גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


בונז'ור ירושלים

בירת ישראל הופכת לאטרקציה המרכזית של העולים מצרפת ולנוכח הקהילה התוססת שהם מקימים בה נראה שמעתה יחליף הקרואסון את המעורב הירושלמי

אפרת זמר | 10/9/2007 8:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ניחוחות המאפים מהפטיסרי באוויר, שולחנות הביסטרו עמוסים מטעמים ועותקים בצרפתית של "עלובי החיים" מתנוססים בגאווה בחנות הספרים. לא מדובר בטיול המשפחתי לפריז, כי אם בבירת ישראל, שהפכה בעת האחרונה לקהילה תוססת עבור משפחות העולים מצרפת. זה התחיל עם התיירים הרבים שמילאו את החופים בתל-אביב וכיכבו במערכוני "ארץ נהדרת", המשיך לשכונות המתמלאות בנתניה ובאשדוד, ועד לתקיעת יתד גם בישובים כמו עלי ועפרה, אבל תופעת העלייה הצרפתית לא רק מתגברת, אלא מסמנת כעת יעד מרכזי ובולט - ירושלים.

מי שיילך ברחובות הבירה, ימהר לגלות כי הצרפתית הפכה לאחת השפות הנשמעות ביותר. הצרפתים הגיעו לכל רחבי העיר, כאשר השכונות בית וגן, חומת שמואל, רחביה והמושבה הגרמנית הופכות למזוהות במיוחד עם יוצאי ארץ הבאגט והקרואסון. באותן שכונות, כמו גם במרכז העיר, קמו מאפיות ומסעדות רבות שמציעות לקונים, רובם ככולם צרפתים, את המאכלים הביתיים המוכרים.

הקהילה הצרפתית מקיימת גם ערבי תרבות בשפה הצרפתית, שכוללים מופעי מוזיקה, הקרנת סרטים ואפילו מופעי סטנד-אפ, והכל בשפת המקור. כך, למשל, "מרכז תרבות צרפת" צפוי לערוך בירושלים בנובמבר פסטיבל מיוחד של חגיגת הבוז'ולה - החגיגות הצרפתיות הידועות של יציאת היין הראשון לבציר. ממדי התופעה הביאו את עיריית ירושלים ומשרד הקליטה להכיר בצורך להפיץ מפות של העיר בצרפתית באמצעות מינהל ההסברה העירוני, וזאת כדי להקל על התושבים החדשים. 

רק לפני חצי שנה יצא ראש העירייה, אורי לופוליאנסקי ליריד מיוחד בפריז, בו שיווק את ירושלים כיעד הטוב ביותר למגורים, והמסר, כך מתברר, עבר. את העולים החדשים מלווים משרד הקליטה והעירייה במסגרת פרויקט "עלייה קהילתית" עוד בצרפת, ולמעשה מלווים אותם יד ביד לירושלים.
מדהים כמה צרפתית שומעים בלב ירושלים

פיני גלינקביץ', מנהל רשות הקליטה העירונית, אומר כי מעבר למאות העולים, ישנם צרפתים רבים המתגוררים בארץ אך מוגדרים עדיין כתיירים לצורך שמירה על עסקיהם בצרפת. "מדובר באוכלוסייה נכבדה למדי, ואנו צופים שזה ימשיך ואף יגבר בשנה הקרובה", מסביר גלינקביץ'.

הוא מוסיף כי "ישנם קרוב לאלף עולים מצרפת מדי שנה, ובנוסף אליהם מאות המוגדרים כתיירים. הנוכחות הצרפתית מורגשת מאוד ברחוב, מבחינת כל היבטי התרבות. זאת גם עלייה של משפחות ממעמד חזק, שמרבה ביזמות עסקית וכך מוקמים עסקים 'צרפתיים'

בירושלים".
 
אוליבייה דברה עלה לירושלים בנובמבר 2006, וכיום הוא מנהל את "מרכז תרבות צרפת על שם רומן גארי", אשר עורך ערבי תרבות לקהילה הצרפתית ושיעורי צרפתית והרצאות לישראלים. "אני רואה כל הזמן יותר ויותר צרפתים ברחוב. זה די מדהים כמה צרפתית אתה שומע בלב ירושלים", הוא אומר. "המטרה שלנו היא לעורר אינטראקציה בין הצרפתים לישראלים בעיר". לדברי דברה, קיים קשר בין הקהילה הצרפתית בירושלים לקהילות שנוצרו בנתניה, אשדוד ורעננה, אך הוא מדגיש כי "בירושלים נוצר משהו מיוחד".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים