400 הרוגים בתאונות מתחילת השנה
סוף השבוע האחרון גבה את חייהם של 3 בני אדם נוספים בתאונות דרכים. במשטרת התנועה מדווחים: המצב טוב יותר מאשר בתקופה המקבילה אשתקד
רק בסוף השבוע נוספו למניין הנפגעים בכבישים שלושה הרוגים. ביום שישי, סמוך לשעה שמונה בבוקר, איבד נהג משאית את השליטה ברכבו בכביש החוף, סמוך למכון וינגייט. הוא התנגש במעקה בטון, ונהרג במקום. הבוקר נהרג רוכב קטנוע בעת שהתנגש בעמוד ברחוב גבעתי בבת-ים. והערב נהרג הולך רגל בן 34 בתאונת דרכים סמוך לנתיבי איילון, כאשר מכונית שהגיעה ממחלף יוספטל פגעה בו בעת שחצה את הכביש. הולך הרגל נפגע באורח קשה, ומת מפצעיו במהלך הטיפול.
אם משווים את הנתונים לתקופה המקבילה בשנה הקודמת, הרי שמדובר בירידה יחסית במספר ההרוגים בתאונות. בתקופה המקבילה אשתקד נהרגו 445 בני אדם. בסיום השנה עמד מניין ההרוגים על 475 בני אדם.
במשטרת התנועה אומרים כי במהלך השנתיים האחרונות נרשמה ירידה משמעותית במספר ההרוגים בתאונות דרכים, זאת למרות שהשבוע האחרון היה מרובה תאונות וגבה 20 הרוגים.

מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב משה קראדי, התייחס למכת התאונות בישראל בכנס עמותת "אור ירוק" שנערך השבוע. "אנו מצויים בתחילתו של פרויקט חדש של העסקת סטודנטים, שאמורים לסייע במלחמה בתאונות הדרכים באמצעות בולטות, נוכחות ואכיפה", סיפר המפכ"ל לנוכחים באירוע.
"אין ספק שהעברת משאבים תתרום באופן משמעותי לקידום המלחמה המשותפת בתאונות הדרכים", אמר קראדי. "עם קבלת המשאבים,
לדברי קראדי, במשטרה נערכה תוכנית אסטרטגית בנושא המאבק בתאונות הדרכים, שכללה בין היתר מיקוד האכיפה בעבירות איכות, שיפור איכות השירות, סוגיית מפגש בין השוטר לאזרח והרחבת השימוש בסמכויות האכיפה, כל זאת תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים.

בכנס הוצג גם מדד הבטיחות של "אור ירוק" שדירג את ערי ישראל לפי מסוכנותן בתחום תאונות הדרכים. המחקר בדק 92 רשויות מקומיות ברחבי הארץ. על-פי הנתונים, העיר המסוכנת ביותר אחרי קריית-אונו היא קריית-ים.
מדד הבטיחות שנמדד בירושלים ובתל-אביב דומה למדד הממוצע של כל 92 היישובים שנבדקו, ואילו חיפה ובאר-שבע בולטות לרעה במדד בטיחות נמוך משמעותית מהממוצע. מקרב הערים הבינוניות בולטת לרעה אשקלון, אך בולטות לטובה בני-ברק ורמת-גן.
על פי מודל זה, הצליחו החוקרים להגיע לכמה נתונים שעשויים לסייע במיפוי בעיות בטיחות הקיימות ביישובים שונים ברחבי הארץ. כך, למשל, נמצא כי היישוב בו מספר ההרוגים הגדול ביותר ביחס לגודל האוכלוסייה הפעילה (תושבי הרשות המקומית, והנכנסים והיוצאים ממנה) הוא היישוב הבדואי רהט שבנגב.
נתון מעניין נוסף העולה מן המחקר הוא כי האוכלוסייה הפגיעה ביותר בתאונות דרכים היא אוכלוסיית הקשישים. בעוד שיעור הקשישים בקרב האוכלוסייה הישראלית עומד על 10%, הרי שבקרב ההרוגים בתאונות הדרכים שיעורם מזנק ל-32.4%. כמו כן נמצא שהקשישים מהווים רק 5% מכלל הנפגעים בתאונות אך 32.4% מההרוגים, שמרביתם היו הולכי רגל.