אינסטגרם החלה לבחון שימוש בבינה מלאכותית כדי לקבוע אם ילדים משקרים לגבי גילם במהלך השימוש ביישומון – כך מסרה ביום שני חברת מטא, הבעלים של הרשת החברתית.
מטא ציינה שהיא כבר משתמשת בתוכנת בינה מלאכותית כדי לקבוע את גיל המשתמשים, אך כעת תתחיל לבדוק "באופן יזום" חשבונות השייכים על פי החשד לבני נוער, גם אם הם דיווחו על תאריך לידה "מוטעה". אם יתברר שהמשתמש הציג גיל כוזב, המשתמש יוגדר אוטומטית כחשבון של בן נוער, ויוטלו עליו מגבלות מתאימות.
חשבונות נוער נחשבים "פרטיים" כברירת מחדל. בני נוער יכולים לקבל הודעות אישיות רק מאנשים שהם עוקבים אחריהם או שכבר מחוברים אליהם. "תוכן רגיש", כמו סרטונים שמכילים אלימות או תכנים המקדמים ניתוחים פלסטיים, מוגבל בחשבונות קטינים.
בני נוער גם מקבלים התראות אם הם נמצאים באינסטגרם יותר משישים דקות, ובחשבון שלהם מופעל מצב "שינה" בין עשר בערב לשבע בבוקר: ההתראות כבויות, והמערכת שולחת תגובה אוטומטית להודעות פרטיות.
מטא מסרה כי היא מאמנת את תוכנת הבינה המלאכותית שלה לזהות חשבונות נוער המתחזים לחשבונות של מבוגרים בעזרת סימנים כמו סוג התוכן שהחשבון נחשף אליו, מידע מהפרופיל ומועד יצירת החשבון.
המאמצים המוגברים בתחום נובעים מהביקורת כלפי חברות תקשורת חברתית בנוגע להשפעה של היישומונים שלהן על בריאותם ורווחתם הנפשית של משתמשים צעירים. עוד ועוד מדינות בארה"ב מנסות – לא בהכרח בהצלחה – להעביר חוקים שיחייבו את הרשתות לאמת את גילם של המשתמשים.
על רקע הביקורת הטוענת שהרשתות אינן עושות די להבטיח שהמוצרים שלהן בטוחים לילדים, מטא וחברות חברתית נוספות תומכות בהעברת האחריות לחנויות היישומים, שיחויבו לאמת את גיל המשתמשים או לוודא שילדים מתחת לגיל 13 לא משתמשים בהם כלל.
אינסטגרם גם תשלח התראות להורים "עם מידע על האפשרות לנהל שיחות עם בני הנוער על חשיבות מסירת הגיל המדויק באינטרנט".