בדרום אסיה חוששים: אלפים מתו ברעש
רעידת אדמה בעוצמה של 7.6 פקדה הבוקר את פקיסטן, הודו ואפגניסטן. בפקיסטן לבדה נמנו למעלה מ-1,000 הרוגים, אולם ההערכה היא שהמספר עוד יגדל. בצהריים הורגש רעש נוסף. משרד החוץ: בינתיים לא ידוע על נפגעים ישראלים
עד כה דווח על יותר מ-1,700הרוגים ועל אלפי פצועים. עם זאת, מספר ההרוגים, על-פי ההערכות, צפוי עוד לעלות. רבים מההרוגים נקברו תחת הריסות בתים ומבנים.
בבירת פקיסטן, איסלאמבד, התמוטט בניין בן 19 קומות וקבר תחתיו רבים. "רצתי החוצה ולזמן מה לא הצלתי לראות שום דבר בגלל האבק", סיפר אחד התושבים ששרד את התמוטטות הבניין. "אחר-כך התחלנו לחפש ניצולים. משכנו אדם אחד החוצה תוך כדי שקטענו את רגלו".
משרד הפנים הפקיסטני דיווח כי כמה כפרים נמחקו לחלוטין וכי ארבע ערים נפגעו קשה. בין ההרוגים גם תינוק בן תשעה חודשים, שקירות ביתו התמוטטו עליו. יותר מ-200 בני אדם נפצעו ופונו לקבלת טיפול רפואי בבתי חולים.

נשיא פקיסטן וראש הממשלה הפקיסטני הורו לצבא להעניק לאזרחים את כל העזרה שביכולתם לתת. כוחות חילוץ רבים, בסיוע מסוקים, מחלצים תושבים שנלכדו תחת מבנים שקרסו ומעבירים אותם לבתי החולים. "קיבלנו מידע על הרס רב בצפון המדינה, בקאשמיר ובחלקים נוספים", אמר דובר צבא פקיסטן. הוא הוסיף שכוחות הצבא עוסקים בחילוץ הנפגעים. "זו טרגדיה לאומית", אמר הדובר. "זו רעידת האדמה הגרועה ביותר שפקדה את האזור לאחרונה".
בחבל קשמיר שבהודו נהרגו יותר מ-190 בני אדם ולפחות 800 נפצעו. עם זאת,
גם באפגניסטן השכנה דווח על הרוגים, אך טרם הובהר מספרם המוערך. אחת מההרוגים היא ילדה בת 11 שנמחצה למוות כשקיר בביתה התמוטט.
מוקד הרעש נרשם 95 קילומטר צפונית לבירת פקיסטן איסלאמבד, בהרי חבל קשמיר, סמוך לגבול עם הודו. כשבע שעות אחרי הרעש הראשון, הורגש רעש משנה חזק באזור.


במשרד החוץ מיהרו לעדכן כי בינתיים לא ידוע על נפגעים ישראלים ברעש האדמה. "יש עשרות טלפונים מהורים מודאגים ששואלים אם יש לנו פרטים", סיפר ל-NRG מעריב מרק רגב, דובר משרד החוץ. רגב הוסיף כי יעברו עוד כמה שעות עד שיזרמו פרטים רלוונטיים. "אנחנו מנסים לקבל את המידע הרלוונטי כמה שיותר מהר. לצערנו יש הרבה מקרים כאלה, אז המידע זורם מהר כי כבר כולם יודעים מה לעשות", הוא הוסיף.
רגב הדגיש כי רעש האדמה פגע ב-3 מדינות, כאשר עם שתיים מהן - אפגניסטן ופקיסטן - אין לישראל יחסים דיפלומטיים. "החלק ההודי שנפגע מהרעש היה באיזור קשמיר, וגם בו לא צפויים להיות תיירים ישראלים", אמר רגב. "קיימים מקומות אחרים בהם הרעש הורגש שקיימת אפשרות ששהו בהם תיירים ישראלים, אולם טרם נאסף מידע קונקרטי. אנחנו ממשיכים לעקוב ונמצאים בקשר עם המשטרה ההודית והשלטונות המקומיים. במקביל אנחנו מבררים בדרכים לא פורמאליות דרך מרכזי תיירים מוכרים".

לפני כחצי שנה נספו כ-1,000 בני אדם לאחר שנקברו בהריסות שנגרמו כתוצאה מרעש אדמה בעוצמה 8.7 בסולם ריכטר, שהיכה כ-250 ק"מ דרומית-מזרחית לבנדה-אצ'ה שבאיי סומטרה באינדונזיה. רוב ההרוגים היו באי האינדונזי ניאס.
בדצמבר 2004 נהרגו כ-300 אלף בני אדם בעקבות רעש אדמה חזק שהורגש בדרום-מזרח אסיה. מעוצמת הרעש, שמוקדו נרשם במעמקי האוקיינוס, עלו גלי צונאמי על חופי הודו, אינדונזיה ומדינות נוספות באזור וגרמו להרג ולנזק רב, באחד האסונות הגדולים ביותר שידעה האנושות במאה האחרונה.
במרס 2002 נהגרו כ-2,000 בני אדם ברעידת אדמה קשה שהיכתה את אפגניסטן.