"הלילה יוכרז עוצר בחלק מפריז"
ממשלת צרפת מתכנסת כדי לאשר תוכנית חירום שתאפשר למשטרה כלים נוספים למאבק במתפרעים
החוקים החדשים יאפשרו למושלים המחוזיים(פרפטים) להכריז על עוצר לילי בכל מקום שבו יהיו התפרעויות ביותר מ- 300 הערים והפרברים ברחבי המדינה, שאליהם התפשטו המהומות ב- 12 הימים האחרונים. לדברי שר הפנים ניקולאס סרקוזי, המשטרה תוכל, בין היתר, לערוך פשיטות על בתים אם קיים חשד לאחזקת כלי נשק. "עתה נוכל לבצע פעולות מונעות כדי להביא להורדת כמות התקריות" אמר סרקוזי
הלילה נרשם גל אלימות נוסף ששטף את צרפת במסגרתו הוצתו יותר מ- 1400 כלי רכב במה שהפך להיות המדד הרשמי של עוצמת ההתפרעויות. יותר מ- 330 מתפרעים נעצרו במהלך הלילה.
עם זאת, טוענים במשטרת צרפת כי חלה ירידה בכמות האירועים האלימים באזור איל דה פראנס- האזור בו נמצאת פריז ופרבריה, והדבר מיוחס לכמות הגדולה של השוטרים שיצאו לרחובות והפגינו נוכחות.
הלילה יוכרז בפעם הראשונה עוצר לילי מהשעה 22:00 ועד 6:00 בבוקר בפרבר ריינסי שמצפון לפריז, אולם החלטת העוצר לא הרתיעה הלילה מאות צעירים צפון אפריקנים ומוסלמים שיצאו אל הרחובות בפרבר והבעירו מכוניות.
בקרב המתפרעים שורר זעם רב על הודעת דה וילפאן מאמש לפיה, יוחלו חוקי החירום ולדבריהם, מדובר בהכרזת מלחמה מצד ממשלת צרפת.
למרות הדרישה של האיגוד המקצועי החזק של שוטרי צרפת מהממשלה לגייס את הצבא למלחמה במהומות אומר ראש הממשלה דה וילפן: "אנחנו עדיין לא שם". לדבריו, בכוונת הממשלה להימנע בשלב
תוכנית החירום של הממשלה כוללת גיוס של 9,500 שוטרים נוספים, לאחר תלונות של השוטרים על מחסור בכוח אדם.
סקר דעת קהל שפורסם הבוקר בעיתן השמאל הצרפתי "ליברסיון" הראה כי רמת הפופולאריות של דה וילפן עלתה בעקבות ההכרזה על העוצר ב-2%, ושל הנשיא שיראק ב-4%.
בינתיים נמשכות המהומות שהתפשטו אתמול גם לבלגיה וגרמניה. בעיר הדרומית טולוז הורידו המתפרעים נוסעים מאוטובוס ואחר כך העלו אותו באש. לעבר שוטרים שהגיעו למקום השליכו הצעירים אבנים וגז. בפרבר אחר של פריז הוצת אוטובוס נוסף.
בעיר סבראן הוצת מבנה של בית-ספר, ובעיר פרבר אחרת זרקו צעירים גז לעבר בית חולים. לא היו נפגעים באירועים אלו. גז נזרק גם לעבר תחנת משטרה בעיר שנוב, ובעיר ליל שבדרום צרפת הוצת פעוטון.
גם בבלגיה האש נמשכת. ביום השני להתפרעויות בבריסל הוצתו 6 מכוניות, אך לא נרשמו תקריות מיוחדות בין מתפרעים לבין כוחות המשטרה, בדומה למתרחש בשכנה צרפת. בעיר ליאז' הוצתו שתי מכולות מחזור בקבוקים.
"זה לא היה נורא", אמר דובר המשטרה הבלגית. "אין שום דרך בה ניתן להשוות את זה למה שקורה בצרפת". המשטרה הגרמנית החלה לחקור חמישה מקרי הצתה של מכוניות בברלין, במטרה לבדוק האם האירועים קשורים למהומות בצרפת.