ה"פטנט" שהציל את חיי לוחמי ההנדסה

אחרי שנפגע דחפור ביום חטיפת שליט, פצחו הרתכים והמסגרים במבצע מיגון אינטנסיבי בשטח, תחת איום טילי נ"ט. היצירתיות זיכתה את החיילים בפרס אלוף

אמיר בוחבוט | 8/2/2007 18:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מיגון דחפורי ה-D-9 בעזה החל תוך כדי הלחימה בשטח. המשימה מתבצעת בדרך כלל בסדנאות במשך שבועות, אולם הצורך המבצעי הוליד "מיזם" חדש: הרכבת שכבות המיגון על ידי חפירת בורות. גורמי ביטחון סיפרו ל-nrg מעריב­כי ההצלחה זכתה גם להכרה בינלאומית, כאשר הכוחות האמריקניים הפועלים בעיראק ביקשו להעתיק את המיגון הישראלי.

הצורך המבצעי במיגון הכלים הכבדים התעורר לאחר שביום חטיפתו של גלעד שליט לעזה נפגע אחד הדחפורים של חיל ההנדסה, שנכנס לרצועה כדי לפלס את הדרך לכוחות החי"ר, מטיל שירו פלשתינים.

בעקבות האירוע הוציא ראש ענף רק"מ במפקדת זרוע היבשה, סא"ל דורון סגל, הנחיה גורפת למגן את כלל הדחפורים של צה"ל. על פי הנחייתו, החלו עבודות המיגון על הכלים תוך כדי פעילותם ברצועה.
 
וידאו: D-9 דחפורים של צה''ל בוחבוט nrgtv
וידאו: D-9 דחפורים של צה''ל בוחבוט nrgtv
וידאו: D-9 דחפורים של צה''ל בוחבוט nrgtv


עקב לוחות הזמנים הצפופים ובגלל הצורך לא לפגוע בפעילות, נחפרו בורות עמוקים שכונו "קברים" על מנת שניתן יהיה להרכיב את המיגונים בשטח, תחת האיום של ירי נ"ט מצד הפלשתינים. תוך פחות מ-24 שעות מוגנו מרבית הדחפורים ושבו לפעול בשטחי הרצועה.

הדחפורים הממוגנים של צה"ל. צילום וידיאו: אלירן חיאט. עריכה: שלומית חביב.
עבדו במשמרות של 24 שעות

סא"ל סגל התייחס לקושי הרב שעמד בפני אנשיו בעת ביצוע עבודות המיגון בשטח. "בדרך כלל כדי להרכיב מיגון צריך להביא את הדחפור לבית המלאכה באזור המרכז, ולהביא מספר מנופים כי מדובר בכלי שמתנשא לגובה של 4.5 מטר", הסביר סגל.

הוא הוסיף כי "במקרה הזה לא היה זמן לכל האופרציה הזו. ולכן חשבנו לחפור בור

באדמה שישמש רמפה לרתכים, למסגרים ולאנשי ההנדסה כדי להרכיב את מערכות המיגון כמה שיותר מהר".

סגל ציין כי מה שיכל לקחת מספר ימים בבית המלאכה לקח שעות ספורות בשטח, וביקש להדגיש כי את הצלחת המבצע יש לזקוף לזכותם של העובדים שעסקו בהרכבת המיגונים לדחפורים ועבדו במשמרות של 24 שעות ביממה.

מיגון ישראלי לצבא האמריקני בעיראק

"ברגע של קושי באתי וסיפרתי להם שהרגע יצא דחפור מעזה וללא המיגון שלהם היו נהרגים הנהג והמפקד", סיפר סגל. "זה נתן להם כוח להמשיך כשהם הבינו שהמיגון שהרכיבו הוכח באופן חד משמעי כמציל חיים".

עוד בטרם הספיקו למגן את כלל הדחפורים בפיקוד דרום מפני טילי הנ"ט, אירעה החטיפה בגבול הצפון. סא"ל סגל נסע מייד לפיקוד צפון כדי להתחיל גם שם במבצע מיגון מהיר, של הדחפורים שנכנסו אחר כך לדרום לבנון.

הנציגים האמריקנים של חברת "קאטר-פילר", שמייצרת את הדחפורים, הביעו תדהמה מההישגים של הדחפורים הממוגנים במהלך מלחמת לבנון השניה.

גורמי ביטחון סיפרו ל-nrg מעריב כי בעקבות היעילות של המיגון הישראלי, ביקש צבא ארה"ב להעתיק את הרעיון המבצעי של מיגון הדחפורים כדי שישמש את כוחותיו בעיראק.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים