גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"אנו היחידים שתורמים למדינה ללא תמורה"

חיילי המילואים זועמים בעקבות משיכת החוק שאמור להסדיר את נושא ההטבות שיוענקו להם. "זאת יריקה בפרצוף", הם אומרים ומזהירים מפגיעה במוטיבציה

אמיר בוחבוט | 12/11/2007 7:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המילואימניקים זועמים בעקבות משיכת"חוק המילואים"­אתמול בשל מחלוקת בין משרד הביטחון לאוצר. התקווה לשיפור מעמדם ותנאיהם של חיילי המילואים שוב לא נראית באופק, וחיילי המילואים מזהירים מירידה משמעותית במוטיבציה. "זו יריקה בפרצוף", האשים יניב ברנט, לוחם במילואים בן 33. "היה כבר עדיף לא להעלות את הנושא הזה לסדר היום הציבורי ולבסוף לאכזב אלפי חיילי מילואים שציפו להוקרה משמעותית".

"מבחינתי, זו לא הפתעה שחוק המילואים לא הונח על שולחן הממשלה, ואני כבר לא מאמין שזה יקרה", סיפר ליאור רותם, לוחם במילואים בן 28 ל-nrg מעריב. "אותי ואת חבריי למילואים פחות מעניין מאיפה ייקחו את המקור התקציבי להטבות, זו בעיה של האוצר".

"אני מאמין בכנות הכוונות של משרד הביטחון, אך למדינה יש סדרי עדיפויות ונוח לה לפגוע במי שלא מפגין ובמי שבעוד פחות מחודש ילך למילואים ברמאללה גם בלי ההטבות", הוסיף רותם. עם זאת אמר כי "על אף שמילואים זו חובה, מי שהולך לשרת במילואים עושה זאת בסופו של דבר בהתנדבות, כי הוא יכול למצוא מאה סיבות להשתמט מהשירות".

אבי אמסלם, לוחם במילואים בן 27, היה פחות מאופק בתגובותיו. "זה ביזיון, היחידים שתורמים למדינה בין אלפי משתמטים אלה הם חיילי המילואים, וחוק המילואים הוא התמורה המינימלית", הסביר. "עם הנתונים המדאיגים על השתמטות משירות סדיר שהתפרסמו בכלי התקשורת לאחרונה, מה יאמרו המילואימניקים? אני מאמין כי ללא הערכה הולמת, המצב רק ילך וידרדר".
"במקום להקל - מכבידים"

גם רואי בן-דוד, לוחם במילואים בן 28, חש תסכול מיחס המדינה כלפיו וכלפי חבריו. "אנחנו נענים לכל קריאה ומשימה ובהחלט היו לנו ציפיות מהמדינה", סיפר בצער. "אותי אכזב באופן אישי שר הביטחון, אהוד ברק, שלא נלחם מספיק עבורנו, חיילי המילואים. הוא יכול היה לחתום על צו מיוחד ולהעביר את הצעת החוק הזו".

חיילי המילואים ביקשו להסב את תשומת לבם של מקבלי ההחלטות להקרבה בחייהם האישיים, ולזמן שנגזל ממשפחותיהם לטובת הצבא והמדינה. "הנשים נשארות לבד בבית,

בעלי עסקים נדפקים כי הם זונחים את העסק הפרטי שלהם ואף אחד לא מפצה אותם", סיפר אור, לוחם מילואים בן 29. אור שירת כמעט 30 יום במלחמת לבנון השנייה, והשנה נקרא לחודש וחצי של ימי מילואים במצטבר. "במקום להקל עלינו רק מכבידים עלינו", אמר.

"הגיע הזמן שמדינת ישראל תדע לסייע לאנשים שהיא סומכת עליהם ברגעים הכי קשים שלה", הוסיף אור. "מה שקורה זה בדיוק ההיפך - יותר משתמטים מהמילואים ללא שום סנקציות, והנטל גדל על אנשים כמוני שממשיכים להגיע".

צילום: יוסי אלוני, עיבוד מחשב
סל ההטבות לחיילי המילואים צילום: יוסי אלוני, עיבוד מחשב
מחלוקת בין משרד האוצר לביטחון

במהלך ישיבת הממשלה אתמול היו צפויים השרים לאשר את הצעת חוק המילואים, שגובשה על-ידי סגן שר הביטחון, האלוף (במיל') מתן וילנאי. על פי ההצעה, שאמור היה וילנאי להציג לשר הביטחון, אהוד ברק, יש להקים ועדת שרים שתבחן הקלות והטבות כספיות נרחבות לאזרחים המבצעים מעל עשרה ימי מילואים בשנה.

אולם לאחר שראש הממשלה, אהוד אולמרט, פתח את הישיבה השבועית בהכרזה בתמיכתו בחוק המילואים, ירד הנושא מסדר היום בעקבות חילוקי דעות חריפים בין מערכת הביטחון למשרד האוצר. המחלוקת התעוררה סביב אחת מההטבות שהוצעו – מתן נקודות זיכוי נוספות לחיילי המילואים.

במשרד האוצר טענו כי ההתנגדות למתן נקודות זיכוי במס הכנסה נובעת מטעמים חברתיים ושוויוניים. זאת כיוון שחיילי מילואים בעלי הכנסה גבוהה ירוויחו יותר מחייל שמרוויח שכר נמוך. על כן מתעקשים במשרד האוצר על הקמת מנגנון תשלום חיובי שמעניק תשלום ישירות למשרתים. בצורה זו יוכלו כולם ליהנות מהתגמול בצורה שווה.

עם זאת, במערכת הביטחון טענו כי סלע המחלוקת עם משרד האוצר נסב סביב השאלה מאין יילקח התקציב להטבות. כמו כן, התעקשו במערכת הביטחון על הענקת נקודות הזיכוי, זאת מאחר שלשם כך צריך לערוך שינוי חקיקתי. שינוי שכזה, סבורים במשרד הביטחון, יחזיק מעמד במשך שנים, ויישאר על כנו גם בתקציבי המדינה הבאים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים