לא נתנו לאלמוג לבקר בבריטניה
ארגון פלסטיני הגיש בבריטניה תביעה נגד האלוף במיל' אלמוג, ביקורו שם נמנע מחשש שייעצר
אלמוג, שקיבל את הדיווח על התביעה שעלולה להוביל למעצרו עם נחיתתו על אדמת בריטניה, החליט לשוב מיד ארצה. התביעה הוגשה באשמת פשעים נגד האנושות שכביכול ביצע אלמוג ברצועת עזה בזמן שכיהן כמפקד פיקוד הדרום בשנים 2000-2003.
בשגרירות ישראל בלונדון החליטו שלא לקחת סיכונים מיותרים ומיהרו ליידע את האלוף אלמוג בעת ששהה על סיפונו של מטוס אל-על. במקביל הגיעו השגריר בבריטניה, צבי חפץ, והנספח הצבאי לשדה התעופה כדי להזהיר את אלמוג שלא יירד מהמטוס, שעדיין נחשב לטריטוריה בינלאומית.
אלמוג, שהתכוון לשהות בעיר במסגרת ביקור פרטי, נשאר במטוס בעת ששהה על הקרקע בשדה התעופה והמריא עמו חזרה לישראל.
במשרד החוץ אמרו בתגובה כי הפרטים המלאים נבדקים כעת. "בהנחה שהמידע נכון יש להצטער על כך שדווקא על רקע יציאת ישראל מעזה יש כאלה המעדיפים להמשיך ולחרחר ריב באמצעות העלאת אשמות חסרות שחר, במקום לפעול לשיתוף פעולה, דו-קיום ומלחמה משותפת נגד הטרור.
גם מופז ושרון נתבעו בחו"ל
דובר משרד החוץ אמר כי עם השלמת התחקיר יוחלט במשרד באלו צעדים לנקוט באנגליה למניעת הישנות התנפלות שווא על אזרחים ישראלים שפעלו בשירות ציבורי".
זו לא הפעם הראשונה בה עומדים בכירים בצה"ל על כוונת התביעות הבינלאומיות. באוקטובר 2002 איים ארגון מוסלמי בריטי לנקוט בהליכים משפטיים נגד שר הביטחון, שאול מופז, שכיהן אז כרמטכ"ל. מופז ששהה בבריטניה באותה תקופה, נאלץ לעזוב מחשש שייעצר באשמת פגיעה בפלסטינים במסגרת
מדיניות החיסולים הממוקדים.
גם ראש הממשלה, אריאל שרון, נמנע מלהגיע לבלגיה במשך כשנתיים מחשש שיועמד לדין באשמת טבח במחנות הפליטים בסברה ושתילה במהלך מלחמת לבנון. אולם בספטמבר 2003 ביטל בית המשפט העליון של בלגיה את התביעה נגד ראש הממשלה ונגד אלוף (מיל') עמוס ירון, שהגישו כמה מנפגעי הטבח בסברה ושתילה. לבסוף קבע בית המשפט הבלגי שהתביעה איננה קבילה, והורה על עצירת כל ההליכים נגד שרון וירון.