בינה מלאכותית התבקשה היום (ד') לחזות את התוצאות של התהליך החשאי והבלתי צפוי שבו הקרדינלים הקתולים בוחרים אפיפיור חדש.
מותו של האפיפיור פרנסיסקוס ב-21 באפריל עורר תקופת אבל בכנסייה הקתולית, אך גם הניע את המירוץ אחר יורשו, כאשר כולם, ממקורבי הוותיקן ועד סוכניויות הימורים, ניסו לנחש מי יזכה בתואר.
AFP ביקשה מארבעה צ'אטבוטים של בינה מלאכותית – כולל ChatGPT של OpenAI ו-Grok של אילון מאסק – לקבלת תובנות לגבי היורשים הפוטנציאליים, עם תוצאות מעורבות.
גרוק וגוגל ג'מיני אמרו שהמועמד הבכיר שלהם הוא הקרדינל האיטלקי פייטרו פארולין, מספר שתיים של הוותיקן במהלך כמעט כל תקופת האפיפיור פרנציסקוס. "בהתבסס על ניתוח עדכני ודיונים בולטים, הקרדינל פייטרו פארולין מתגלה כמתחרה חזק", אמר ג'מיני.
אבל הוא גם ציין שמונה נוספים – כולל הבחירה המובילה של ChatGPT. "אם הייתי צריך לערוך תחזית בהתבסס על המגמות הנוכחיות, ההשפעה והכיוון שהכנסייה לקחה תחת האפיפיור פרנציסקוס, הקרדינל לואיס אנטוניו טגלה האסייתי בולט כמועמד הסביר ביותר לזכייה", אמר ChatGPT של Open AI.

אבל למרות הבחירות השונות, נקודת דמיון אחת בלטה בתגובות הצ'אטבוטים – כל אחד מהם הדגיש את חוסר היכולת הכמעט מוחלטת לחזות את התוצאה. "חשוב להבין שבעוד AI יכול לנתח נתונים ולזהות דפוסים, חיזוי האפיפיור הבא כרוך בגורמים שחורגים מניתוח נתונים", אמר ג'מיני. אלה כוללים את עמדותיהם התיאולוגיות של הקרדינלים, הגיל, הניסיון והסודיות סביב ההצבעה.
ChatGPT הבהיר שהניחוש שלו הוא "לא חיזוי במובן של כדור הבדולח", אלא יותר כמו 'אלה הדברים שהקרדינלים עשויים לשקול בתהליך הבחירה שלהם'".
בינתיים, חברת Mistral AI הצרפתית סירבה בכלל להיגרר למשחק הניחושים. "אין לי את היכולת לחזות או לשער מי יהיה האפיפיור הבא", כתב הצ'אטבוט. במקום זאת מיסטרל הציע הצעה אחת: "לקבלת המידע המדויק והעדכני ביותר, אני ממליץ לעקוב אחר מקורות חדשותיים אמינים".