מחירה של ההתגרות האיטלקית
חבר קבינט איטלקי אולץ להתפטר לאחר שלבש חולצה עם הדפס הקריקטורה הידועה של מוחמד
מספר ההרוגים הגבוה שנרשם מול הקונסוליה האיטלקית בבנגאזי, הגבוה ביותר שנרשם מאז החל גל המהומות בעקבות פרסום הקריקטורות, הביך את ממשלת איטליה המכהנת, העומדת בפני בחירות שיתקיימו באפריל. במהלך סוף-השבוע הצטרפו שרים נוספים לדרישה שהופנתה לקלדרוני, וקראו להתפטרותו.
שר החוץ האיטלקי, ג'יאנפרנקו פיני, קבע באופן מיידי ביקור רשמי במסגד הראשי של רומא, כדי להבהיר "כי האיטלקים מכבדים כל דת באשר היא, ומצפים ליחס דומה". לדברי פיני, היה צפוי שהמעשה שביצע קלדלוני יצית מהומות ברחבי העולם המוסלמי. "על אף זאת", סייג, "לא היה ניתן לצפות בשום אופן את היקף המהומות והדרמטיות שלהן".
גם הנשיא האיטלקי נדרש לסוגיה, והצהיר כי איטליה כולה מאוחדת תחת ערכי היסוד של כיבוד אמונותיהם של כל בני האדם. עוד אמר הנשיא, בעקיצה לעבר קלדרוני, כי "מעל לכל, נציגי הממשלה, עליהם מוטלת אחריות בכל ימות השנה, נדרשים להציג התנהגות אחראית ושיקול דעת".
קלדרוני, המשתייך למפלגה פוליטית המתנגדת לכניסת מהגרים לתחומי איטליה, חשף את החולצה תחת חליפתו במהלך ריאיון טלוויזיוני. האקט פורסם בהרחבה בכלי התקשורת בלוב, שהיתה בעברה קולוניה איטלקית.
סערה עולמית
הסערה שמעוררות הקריקטורות מעוררות גלי הדף עולמיים: מוחמד יוסף קוראשי, מנהיג דתי באחד המסגדים הגדולים בעיר פאשוואר שבפקיסטן, הכריז במסגד ובבתי-הספר הדתיים הקשורים אליו כי יעניק פרס כספי לכל מי שיציג הוכחה לכך שהרג את מאייר הקריקטורות של הנביא מוחמד שפורסמו לראשונה בעיתון דני, במהלך ספטמבר.
משטרת פקיסטן, המנסה להתמודד עם המהומות האלימות שפרצו במדינה במחאה על פרסום הקריקטורות, הורתה במקביל על מעצר בית למנהיג איסלאמי אחר, עקב
החשש שיסית את אנשיו להתפרעויות.
בעקבות המחאות האלימות החליטה דנמרק לסגור זמנית את שגרירותה בפקיסטן. "החלטנו על הסגירה בגלל המצב הביטחוני הרגיש במדינה" אמר דובר של שר-החוץ הדני. לדבריו, צוות השגרירות עדיין במדינה, אך אינו ממוקם במתחם השגרירות.
בתוך כך, העיתון האיראני "משאהרי" החליט לפתוח בתחרות קריקטורות בנושא השואה, בתגובה לפרסום הקריקטורות של הנביא מוחמד. המודעה שפורסמה בעיתון קוראת לקריקטוריסטים מכל העולם לשלוח את עבודותיהם.
מנהל התחרות ועורך העיתון, דווד קוזמי, הסביר כי מטרת התחרות היא לבחון האם מדינות המערב יחזיקו בעקרונות חופש הביטוי גם לאור פרסום קריקטורות על השואה, כפי שעשו במקרה של הנביא מוחמד. "כוונתנו היא לא להגיב על פרסום הקריקטורות של מוחמד, אלא להראות שחופש הביטוי במערב מוגבל", אמר.