הו, פיליפ: מלכת אנגליה חוגגת יומולדת 80
בית המלוכה האנגלי, שעורר במרוצת השנים אין ספור שערוריות, זוכה למעט נחת: המלכה אליזבת השנייה חוגגת 80, והבריטים יוצאים מגדרם לרגל המאורע
בצהריים תצעד המלכה במרכז העיירה וינזדור, שעה שתזמורת של המשמר האירי תלווה אותה ואת בעלה, הנסיך פיליפ, בנעימת "יום הולדת שמח". מיד לאחר מכן היא תשתתף בארוחת ערב חגיגית שמארגן בנה, יורש העצר צ'ארלס. ביום ראשון ישתתפו בני המשפחה המלכותית בתפילת הודיה בכנסיית סנט ג'ורג' שבטירת וינדזור.
אירועי היום הם רק חלק משורה של אירועים חגיגיים לכבוד יום ההולדת, שילוו בהנפקת בולים מיוחדים ומזכרות רבות וחגיגיות. תערוכות מיוחדות יציגו תמונות מחייה של המלכה, כמו גם תכשיטים מהאוסף הפרטי שלה. המלכה גם תיטול חלק בטקסים ובתפילות בכל רחבי הממלכה. כמו כן, פורסם צילום מיוחד של המלכה שנעשה על ידי הלורד סנודון, גיסה לשעבר וצלם מפורסם בפני עצמו.
ב-17 ביוני - יום הולדתה הרשמי של המלכה – ייערך מצעד מסורתי של פרשים וחיילים בלונדון, כאשר המלכה ובעלה יעברו על פני הצועדים בכרכרה המלכותית.
ביום רביעי אירחה המלכה 99 אורחים שנולדו בדיוק באותו היום שבו היא נולדה, וחוגגים היום 80 שנה. "אף אחד מאיתנו לא יכול לומר ששמונים השנה האחרונות היו רגועות", אמרה המלכה לאורחים, אותם כינתה "התאומים הזהים שלי".
עבור האורחים זו היתה הזדמנות נדירה לכמה דקות של שיחה אישית עם המלכה. "אני חושבת שהיא חביבה", אמרה אחת האורחות, דורין אולירי. "היא נראית שונה מהטלוויזיה. היא קטנה מאוד". ג'ון פורסטר, שהגיע מאוסטרליה וזכה לשבת לצידה של המלכה בארוחה, כינה אותה "האדם הטבעי ביותר בעולם".
כמו מפלגת הגמלאים בישראל, שלעת זקנה פתחו בקריירה חדשה, גם אליזבת השנייה אינה מראה סימנים של פרישה בגיל 80, דבר שבהחלט מקטין את סיכוייו של בנה, הנסיך צ'ארלס, להפוך למלך בקרוב.
המלכה עצמה אמנם לא מתבטאת בנושא, אך בת דודתה אמרה השבוע בראיון לרשת השידור הבריטית בי-בי-סי כי אין בכוונת המלכה לפרוש.
"זה לא תפקיד רגיל, זה תפקיד לכל החיים", אמרה מרגרט רודס. "התחושות של יום ההכתרה היו כה עמוקות וכה מיוחדות עבור המלכה, עד שהיא לא יכולה שלא להמשיך ולמלא את התחושות האלה עד יום מותה".
אליזבת אלכסנדרה מארי לבית וינדזור נולדה ב-21 באפריל 1926, בתם הבכורה של אלברט הנסיך מיורק (לימים המלך ג'ורג' השישי) ורעייתו אליזבת. היא הפכה למלכת בריטניה ביולי 1953 לאחר שאביה הלך לעולמו.
שנות שלטונה של אליזבת השנייה מהוות בסיס לטלנובלה איכותית, כאשר בכל פעם נראה כי נשבר שיא חדש, שרק מעלה מחדש את השאלה האם בריטניה עוד זקוקה למלוכה או שמא כדאי להשאיר אותה על כנה רק בשביל עוד ועוד סיפורים עסיסיים.
הסיפור המרכזי, כמובן, היה נישואי הנסיך צ'ארלס והנסיכה דיאנה. השניים נישאו ב-1981, נולדו להם שני ילדים – ויליאם והארי – ולאחר שורה של מריבות והשמצות (כאשר לשניים גם היו אהבות נוספות במקביל), התגרשו ב-1996. שנה לאחר מכן נהרגה דיאנה, יחד עם אהובה המצרי דודי אל-פאייד, בתאונה בפריז, אך עד היום נשמעות הקונספירציות לפיהן בית המלוכה הוא שעומד מאחורי הטרגדיה.
הנסיך צ'ארלס עצמו נישא בשנה שעברה לאהובתו משכבר הימים, קמילה פארקר-בולס. רבים מהבריטים לא ראו בעין יפה את סיפור האהבה, שנמשך גם בשנות נישואיו של צ'ארלס לדיאנה. המלכה לא התבטאה לגבי הנישואים, למרות שכראש הכנסייה האנגליקנית היא התירה לבנה להינשא לאישה גרושה, אך נעדרה מהחתונה עצמה.
גם הדור השלישי לא חסך בשערוריות. אמנם הנסיך ויליאם מנסה לשמור על תדמית נקייה כראוי למלך לעתיד (אם כי גם הוא נתפס לא פעם בפוזות מביכות), אך אחיו הצעיר, הנסיך הארי הצדיק לא פעם את הכינוי "הכבשה השחורה" של המשפחה. בשנים האחרונות הוא נתפס משתמש בסמים, משתכר, מתקוטט במועדונים, והשיא היה כשהתחפש לחייל נאצי במסיבת תחפושות. לאחרונה נראה כי גם הוא החל לשפר את דרכיו כשהתגייס לצבא והפך לקצין אמיתי בצבא הוד מלכותה.
בינתיים, עד השערורייה הבאה, ימשיכו הבריטים לעקוב אחרי מעללי המשפחה המלכותית (לפחות כל עוד נבחרת הכדורגל לא תגיע להישגים במונדיאל) ויחגגו עם המלכה בשמחת יום הולדתה השמונים.