דרור, עמית, אלון ונועה נהרגו בשיטפון
הותרו לפרסום שמותיהם של ארבעת המטיילים שלא שרדו את השיטפון במדבר יהודה: דרור קורן, נועה שפירא, אלון טל וסגן עמית גוטליב, שכבר בבוקר הזהיר אותו אביו מפני השיטפונות
דרור קורן השתחרר לא מזמן משירות קבע בצה"ל בדרגת סגן. הוא שירת ביחידת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף. דרור הותיר אחריו אח גדול והורים. בעוד כחודש היה אמור לצאת לשליחות מטעם הסוכנות היהודית בחו"ל. "הוא היה אדם מאוד אחראי שאהב ללכת על בטוח", סיפרו בני משפחתו בכאב. "את שירותו הצבאי הקדיש לחילוץ והצלת חיים. מגיל 15 התנדב בשירותי הכבאות בהרצליה".
סבתו של דרור התמוטטה כאשר שמעה את הבשורה המרה, מכיוון שהשניים היו קשורים מאוד זה לזה. חברים של המשפחה מספרים כי הסבתא היתה מודעת לאסון וצפתה בדיווחים אודותיו בטלוויזיה, אך לא ידעה כי נכדה האהוב בין ההרוגים. כאשר בני המשפחה בישרו לה על האסון הכבד, היא התמוטטה, ורופא הוזעק כדי לטפל בה.
אחיו הבכור של דרור, ירון, הוא מפקד צוות חילוץ והצלה בשירותי הכבאות באזור המרכז. כששמע על המטיילים התקועים בנחל ידע שאחיו ביניהם, והוא יצא לשטח במהירות.
ירון יצא לנחל עם חבר נוסף, אף הוא איש הצלה בשירותי הכבאות שגם אחיו היה בין המטיילים בקבוצה, אך למזלו הצליח להיחלץ משם. ירון הגיע למקום, ובניגוד לחברו, גילה שאחיו כבר לא בין החיים.

סגן עמית גוטליב, ששירת בפיקוד העורף, יצא לטיול יחד עם חבריו. "כבר בבוקר ביקש אביו של עמית שלא ייצא לטיול, מאחר ששמע בחדשות שצפוי מזג אוויר סוער באזור מדבר יהודה ובדרום הארץ", סיפר קרוב משפחתו. "עמית החליט בכל זאת לצאת לטיול. הוא היה חובב גלישה ומדי פעם נהג לצאת ביחד עם חברים לטיולי סנפלינג".
בני המשפחה, שמתגוררים בשכונה שקטה ברחובות, קיבלו את הבשורה המרה וממתינים לבואה של אחותו נטע, שנמצאת בחו"ל וצפויה לטוס הלילה לישראל.
המ"פ של עמית, סרן דימה מנדלסון, קיבל את ההודעה שהוא מתבקש לזהות את גופתו בקלקיליה. "ביצענו הרבה פעילויות יחד", סיפר מנדלסון. "במעבר מבית לבית הוא היה זה שהוביל את הפריצות לבתי המחבלים. הוא היה איש טוב שאהב את
מנדלסון סיפר כי עמית, שאהב מאוד לטייל, יצא לטיול יחד עם דרור קורן, שנהרג אף הוא בטיול, שהיה גם הוא, בעבר, מ"מ בפלוגה. "מאז הם נשארו חברים טובים", אמר.
נועה שפירא מכפר-סבא היתה אמורה לחגוג את יום הולדתה ה-23 בסוף החודש הבא. היא למדה כלכלה וניהול באוניברסיטת תל-אביב. ביום חמישי האחרון ביצעה סנפלינג, לראשונה בחייה, ומכיוון שכל כך נהנתה החליטה לחזור על החוויה ולהצטרף לטיול יחד עם חבריה ללימודים.
"השיחה האחרונה שלה היתה עם אמא", סיפר אחיה היחיד, דני. "היא אמרה שהם מטיילים ושהיא נהנית מהשמש, בזמן שבכפר-סבא ירד גשם. היא היתה ילדה עם המון שמחת חיים, יפה וחכמה. אהבה לטייל, חסרת דאגות וספונטנית".

טל אלון נולד במי-עמי שבוואדי ערה. הוא היה בן הזקונים של הוריו - לינדה ורלף. הוא שירת בחטיבת הנח"ל וכשהשתחרר נסע לטייל בהודו. לאחר שנה וחצי חזר לארץ כדי לשרת במילואים במלחמת לבנון השנייה. לאחרי עבד כמדריך סנפלינג.
אחד מחברי המשפחה סיפר כי מדובר במשפחה חמה וציונית שעלתה מאנגליה בתחילת שנות ה-70. חברים ובני משפחה רבים הגיעו לביתם עם היוודע דבר האסון על מנת לתמוך בהורים.
בני משפחותיהם של ההרוגים דוחים בתוקף את הטענות כי המטיילים הוזהרו שלא להגיע למקום בשל מזג-האוויר. "בדקנו כמה וכמה פעמים, וגם המטיילים בדקו, ונאמר להם בפירוש שהכל מותר, שזה לא מסוכן כרגע ושעד שעות הערב הם בטוחים", אמר אחד מהם ל-nrg מעריב. "המשטרה מנסה לכסת"ח. מישהו לא תידרך נכון את המדריכים בשטח. כשהזהירו אותם זה היה דקות לפני האסון - אז כבר היה מאוחר מדי".

אנשי רשות הטבע והגנים מחזיקים בגרסה שונה לאירועים, לאחר שבשעות האחרונות תחקרו את האסון. "קבוצת המטיילים הגיעה לגן לאומי קומראן בשעות הבוקר, בשעה שמזג האוויר במקום היה בהיר ושטוף שמש, ולא ניתנה כל התראה ממוקדת לשיטפון באזור ים המלח", מדגישים ברשות. "רק לקראת שעות הצהריים, הם מוסיפים, "כאשר החלה מגמה ניכרת של שינוי במזג האוויר התקבלה ההחלטה על פינוי המטיילים מהנחל".
בשלב זה, לפי הרשות, הגיע פקח מטעמם אל קבוצת המטיילים בנחל, התריע בפניהם על סכנת השיטפון וביקש מהמטיילים לעזוב את המקום לאלתר. מרבית חברי הקבוצה נשמעו להנחיותיו, ובהדרכתו, יצאו מהנחל. ואולם, חלק מחברי הקבוצה התעלם מהנחיות הפקח, נשאר במקום והמשיך בגלישה.
הפקח, טוענים ברשות, נותרבמקום במשך דקות ארוכות, כשהוא מתרה בקבוצה שנותרה באתר לעזוב את אותו. "חברי הקבוצה שנשמעו להוראות הפקח יצאו מהנחל ללא פגע", אומרים ברשות, ומדגישים את החשיבות שבהישמעות לפקחים בשטח, שהם בעלי ההיכרות הטובה ביותר עם תנאי האזור.
בהכנת הידיעה השתתפו: דורון נחום, מאיר סוויסה, אמיר בוחבוט, אלעד הופר, אסף זלינגר, מורן כץ