מייסדת "קולך" נגד מכללת אורות
למה רוצים במכללת אורות לפטר את מייסדת "קולך" חנה קהת מתפקידה כמרצה? לטענתה, מנכ"ל המכללה פרופסור גוטל נוקם בה על חלקה המרכזי בחשיפת פרשת הטרדה מינית בבר אילן, שבסופה הודח רב המדרשה. לטענת גוטל, מדובר בטובת המכללה ואין קשר בין הפרשה לבין הפיטורין. בית המשפט יכריע
ברקע הדברים לטענת קהת, עומדת פרשה של הטרדות מיניות משנת 2003. אוניברסיטת בר אילן פיטרה את ראש המדרשה הרב יצחק כהן לאחר שוועדת בדיקה מצאה כי הטריד מינית סטודנטיות. בעקבות חשיפת הפרשה, הופעלו על ארגון "קולך" לחצים רבים במטרה למנוע את ההליך ואת פרסומו.
חנה קהת, יו"ר "קולך" בזמן הפרשה, נאבקה על מנת שהאוניברסיטה תנקוט צעדים נגד כהן. בעקבות הלחצים הוקמה הוועדה שבראשה עמדה השופטת בדימוס שרה פריש. הוועדה כאמור, מצאה את הרב כהן מעורב בהטרדות והדיחה אותו מהאוניברסיטה.
לטענת חנה קהת, בשל פעילותה התקיפה כנגד הרב כהן, היא "סומנה" במכללת אורות, שאותה מנהל גוטל. יצויין, כי גוטל שימש כרב במדרשה בתקופתו של הרב כהן טרם ההדחה. בשיא ההתנכלויות לכאורה, עומד הליך הפיטורין הנוכחי.
"סלידתו של מר גוטל ממני" טוענת קהת, "נולדה עוד בטרם מונה להיות ראש המכללה, ונעוצה היא בהצלחת ארגון 'קולך' לסלק מתפקידו רב באוניברסיטת בר אילן, לאחר שנמצא שהטריד מינית סטודנטיות. אותו הרב, היה חברו הטוב של מר גוטל. על כך – לא סלח לי מר גוטל".
גוטל, שהיה מיודד עם הרב כהן, הפעיל לדברי קהת לחץ ציבורי לנדותה חברתית, הוציא פשקווילים בגנותה, והפעיל מחול שדים שכלל איומים, הטרדות טלפוניות בשעות לילה מאוחרות והתעללות נפשית.
לאור הקשר החברי בין כהן לבין הרב גוטל, כך נטען בכתב התביעה, נשא הרב גוטל את דגל מסע הנקמה, אשר כל מטרתו היתה הפעלת לחצים
לדברי גוטל כפי שבאים לידי ביטוי בכתב ההגנה, ארגון "קולך" קרא לקיים את החקירה מבלי לאפשר לרב כהן לדעת מהם פרטי התלונות נגדו, ומבלי לאפשר לו להתגונן. אך משהתבררו תוצאות החקירה, משך הרב גוטל את ידיו מהפרשה ולא היתה לו עוד כל נגיעה לחקירת התלונות.
לדברי פרופסור גוטל, אותו מייצגת עו"ד חיה שפיגל, "הצורה בה מנסה קהת לקשור בין הפרשה ההיא לרצון לפטרה ממחישה את האימרה הידועה לפיה 'האידיאולוגיה היא מפלטו של הנבל'. תחת לאחוז את השור בקרניו ולהתמודד עם הנושא לגופו, בוחרת קהת ליצור פרשה שקרית בעליל, ולחלק באופן מלאכותי את התפקידים במחזה, כך שפרופ' גוטל יקבל את תפקיד 'הרשע', וקהת את תפקיד הקורבן מעורר האמפטיה, הלוחמת למען הצדק וההגינות". לסיכום, טוען גוטל בכתב ההגנה, "בגרסת קהת אין בדל של אמת".
אם כן למה מתנהל נגד חנה קהת הליך פיטורין מהמכללה? לטענת קהת, הרב גוטל היה נחוש להביא לפיטוריה בכל מחיר, "ולא זו בלבד אלא ששנאתו אליי עיוורה את שיקול דעתו, ואף לא טרח להסתיר זאת למען ייראה כמי שפועל כדין! גוטל, החליט לבוא חשבון עימי, להשתמש לרעה בכוח סמכותו, לפטר אותי ולגדוע את עץ פרנסתי".
לטענת המכללה, ההמלצה לפטר את קהת נעשתה בשל כישלון קורסים אותם היתה אמורה ללמד, וזאת בשל מיעוט תלמידות המוכנות ללמוד אצלה. עוד נטען בכתב ההגנה, כי לא יתכן קשר בין אירועי העבר בעניינו של הרב כהן לבין הליך הפיטורין, זאת בשל העובדה שההליך לקיצוץ משרתה של קהת החל עוד לפני מינויו של גוטל למנהל המכללה.
על פי המוצג בכתב ההגנה, כבר כארבעה חודשים לפני מינויו של גוטל, כתב הרב יהודה פליקס, מנהל המכללה, לחנה קהת: "סטודנטיות אינן בוחרות בקורסי בחירה שלך. יתכן שזה משום שמזהים אותך עם רעיונות 'קולך', עם אמירות כתובות, גם אם על ידי אחרים ב'קולך', שמהם משתמע חינוכית זלזול באבותינו ובאמהותינו". לסיכום, נטען בכתב ההגנה, "טובת המכללה מצדיקה את פיטורי חנה קהת".
על טענת המכללה כאילו נותרה קהת ללא סטודנטיות כותבת קהת בתצהיר: "אבקש להבהיר ולציין, כי משך 11 שנים בהן לימדתי, הקורסים אותם העברתי ידעו הצלחות והיו מלאים מדלת לדלת. הכיצד זה דווקא השנה, בה מכהן הרב גוטל בראש המכללה, נכשלו כך פתאום מחצית מהקורסים אותם העברתי? מה השתנה?".