דרום-דקוטה אוסרת לבצע הפלה
3 עשורים מאז נקבע שאיסור זה מנוגד לחוקת ארה''ב, מתפרסמת תקנה נגד הפלות, גם לאחר אונס
המושל פרסם הודעה כתובה בה ציין כי הוא מצפה שהחוק החדש, המנוגד לפסיקת בית המשפט העליון, יתעכב בערכאות משפטיות למשך זמן רב.
"בהיסטוריה האנושית", כתב ראונדס, "המבחן האמיתי הוא איך בני האדם מתייחסים לפגיעים ביותר ולחסרי התקווה". לדבריו, תומכי החוק סבורים כי ילדים שלא נולדים משתייכים לסוג הזה, "ואני מסכים איתם", הוסיף.
ראונדס גילה כי מתנגדי ההפלות כבר מציעים סכומי כסף כדי לסייע למדינה במאבק המשפטי הצפוי. במקביל נודע כי תורם אנונימי הציע מיליון דולר להגן על החוק. החוק החדש ייכנס לתוקף ב-1 ביולי ויכלול עונש מאסר של עד 5 שנים לרופאים שיבצעו הפלות אסורות.
קייט לובי, מנהלת הארגון המסייע לנשים המעוניינות בהפלה, אמרה כי עוד לא החליטה האם להתמודד עם האיום החדש במסגרת משפטית או לחילופין לחפש פתרון ציבורי אחר, למשל משאל עם.
האזרחים בארה"ב מתחלקים לשני מחנות
לאחרונה צוייןבארה"ב יום השנה ה-33 לפסק הדין "רו נגד וויד", פסק הדין המהפכני של בית המשפט העליון האמריקני שקבע כי חוקי מדינות ארה"ב האוסרים על הפלות עומדים בסתירה לחוקה ועל כן בטלים. למרות הזמן הרב שחלף מאז, המחלוקת לגבי הפלות בארה"ב לא חלפה.
מאז שניתן פסק הדין מתחלקים האזרחים בארה"ב באופן חד לשני מחנות – "בעד החיים", מתנגדי ההפלות, ו"בעד הבחירה", התומכים בזכות האישה להחליט על גופה. הנושא תפס תאוצה רבה עוד יותר בשל הכוונה למנות את השופט השמרן סם אליטו לבית המשפט העליון.
אליטו מונה על ידי הנשיא בוש להחליף את השופטת סנדרה די אוקונור, שלמרות שמונתה על ידי נשיא שמרן היוותה במשך השנים את לשון המאזניים בבית המשפט. בכל הקשור להפלות נטתה אוקונור לרוב לטובת זכותה של האישה על גופה.
ביקורת רבה נמתחה על הנשיא בוש על כך שלא החליף שופטת בשופטת, והצגת מועמדתו של אליטו הגבירה את החשש שקיצו של "רו נגד וייד" קרב. אליטו עומד להפר את האיזון העדין בבית המשפט העליון, ולדברי פרשנים משפטיים יביא לביטולו של פסק הדין והחזרת המצב הקודם.