שדרות: מרבית הכיתות עדיין לא מוגנו
ימים לפני תחילת שנת הלימודים, מגלה בדיקת מעריב כי מרבית הכיתות בשדרות ובעוטף עזה לא מוגנו. ההורים דורשים להוציא התלמידים מחוץ לטווח הקסאם ומאיימים: נשבית את הלימודים
1,100 מתלמידי האזור כבר החליפו את בית ספרם לאחד הרחק מאימת הרקטות. "אם המדינה לא תמצא לנו מקומות חלופיים, לא נפתח את שנת הלימודים", אמרו אתמול יושבי ראש ועד ההורים בשדרות בתיה קטר וששון שרה.
לדבריהם, ברור כי מיגון לוקח זמן, אך הם דורשים שבינתיים יועתקו הלימודים אל מחוץ לטווח הקסאם. "בתי הספר בשדרות הפכו למחנות ריכוז, ואין לנו כל כוונה לשלוח לשם את ילדינו", הוסיפה קטר.
כך למשל, בעיר שדרות ישנם תשעה בתי ספר, אולם רק ארבעה מתוכם מוגנו באופן מלא. בחמישה האחרים יש מיגון חלקי בלבד, ואיש לא מוכן לקחת אחריות מה יקרה במידה וינחת במקום קסאם בהתראה קצרה או בלעדיה.

בית הספר רבין: בית הספר לא מוגן וכל תלמידיו יואחדו עם בית הספר הממלכתי גיל שבשדרות. במערכת החינוך החליטו כי אין השנה צורך בשני בתי ספר ממלכתיים בעיר, בשל מספר התלמידים שהצטמצם עקב העזיבה ולאור העובדה שלא ניתן
בית הספר יסודי התורה: בבית הספר למדו כ-300 תלמידים, אך בשל העובדה כי אין בו כמעט כיתות ממוגנות, ייאלצו התלמידים לנדוד למועצה האזורית שפיר וללמוד בבית הספר חזון יחזקאל. את מקומם בבית הספר יתפסו כ-80 תלמידים מבית הספר עטרת אסתר שינצלו את המקלטים הריקים הממוקמים בשטחו.
בית הספר הרוא"ה: גג הכיתות אומנם מוגן, אולם בניגוד למקומות אחרים לא נבנתה קשת הגנה מפני טילים שעלולים להגיע באלכסון, למשל דרך החלונות. התלמידים, כנראה, יצטרכו לסמוך על המזל.
בית הספר שקמים: בבית הספר 23 כיתות, מתוכן רק שמונה מוגנו. כמו בבית הספר הרוא"ה, גם בשקמים המעטפת לא מוגנה ולאחר בחינה של פיקוד העורף, הוחלט שזול יותר לבנות בית-ספר חדש מאשר למגן אותו. זאת, למרות שהוא נבנה רק לפני שבע שנים. המשמעות, גם כאן ייאלצו התלמידים לרוץ למרחבים המוגנים בכל פעם שתשמע התראת "צבע אדום".
בית הספר אמי"ת על שם גוטוירט: רק 21 כיתות מתוך 60 הכיתות ממוגנות, והתלמידים שלא יזכו לשבת בכיתות אלו ייאלצו לרוץ במהירות למרחב המוגן.
גם במועצה האזורית שער הנגב המצב לא שונה. בשני בתי הספר של המועצה (יסודי ותיכון) לומדים כ-1,700 תלמידים שלמדו בשנה שעברה במשמרות, בוקר וצהריים, כדי שהלימודים יתקיימו רק בכיתות הממוגנות.
השנה החליטו במועצה שלא לקחת סיכונים מיותרים, ולהעביר את 600 תלמידי בית הספר היסודי הניסויי שער הנגב לקיבוץ רוחמה, מעבר לטווח הקסאמים. שם יוקם להם מתחם בית ספר מאולתר בחודשים הקרובים.
מפיקוד העורף נמסר בתגובה כי "כל בתי הספר בשדרות ובעוטף עזה מוגנו עד היום בשיטת המרחב המוגן, ועד תחילת שנת הלימודים נספיק למגן 4 בתי ספר באופן מלא. היתר ימוגנו, בכפוף להחלטות בג"ץ, במהלך שנת 2008, למעט אלה שייבנו מחדש ובנייתם תמשך עד .2010 במקביל, מיגן פיקוד העורף באופן מלא את רוב גני הילדים, ועד סוף השנה ימוגנו כולם".
גורמים במשרד ראש הממשלה מסרו כי בהתאם להחלטת בג"ץ, לפיה יש למגן את כל בתי הספר, הוחלט כבר בחודש מאי לבנות את רוב בתי הספר בשדרות ובעוטף עזה מחדש.
לדברי אותם גורמים, בדיקה מקיפה שנערכה במקום העלתה כי בנייה מחדש, מעבר להיותה זולה יותר, תטיב עם התושבים שכן ילדיהם לא יצטרכו להגיע לבתי ספר מכוערים ומנוכרים המוקפים בחומות, אלה לחדשים ונעימים.