גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


שֵסְדֶר

מסלול חדש שש שנתי לבני הישיבות. הישיבה הראשונה תקום בתחילת שנת הלימודים הקרובה בעיר מודיעין

עידן יוסף | 19/6/2005 11:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ה"שסדר", מסלול חדש שש שנתי לבני הישיבות. הישיבה הראשונה תקום בתחילת שנת הלימודים הקרובה בעיר מודיעין. בראש היוזמה החדשה עומד הרב אליעזר חיים שנוולד, בוגר ישיבת מרכז הרב והגולן ששימש בחמש עשרה השנים האחרונות כר"מ בישיבת ההסדר "גולן" בחיספין, וראש המרכז התורני נחלת ש"י ומכון הראל בגולן. שנוולד הוא גם אל"מ במילואים ושימש בתפקידי פיקוד בחיל השריון וכיום משמש בתפקיד מבצעי בכיר בחיל.

מדוע צריך מסלול נוסף? מה רע במה שקיים כבר כיום?
בשנים האחרונות חל שינוי משמעותי שעלינו לנתח את משמעויותיו, הנוער הדתי "מצביע ברגליים" שהוא רוצה יותר לימוד תורה, ושאל מול האתגרים שניצבים מולו הוא זקוק להארכת תקופת הלימוד.

העובדה היא שבממוצע יותר מחמישים אחוז מקרב תלמידי ישיבות ההסדר מאריכים את תקופת לימודם לשנה השישית. לאחר השנה השישית רובם עוברים ללימודים אקדמאיים ויש רק כ-15 אחוז שממשיכים לשנה השביעית ואילך.

אנו סבורים שלאור המצב החדש חובה עלינו לאפשר לנוער שרוצה בכך מסלול שיהיה בן שש שנים מלכתחילה ויהיו בו תוכניות לימודיות בכל מקצועות התורה שימצו באופן מיטבי את תקופת הלימוד. מסלול בן שש שנים מאפשר לשדרג גם את המסלול הצבאי, כך שיתן מענה לשינויים גדולים במתכונת השרות הסדיר בצה"ל שחלקם כבר שונו וחלקם עתידים להשתנות בעתיד הקרוב. אנו מאמינים שבמסלול הזה תהיה תרומה איכותית לביטחון המדינה.

למי מיועד המסלול החדש?
המסלול מיועד לתלמידים מסיימי שמינית אולם הוא גם יקלוט תלמידים שכבר למדו שנה אחת בישיבה ורוצים להצטרף להסדר, ומעדיפים את ההסדר החדש על המסלול הקיים.

הישיבה תיקרא ישיבת "מאיר הראל" על שם שני תלמידי חכמים צעירים בני ישבות הסדר שנפלו בקרב: סמ"ר מאיר שנוולד שהיה תלמיד ישיבת ההסדר בקרית שמונה (אחיו של הרב שנוולד) וסגן הראל שרם שהיה תלמיד בישיבת ההסדר בגולן.

כיצד יהיה בנוי המסלול החדש?
כמו בהסדר רגיל, בתחילה שנה וחצי לימוד (עד אמצע חודש אדר של השנה השניה). ולאחר מכן עשרה חודשים של שירות ראשון (מסלול מלא בחי"ר במסגרת פלוגת המסלול). לאחר מכן לימוד בישיבה של כעשרה חודשים(עד חודש חשוון של שנה ד'). ושנה של שירות שני (בפלוגה לוחמת, עד חודש חשוון של שנה ה'). וכשנתיים לימוד בישיבה (עד סוף שנה ו'). בסה"כ: 50 חודשי לימוד בישיבה; ו-22 חודשי שירות פעיל.

מה היתרונות במסלול כזה? רק האורך של השירות הצבאי?
בתקופת השירות השניה ישרתו התלמידים בפלוגה מבצעית. שירותם שם יעלה את רמת הפלוגה וכתוצאה מכך היא גם תיצור תחרות חיובית בין שאר הפלוגות. לאחר שנה כאשר התלמידים יסיימו את שירותם ויחזרו לישיבה הם יוחלפו ע"י המחזור הבא. כך ייווצר רצף של בני ישיבות בפלוגה זו. לדבר יש גם יתרון בכל מה שקשור לבעיות שנוצרו בעקבות שילוב הבנות בצבא משום שלאורך הזמן יהיה ידוע שבפלוגה זו צריך להקפיד יותר.

הישיבה הראשונה שעומדת להוביל את המסלול תקום בעיר מודיעין. מדוע?
כיום המגמה היא "לחזור לערים" ולהקים ישיבות בערים. העיר מודיעין היא עיר העתיד של מדינת ישראל. העיר מתוכננת למנות תוך עשור כמאה וחמישים אלף נפש. בעיר אוכלוסיות איכותיות בעלות השפעה (יש הרבה קצינים בכירים במיל' שמתגוררים בעיר). להקמת הישיבה במודיעין שותפים נציגי הקהילה ואנשי ציבור מהציבור הדתי, ובראשם שני הרבנים הראשיים של העיר: הרב דוד לאו והרב אליהו אלחרר, וכן מהציבור הכללי ובראשם רא"ל (במיל') אמנון ליפקין שחק, תא"ל

(במיל') מתי לשם, ותא"ל (במיל') מוני חורב. המכנה המשותף לכולם הוא האמונה שהישיבה תהיה מוקד תורני שממנו יתפתחו מעגלים נוספים. ושהישיבה תתרום תרומה חשובה לעיר מבחינה תורנית ותפתח סובלנות הידברות ודו שיח ערכי בין הציבור הדתי לציבור הכללי בעיר.

הישיבה תהיה משולבת בפרוייקטים חינוכיים בעיר ותשתלב במגמה להעצים את מוסדות החינוך בעיר (בחינוך הדתי ובחינוך הכללי). לכל תלמיד תהיה "מחויבות אישית" ל"תרומה תורנית לקהילה".

עדכון אחרון : 19/6/2005 11:35
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים