השביעי
האם רמ"מ ראה עצמו כמשיח? ואם אכן הוא המשיח, האם יש לפרסם תפיסה זו ברבים, על אף שהיא לא תתקבל בציבור? לרגל יט בכסלו, חג הגאולה בחב"ד, הרב ד"ר יצחק קראוס מציג את התימה המרכזית בספרו החדש "שביעי"
דבריו לשליחים בכנס השליחים האחרון בו הוא השתתף, בשנת תשנ"ב (1991), משמשים מעין צוואה להמשך הפעילות החב"דית, הטעונה מתח משיחי עד היום הזה. בדבריו הוא הדגיש את ההבדל בין פעולת השליחים בעבר שמרכזה היה הפצת המעיינות ומבצעי מצוות, לבין אופייה החדש של פעילות השליחים: "החידוש שנתוסף במיוחד בזמן האחרון בעבודת השליחות - לקבל את פני משיח צדקנו בגאולה האמיתית והשלימה". בשיחתו לפני השליחים הוא מבהיר דבריו:
מאחר שהשלוחים עומדים כבר מזמן לאחר מילוי התחלת עבודת השליחות בהפצת התורה והיהדות והפצת המעינות חוצה, ומזמן לאחר אמצע עבודת השליחות, עד שכבר סיימו את השליחות (כהודעת נשיא דורנו הנ"ל), ואף-על-פי-כן עדיין לא באה בפועל ממש הגאולה האמיתית והשלימה - צריך לומר, שעדיין נשאר משהו [הדגשה שלי] לעשות כדי להביא את הגאולה בפועל ממש.
על פי דבריו מטרתו של כנס השליחים הוא אותו "משהו" שנותר לעשותו כדי להביא את הגאולה: "להתדבר ביחד ולקבל החלטות טובות
על מנת לקיימן בפועל, כיצד לבצע את השליחות המיוחדת של הזמן שלנו: קבלת פני משיח צדקנו". והוא מוסיף: "הדבר היחיד שנשאר עכשיו בעבודת השליחות, הוא - לקבל את פני משיח צדקנו בפועל ממש, כדי שיוכל לקיים את שליחותו בפועל ולהוציא את כל ישראל מהגלות!".
עשייה אינטנסיבית המונעת בדחף לסיים את ה"משהו" החסר לגילוי המשיח בפועל מצד אחד והמתנה מורטת עצבים של שלוש עשרה שנה "רק" לשלב הסופי של קבלת המשיח מצד שני,הובילו את תנועתחב"ד להענקת משמעויות שונות באשר לזהות שבין המשיח לבין רמ"מ. ביחס לאמור בספר זה ישנה הסכמה של כלל חסידי חב"ד בארץ ובתפוצות, אולם הנושאים המעסיקים את חסידי חב"ד בשנים אלו חורגים מתחומי ספר זה.
שאלות שונות מנסרות כיום בחלל עולמו של כל חסיד חב"ד: האם סגנון פעילותו של רמ"מ מעיד רק על תודעה משיחית חזקה הנובעת ממשנתו הסדורה, או שיש בה "עדות משיחית" בעלת היבט פרסונלי? ובמילים אחרות האם רמ"מ ראה עצמו כמשיח? ואם אכן הוא המשיח, האם יש לפרסם תפיסה זו ברבים, על אף שהיא לא תתקבל בציבור? כיצד ניתן להסביר את "מאורע ג' בתמוז תשנ"ד", כפי שמכונה על ידי חסידי חב"ד אם הוא אכן המשיח? או שמא יש למנות מנהיג חדש לתנועה שמיני במספר? שאלות אלו ראויות לספר בפני עצמו, וספרנו הנוכחי משמש מבוא לספר עתידי זה.