יבוטל פורים!
בעקבות פניית מחנכים ומורים, יוצא הרב מצגר נגד ניצול תפקיד "רב פורים" ללעג לרבנים ולמחנכים
הרב שאל את הרב הראשי כיצד לנהוג עם תלמידי הישיבה בנוגע לתכני מסיבת פורים ו"רב פורים" וציין את הבעייתיות הפורימית במוסד שלו. בין היתר התלמידים נוהגים לערוך סרט המורכב מקטעים שצולמו בחשאי, והמציגים את אנשי הצוות החינוכי המופיעים בהם באור שלילי ומגוחך. לעיתים התלמידים היצירתיים יוזמים מצבים שנועדו להוציא את המורה משווי משקלו כדי שניתן יהיה לצלמו ולהציגו בחולשתו. הוא ביקש לשמוע את עמדת הרב מצגר: האם יש מקום להתיר את הדבר לחלוטין, האם יש להתירו במגבלות מסוימות, או לאסרו לחלוטין.
בתשובתו כותב הרב מצגר: "למרבה הצער, בשל העדר חינוך מתאים, השתרשו בקרב צעירי הצאן מושגים קלוקלים ומעוותים על מהותם של כמה מחגי ישראל, ובראשם על ימי הפורים, הנתפסים אצלם כימים של הוללות, קלות ראש והתנהגות שלעיתים איננה הולמת בני תורה, בעוד שמהות הימים הקדושים הללו הנה הפוכה לחלוטין.
מבחינה זו חובה על הצוות החינוכי בישיבה לשנות את צורת החשיבה וההתייחסות של התלמידים למהותו של היום, שהרי מצויים הם על סף בגרותם ויציאתם לחיים עצמאיים והקמת משפחות, ואם לא עכשיו אימתי. משום כך, גם אם לא היה במעשיהם שום סרך איסור, חובה היה להפסיקם כדי להחדיר ולהטמיע בהם את ההשקפה היהודית האמיתית על מהותו של היום, מכל שכן ומכל שכן, שהמעשים המתוארים גובלים בכמה איסורי תורה גמורים, אין כל ספק כי חובה גמורה, מוטלת עליכם לבטל מנהג זה לחלוטין, גם במחיר ביטול כל אירועי הפורים בישיבה, וזאת מאחר שבישיבה שמחנכים בה לתורה ולמידות טובות, יעלימו עין מהתנהגות שאיננה תואמת את התורה והלכותיה, תוך שהיא נושאת לשווא את שם שמחת פורים.

סבור אני כי על הצוות החינוכי לפעול במקביל בשני מישורים: האחד, לימוד והדרכת התלמידים בכל הנוגע למהותו ותכניו הפנימיים של יום הפורים כפי שהם משתקפים בדברי חז"ל – דבר שיש לקוות כי יביא לשינוי פנימי בהתייחסותם ובציפייתם מיום הפורים. והשני: שיחות הסבר על האיסורים הרבים הכרוכים במתכונת הקיימת, שנעשים ללא ספק בלא דעת ובלא כוונת זדון, וכפי שנפרט להלן".
הרב מצגר מפרט שורת איסורים עליהם עוברים התלמידים ורבני פורים, בהם: איסור לצער חבירו, הלבנת פנים, לשון הרע, והוצאת שם רע, ורכילות ומציין כי בנוסף "סביב מנהג זה כרוכים איסורים רבים נוספים, כגון שקר, חנופה ליצנות, הכשלת רבים באיסור (לפני עיור), ביזוי תלמידי חכמים, ביטול מצוות עשה – כגון "ואהבת לרעך כמוך", ומצוות "והלכת בדרכיו", ועוד כהנה וכהנה איסורים רבים
וחמורים עד מאד".
לסיכום כותב הרב מצגר: " אשר על כן מילתי
די לו למנהג היפה של 'רב פורים' הנבחר 'להנהיג' את הישיבה בפורים, ובפיו אומר ודברים שיש בהם להאדיר את השמחה מתוך בדחנות הולמת שאיננה פוגעת.
במידה והדברים הללו לא יהיו ברי ביצוע, יש לשקול שאחד מרבני הישיבה יצפה בסרט טרם הקרנתו, ואם יראה שאין הדברים 'כצעקתן' יורה להתיר. אך בלי שעין מפוקחת תבחון זאת טרם עת, אין להתיר הקרנת סרט שיש בו פגיעה בצניעותם וברגשותיהם של אלה המוסרטים בו".