ברצועת עזה יורים, במרכז לונדון זוכרים
הפלשתינים דיווחו על הרוגים בעזה, הנייה קרא לנצור את האש, בלונדון העיבה תקרית בתחנת רכבת על יום השנה לפיגועים ובמנהטן סיכלו פיגוע. השבת שהיתה
לפנות בוקר היום עוד נכנסו כוחות שריון, רגלים וכלים הנדסיים לרצועה דרך מעבר קרני במטרה להשמיד מנהרות במרחב, בסיוע חיל האוויר. גורמים פלשתינים דיווחו על שלושה הרוגים ו-12 פצועים.
הכוחות נעו לאורך הגדר בצד הפלשתיני, בסמוך מאוד לבתים שבפאתי השכונות סג'עיה וזייתון, תוך חילופי אש עם חמושים. הפלשתינים דיווחו על שני הרוגים בעקבות חילופי האש ותשעה פצועים, אחד באורח אנוש. מאוחר יותר דיווחו הפלשתינים על הרוג ושלושה פצועים נוספים בשכונת זייתון, מירי של טיל על ידי מסוק. פלשתיני נוסף שנפצע במהלך הלילה, מת הבוקר מפצעיו. מצה"ל נמסר שמטרת הפעולה היא הריסת מנהרות שנחפרו במקום בידי ארגון החמאס. גורמים בפיקוד דרום הוסיפו שחיל האוויר השמיד בית שממנו נחפרה מנהרה.
בזמן שחיילי צה"ל מנהלים לחימה במשגרי רקטות הקסאם ומנסים לאתר מנהרות, איים דובר החמאס כי הארגון יפגע בשרים ישראליים בתגובה לחיסול אפשרי של שרים פלשתינים. העיתון "אל-ווטן", היוצא לאור בסעודיה, דיווח הבוקר כי גורמים בחמאס אינם שוללים אפשרות להתנקש בחייהם של שרים בממשלת ישראל, בתגובה לחיסול שרים בממשלה הפלשתינית. לפי הדיווח, החמאס "אינו שולל על הסף" פגיעה בשרים וחברי כנסת ישראליים, בדומה
בינתיים יצאו הבוקר כוחות צה"ל מאל-עטטרה בצפון רצועת עזה, ובחמאס הכריזו על כישלון של צה"ל ועל ניצחון של ההתנגדות הפלשתינית, והציגו חלקי מתכת, שלטענתם מעידים על נזק שגרמו לטנקים ונגמ"שים של צה"ל. ראש הממשלה הפלשתיני, איסמאעיל הנייה, ניצל את ההזדמנות וקרא להפסיק את האש ולהביא לסיום המתקפה. "יש לחזור לרגיעה משני הצדדים", אמר הנייה.
גורמים בלשכתו של ראש הממשלה אולמרט דחו על הסף את קריאתו של ראש הממשלה הפלשתיני. "קודם שיחזור החייל החטוף גלעד שליט ויופסק ירי הקסאמים, ואחר כך נראה", אמרו הגורמים.

גם התגובות השונות בנוגע לפעולת צה"ל בעזה ממשיכות לזרום. חבר הכנסת לשעבר, עבד אל-מאלכ דהאמשה, הביע תמיכה בירי רקטות הקסאם על שדרות ועל אשקלון. בראיון לעיתון "כל אל-ערב" היוצא לאור בנצרת, הצדיק דהאמשה, אשר כיהן כיו"ר סיעת רע"מ ומשמש היום כעו"ד, את השימוש שעושים הפלשתינים ברקטות הקסאם. בנוסף, אמר כי חטיפת החייל גלעד שליט היא "פעולה לגיטימית ומכובדת".
ואם בקסאמים עסקינן, העיר נתיבות מצטרפת לרשימת היישובים שנמצאים על הכוונת של ארגוני הטרור, לאחר שרקטת קסאם נחתה בשטח פתוח סמוך למתחם הקבר של הבאבא סאלי בפאתי נתיבות. בנס איש לא נפגע.
סמוך לשעה 16:00 ביום שישי התקבל דיווח על נפילת קסאם בשטח פתוח במרחק של כחצי ק"מ ממתחם הקבר של הבאבא סאלי שבפאתי נתיבות. המקום נחשב לאתר עלייה לרגל פופולארי, אולם ייתכן ובעקבות העובדה שמדובר ביום שישי, איש לא נפגע מהרקטה. תושבי נתיבות קיבלו בתדהמה את הידיעה על נחיתת הקסאם. "אני המומה, חשבנו שאנחנו מוגנים גם בגלל קדושת המקום וגם בגלל המרחק", אמרה ל-nrg מעריב מזל חדד, תושבת נתיבות. "זה מפחיד שזה הגיע עד אלינו".
ראש מפלג חקירות תאונות דרכים במשטרת ת"א, רפ"ק נועם בגיינסקי, התראיין ל- nrg מעריב וסיפר על העבודה השוחקת בחקירות שאחרי התאונה.
בגיינסקי, החוקר את מקרה התאונה הקטלנית בו היה מעורב עו"ד עו"ד דורי קלגסבלד, והיחידה שלו "זכו" מהרגע הראשון של החקירה לקיתונות של ביקורת, חלקה מוצדקת חלקה פחות. כעת לאחר הגשת כתב האישום, הוא מתייצב מול המיקרופון. בראיון משיב בגיינסקי אש לעבר כל מבקריו וגם מספק הצצה נדירה לחיי החוקר הראשי שהעבודה שלו מתחילה לאחר ש"העסק" בכביש כבר נגמר.

בהמשך לדיווחים השוטפים על המתרחש הארץ, מתברר שגם הכפר הגלובלי כולו מתעסק בטרור ללא הפסקה. לונדון ציינה השבוע שנה להתרחשות סדרת פיגועי הטרור ברכבת התחתית, בהם איבדו יותר מ-50 איש את חייהם ומאות נפצעו. את אירועי הזיכרון ארגן משרד התרבות הבריטי והם החלו ב-8:50 בבוקר שישי, השעה בה התרחש הפיצוץ הראשון.
תושביה המוסלמים של הבירה הבריטית סיפרו ל-nrg מעריב כיצד שינו המאורעות את חייהם מהקצה אל הקצה. "עוד מאז הפיגוע במגדלי התאומים בארצות הברית, מסתכלים עלינו המוסלמים כעל טרוריסטים", סיפר בצער איסמעיל אמאן, הצלע המוסלמית של הפורום המוסלמי-יהודי בלונדון. "אבל אחרי הפיגועים ברכבת התחתית, האיסלאמופוביה הגיעה לשיאים חדשים". אמאן סיכם את חוויותיו בלונדון שאחרי התקפות הטרור, בתחושה שמוכרת ליהודים רבים ברחבי העולם: "אשתי לא יצאה שבועיים מהבית. היא פחדה לצאת לרחוב בלבוש מסורתי".
במקביל הזדעזעה גם ארצות הברית לגלות על כוונת טרוריסטים לפוצץ מנהרות בניו-יורק ולגרום להצפתה של העיר, תכנית שהתגלתה וסוכלה על ידי האף-בי-איי, כך חשף העיתון "דייל ניוז". על פי הדיווח של ה"דיילי ניוז", התכוונו הטרוריסטים לפוצץ את "מנהרת הולנד" המחברת בין מנהטן לניו-ג'רסי בתקווה לגרום להצפה ברובע העסקי ולהשיג אפקט דומה להצפות שהחריבו את ניו-אורלינס בעקבות סופת ההורקין "קתרינה".
לבקשת הממשלה האמריקני, עצרו שלטונות לבנון את אחד החשודים במעורבות בפרשה, אמיר אנדלוסי, הפעיל בארגון אל-קאעידה.
