תושבי כרמיה לבג"ץ: ספקו דיור חלופי
לאחר שבתחילת החודש נפצע תינוק מנפילת קסאם ביישוב אליו פונו, עתרו 41 ממפוני אלי-סיני, ששוכנו בקראווילות בקיבוץ בנגב המערבי, בדרישה שהמדינה תספק להם הגנה מפני ירי הרקטות
"עניינה של העתירה הוא בסיכון חיי העותרים ובני משפחותיהם", נכתב בעתירה שהוגשה נגד ממלא מקום ראש הממשלה, שר הביטחון וראש מנהלת סל"ע. העותרים מדגישים שעברו להתגורר בקיבוץ כרמיה תחת לוח זמנים צפוף, ונאלצו להתגורר במבנים צפופים ודליקים.
כבר בחודש ספטמבר, פנו התושבים, אל שר הביטחון, שאול מופז, התריעו בפניו בנושא איכות הקראווילות וטענו כי במקרה שייפלו רקטות קסאם בשטח, הדבר עלול לגרום לסכנת חיים.
בעתירתם מציינים התושבים, כי בעקבות שיגור הקסאמים לקיבוץ, נמצאים חייהם וחיי ילדיהם בסכנה, וזאת מכיוון "שדי בנפילת רקטה בסמוך לקראווילה, כדי להביא להתמוטטות המבנה על כל היושבים בו".
לטענתם, בעקבות האירועים, הפנתה מנהלת סל"ע שש משפחות אל כפר הנופש באשקלון, בעוד שהשאר נודדים מאז ומחפשים קורת גג בין בני משפחה וחברים. בנוסף טענו, כי פניותיהם למנהלת סל"ע, בנושא מציאת דיור חלופי, לא נענו.
בראיון מיוחד ל-NRG מעריב התייחסלפני כשבוע, ראש מנהלת ההתנתקות, יונתן בשיא, למיגון הקראווילות בכרמיה ואמר: ''קרה שם דבר עצוב. קיבלנו אישור מפיקוד העורף לבנות את המבנים המתועשים תוך התחייבות שלהם לבנות בתוך ארבע שנים ממ"דים ליד כל בית. אבל, כרמיה הפך לאחר ההתנתקות לאזור מטווח קסאמים".
לדברי בשיא, המנהלת דאגה לפרוש עשרה חדרי ביטחון שאמורים לתת פתרון לכל המשפחות שם, עד שייבנו את הממ"דים. "כרגע, מתוך 52 משפחות שמתגוררות שם, יש כ-15 שלא רוצות לחזור. הצענו להם כמה אלטרנטיבות והם זכאים לשכור דירה באשקלון. אף אחד לא מכריח אותם להיות שם, אבל לא נציע להם שכר דירה כפול" אמר בשיא.
לפני כשבועיים וחצי נחתה רקטת קסאם בקיבוץ כרמיה בנגב המערבי ופגעה ישירות בקראווילה בה שהו באותה עת שלושה בני משפחה - תינוק בן שבעה חודשים ושני הוריו. כתוצאה מהפגיעה נפצעהתינוק באורח בינוני ואביו נפצע קל.
"היינו בחדר השינה, כשלפתע שמענו פיצוץ", סיפרה האם מאוחר יותר לרופאי בית החולים "סורוקה" בבאר-שבע שבו טופלו היא ובנה. "התקרה קרסה על בני ורק בנס הוא ניצל. יצאנו במהירות מהבית מחשש שניפגע בצורה קשה
עם הישמע הדיווח על נפילת הרקטה הוזעקו למקום צוותי מגן דוד אדום. אחד מאנשי הצוות, יוסי כהן, לא דמיין שבקרוואן שאליו הוזעק מתגוררים בני משפחתו. "קיבלנו דיווח על נפילת קסאמים, ויצאתי לכיוון אזור האירוע", סיפר כהן ל-NRG מעריב.
"מיד ידעתי שמדובר בבית של הבת שלי. כשהגעתי למקום הבחנתי שהיא פצועה. היא רצה אליי והגישה לי את בנה, שהוא למעשה הנכבד שלי. הוא סבל מפגיעת ראש, ופלג גופו העליון וראשו היו נפוחים. המראה היה קשה מאוד. התחלתי לטפל בו ומסביב ראיתי שהבית הרוס לגמרי".
יום לאחר נפילת הרקטה הגיעו כ-40 משפחות שמתגוררות באתר הקראווילות בכרמיה לכפר הנופש באשקלון וסירבו לחזור לבתיהם, כשהם דורשים לקבל תשובות מהמדינה לגבי איום הקסאמים. התושבים טענו כי עד שלא יקבלו פיתרון הולם בכוונתם להישאר במתחם כפר הנופש.
הם גם התלוננו על כך שטרם הוצבו סמוך לבתיהם חדרי ביטחון, וציינו עוד כי בעת נפילת הרקטה, כלל לא פעלה מערכת "שחר אדום" שאמורה להזהיר את התושבים.
בין התושבים שהגיעו למתחם כפר הנופש היה דני מלכה, בן 39, שפונה מביתו באלי סיני לפני כחמישה חודשים. "לא יכול להיות שגם עקרו אותנו מביתנו וגם נמשיך לחיות בחוסר ודאות בחוסר ביטחוני", אמר מלכה ל-NRG מעריב.
לדבריו, "הכתובת היתה רשומה על הקיר עוד לפני האירוע האחרון. כשהגענו לכרמיה דרשנו חדרי ביטחון והבטיחו לנו שכך אכן יהיה אולם מההבטחות לא נותר דבר".