"גם ישראלים מוזמנים לצחוק על השואה"
עיתון איראני פתח היום בתחרות קריקטורות בנושא השואה. "נבדוק אם המערב ידבוק בעקרונותיו", נאמר במודעה, שקוראת גם לאמנים מישראל לשלוח ציורים
במודעה שפורסמה בעיתון נכתב כי לדון בנושאים כמו הפשעים שביצעו ארה"ב וישראל, כמו גם באירועים היסטוריים כמו השואה, נחשב במערב ל"פשע בלתי נסלח".
מנהל התחרות ועורך העיתון, דווד קוזמי, הסביר כי מטרת התחרות היא לבחון האם מדינות המערב יחזיקו בעקרונות חופש הביטוי גם לאור פרסום קריקטורות על השואה, כפי שעשו במקרה של הנביא מוחמד. "כוונתנו היא לא להגיב על פרסום הקריקטורות של מוחמד, אלא להראות שחופש הביטוי במערב מוגבל", אמר. העורך הוסיף כי לא תתקבל כל קריקטורה פוגענית, אך לא פירט למה הוא מתכוון.
עוד ציין קזמי כי המודעה שפורסמה באתר האינטרנט של העיתון תחת הכותרת: "איפה עובר גבול חופש הביטוי של המערב?" תפורסם גם במהדורה המודפסת של העיתון. "אנו מצפים שהעיתונים שפרסמו את הקריקטורות של מוחמד יפיקו גם קריקטורות שייבחרו בזמן התחרות שלנו", אמר. "גם קריקטוריסטים ישראלים יכולים לשלוח את עבודותיהם".

המודעה כפי שפורסמה באתר האינטרט של העיתון האיראני. צילום: אי-פי אי פי
המועד האחרון - 5 במאי
במהלך התחרות ייבחרו 12 האיורים הטובים ביותר, ובעליהם יזכו בפרסים כספיים. המספר 12 אינו מקרי והוא נבחר כתגובה ל-12 הקריקטורות של הנביא מוחמד שפרסם העיתון הדני. המועד האחרון למסירת הקריקטורות הוא ה-5 במאי. כל מועמד יכול להגיש שלוש קריקטורות. "כמה שבועות אחרי המועד האחרון להגשה נפרסם את התוצאות", אמר קזמי, והדגיש כי לממשלת איראן אין כל קשר לתחרות.
קארן פולוק, מנהלת
"הקרן החינוכית בנושא השואה" אמרה בתגובה לפרסום הידיעה על התחרות לפני כשבוע כי קורבנות השואה ומשפחותיהם כבר התרגלו לעלבונות מצידה של איראן. "זה פשוט עצוב מאוד", אמרה פולוק.
גם יו"ר אגודת הפליטים היהודים, אנדרו קאופמן, הגיב בזעם על היוזמה ואמר: "אנו מגנים את היוזמה הבזויה הזו שהופכת את הברוטאליות של השואה למשהו טריוויאלי שיגרום לפגיעה קשה בניצולי הנאציזם".