אישום: כך פעל התא הניאו-נאצי
כתב אישום חמור מפרט כיצד היכו 8 הנאשמים עוברי אורח שזיהו כיהודים, כזרים או כהומוסקסואלים
בכתב האישום, שהגיש עו"ד אילן שדי מפרקליטות מחוז מרכז, נכללים 11 סעיפי אישום נגד חברי התא שנעצרו. אחד החשודים נמלט מהארץ ולא נעצר בעת שנעצרו שאר הפעילים. על-פי כתב האישום, השמונה - אריק אלי בוניאטוב, אלכס פליח, איליה בונדרנקו, ולדימיר ניזבצוב, קיריל בלנקלב ושלושה קטינים ששמם נאסר לפרסום - חברו יחד במהלך השנתיים האחרונות לבצע פעילויות ניאו נאציות שונות בהן הסתה לגזענות, אלימות והסתה לעקרונות תורות הגזע הנאצית.
חברי הקבוצה כינו את עצמם פטרול 36, קיימו מפגשים בהם שתו לשוכרה, הצטלמו במועל יד ודיברו על אידיאולוגיה ניאו-נאצית. הם גם תקפו עוברי אורח בשל צבע עורם או מוצאם, לרבות יהודים ועובדים זרים. הם צילמו את מעשיהם בווידיאו והעלו את הסרטונים לאתר "יוטיוב" ולאתר הניאו-נאצי "פורמט 18".
הנאשם המרכזי בפרשה, בוניאטוב שזכה לכינוי "אלי הנאצי", אף רצה לארגן יום הולדת להיטלר, בו יישבעו חברי הקבוצה בנאמנות להיטלר ואף "לשמור על הגזע הלבן". הוא ביקש מאחד מהנאשמים האחרים להביא לטקס תרגום לרוסית של הספר "מיין קאמפף".

כתב האישום מגולל שורה ארוכה של אישומים נגד חברי הקבוצה, שכוללים מקרי אלימות קשים בסגנון התפוז המכני. כך באחד המקרים חברו חמישה מהנאשמים לפגוע בעובדים זרים ממוצא אסייתי, ותכננו לצלם את מעשיהם ולפרסם את הסרטון באינטרנט. הם הסתובבו ברחבי תל-אביב כשהם מצוידים במצלמת וידיאו. בשלב מסוים ניגש בונדרנקו לעובד זר ששוחח בטלפון ציבורי וחבט בראשו. לאחר מכן נתקלו חברי הקבוצה בשני עובדים זרים נוספים, בוניאטוב ניפץ בקבוק זכוכית על ראשו של אחד מהם כאשר השאר עומדים מהצד וצופים.
הם המשיכו להסתובב ברחובות העיר ותקפו כמה עובדים זרים נוספים. במקרה זה הם מואשמים בתקיפה בנסיבות מחמירות בקשירת קשר לביצוע פשע ובהסתה לגזענות. במקרה אחר במהלך 2006 קשרו בוניאטוב ואחד הקטינים לתקוף פאנקיסטים בתל-אביב, ובוניאטוב אף הציע שהם ישתמשו בחומר נפץ מסוג טי.אן.טי. בביקור שנערך בביתו של הקטין, נמצאו חמישה מאיצים לפגזי 155 מ"מ המכילים טי.אן.טי, כארבעה ק"ג חומר נפץ, רימון עשן ואביזרים
במקרה אחר תקפו שלושה מהנאשמים עובר אורח כהה עור. במקרה אחר יצאו שלושה מהנאשמים יחד עם אדם נוסף לאזור גן אשכול בתל-אביב, כשהם מצוידים במצלמת הווידיאו. הם ניגשו לחסר בית שהיה שם, שאלו אותו אם הוא ממוצא רוסי ומכור לסמים. לאחר מכן הם ביקשו ממנו לכרוע ברך ולהתנצל בפני העם הרוסי על היותו נרקומן ויהודי, זאת כשהם עומדים סביבו ומצלמים את הנעשה. חסר הבית קרא לחברו כדי שיבוא לעזור לו, אולם הנאשמים היכו את החבר. חברי הקבוצה ערכו את מה שצילמו ופרסמו באינטרנט.
במקרה נוסף, חמישה מהנאשמים הלכו לתחנה המרכזית בתל-אביב, שם תחילה היכו צעיר שעמד בכניסה לשירותים הציבוריים. כאשר נכנסו לשירותים ראו אדם שחשדו שהוא הומוסקסואל והחלו להכותו ולבעוט בכל חלקי גופו. לאחר מכן תקפו אדם נוסף שביקש את עזרתם בהזרקת סם, ושני עוברי אורח בעלי צבע עור שחום. לאחר מכן יצאו לרחובות תל-אביב וריססו צלבי קרס ברחובות העיר.
הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים. בבקשה שהגיש עו"ד אילן שדי הוא מבקש להאריך את מעצרם עד תום ההליכים "בשל חומרת המעשים המיוחסים לנאשמים, מעשי האלימות שבוצעו על רקע גזעני והיותם מסוכנים לציבור".
עו"ד שמשון וייסמן מהסנגוריה הציבורית שמייצג את אלי בוניאטוב, שזכה לכינוי "אלי הנאצי" ונחשב למנהיג של החבורה, אמר שהוא מכחיש את החשדות נגדו. "הוא היה מעורב בעבר במעשי אלימות, אבל הוא למד את הלקח על זה", טוען עורך הדין. "הוא לא מעורב במעשים - רודפים אותו רק בגלל העבר שלו. הוא לא מופיע בסרטונים".
עו"ד יהודה פריד, שמייצג את אחד הקטינים הנאשמים בפרשה, אמר שהפרקליטות עשתה טעות כשהחליטה להגיש כתב אישום משותף נגד כל הנאשמים. "הבגירים הם אלה שיזמו את האירועים, תכננו אותם והיו מעורבים בהם. לא הקטינים", אומר פריד. "הלקוח שלי לא היה מעורב בשום אירוע אלים. הם ניצלו את הידע שלו במחשבים. זו הפעם הראשונה שנכח באירוע אלים - הוא רק עמד מהצד ולא השתתף ואחר כך ניתק את הקשר עם החבורה. הסיבה היחידה שלא סיפר על כך למשטרה היא שהוא פחד מהשאר".
עו"ד עדי ליסטר, שמייצגת קטין אחר בפרשה, אמרה שמדובר בילד טוב, ספורטאי, שהתחבר אל החבורה הזו בגיל 15 בשל קשיי הסתגלות. "הוא נגרר לחבורה הזו בגלל אהבה למשחקי מחשב. אם הוא לא היה שותה זה לא היה קורה. כשהוא ראה את הקלטות, הוא לא האמין שזה הוא. ברגע שהבין במה מדובר הוא ניתק כל קשר עם החבורה".
הוריו של הנאשם סיפרו שסבו נלחם בצבא האדום נגד הנאצים, בזמן מלחמת העולם השנייה. "אני לא מאמין שזה קרה, זה נורא, אני לא יכול לחשוב על זה", אמר אביו של הנאשם. "אנחנו עלינו ארצה, כיוון שסבלנו מאנטישמיות ברוסיה. אולי היות שהוא לא חווה אנטישמיות בעצמו הוא לא הבין את חומרת העניין".
