומטרים לרכבים חשמליים.

שעות ספורות לפני פתיחת תערוכת הרכב של שאנגחאי ביום שני, השיקה CATL גם את הדור השני של סוללת Shenxing שלה, שאמורה להיות מותקנת ב-67 דגמים השנה של מותגים סיניים כמו Zeekr, Nio ו-Avatr. סוללת הטעינה המהירה מתהדרת בטווח נסיעה של 800 קילומטרים, ויכולת טעינה של 520 קילומטרים בתוך חמש דקות בלבד — יותר מיריבתה הסינית BYD.
CATL בונה על פיתוח מערכות החלפת סוללה, כמו זו של שותפתה Nio, כדי להפיץ את הטכנולוגיות החדשות שלה. אך מכסים כבדים שהטיל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על סין עלולים לייקר את מחירי החלקים והרכבים. ב-CATL סירבו להתייחס לנושא המכסים. משרד ההגנה של ארצות הברית כלל את CATL ברשימת החברות שהוא מאשים בקשרים עם הצבא הסיני, טענה ש-CATL מכחישה.
בתערוכת הרכב של שאנגחאי הציגה הקבוצה גם את מערכת הסוללות הכפולה החדשה שלה לרכבים חשמליים. מנהל הטכנולוגיה של החברה, גאו הואן, אמר כי המערכת הכפולה תספק בטיחות מוגברת, במיוחד לרכבים אוטונומיים, על ידי מניעת כשל במקרה שאחת מהסוללות תיכשל. מועד הייצור של הסוללות הכפולות, שהיו בפיתוח במשך חמש שנים, טרם פורסם. אך לפי גאו, יצרן רכב אחד כבר עושה שימוש במערכת הכפולה בתכנון של רכב אוטונומי.
