המון פלשתיני חדר למצרים והצטייד במזון
במהלך הלילה פוצצו פלשתינים חורים בגבול בין מצרים לרפיח, דרכם עברו עשרות אלפים שמיהרו לרכוש דלק ומזון. שני שליש מהגדר נהרס. בישראל חוששים כי מחבלים ייכנסו ויצאו מעזה
פיצוצי הגדר ברפיח הלילה. צילום: איי-פי
במהלך הלילה חלק ניכר מחומת הגבול, קרוב לשני שלישים, נהרס בפיצוץ 17 מטענים שהניחו הפלשתינים באזור. הבוקר המשיכו הפלשתינים להרוס את הגדר, בעזרת בולדוזרים עשרות אלפי הפלשתינים שחצו את הגבול ונכנסו למצרים חזרו עם חלב, סיגריות ודלק בבקבוקי פלסטיק. בזמן זליגת הפלשתינים לעבר השטח מצרי, לא נקטו גורמי הביטחון המצרים כל פעולה, בניגוד לעימותים שפרצו במקום אתמול.
תנועת חמאס התייחסה לפעולת החמושים של הארגון שפרצו את הגדר בעזרת פיצוץ מטעני נפץ, ומסרה בהודעה רשמית כי "פיצוץ חומת הגבול עם מצרים משקפת את המצב הקטסטרופלי איתו מתמודד העם הפלשתיני בעזה, שחי תחת מצור".
גורמי ביטחון בישראל הביעו דאגה רבה מהמצב. "קיים חשש שמחבלים ייצאו ויכנסו לרצועת לעזה", אמרו הגורמים. "ישראל כבר מחתה בעבר בפני מצרים על פתיחת המעבר לאלפיים פלשתינים, ובתוכם פעילי טרור בכירים, ובהם מחבלים שיצאו לאימונים למדינות ערב וחזרו לעזה". במשרד החוץ אמרו כי "המצרים פרוסים לאורך הגבול בין עזה לבין מצרים, וזאת אחריותם לוודא שהגבול פועל בצורה נאותה על-פי ההסכמים החתומים. אנחנו מצפים מהמצרים לפתור את הבעיה".

המהומות ברפיח הבוקר. צילום: איי-פי
מצור מונע קסאמים?
אתמול דיכאו כוחות הביטחון המצרים ניסיונות פריצה דומים של פלשתינים ברפיח. עדי ראייה סיפרו כי שהיו במעבר רפיח אתמול, השוטרים המצרים ירו אש חיה והשתמשו באלות ובאמצעים לפיזור הפגנות נגד אלפי נשים וילדים פלשתינים שהגיעו למעבר רפיח. באותה מהומה בגבול נפצעו
לפחות 60 בני אדם, בהם אישה שנפצעה מירי של חמושים פלשתינים, שחלקם הגיב לירי המצרי בירי באוויר. גורמים פלשתינים הוסיפו כי 15 נשים שנפצעו במהומות פונו מהמקום באמצעות אמבולנסים.
לאחר כמה ימי מצור על הרצועה, ישראל החליטה להקל את הסנקציות על רצועת עזה, ואיפשרה אתמול למשאיות סולר להיכנס. לעזה נשלחו גם שקים של קמח וחומוס. "אנו מקווים שזוהי תחילתה של הבנה שנעשתה פה טעות, ואין לכלול את כל הרחוב הפלשתיני בעימות של צה"ל מול ארגוני הטרור", אמרו אתמול גורמים בארגוני הסיוע.
במערכת הביטחון הבהירו כי בעקבות הסגר על עזה, ירד מספר הקסאמים ששוגרו לעבר ישראל, אך בעולם חוששים ממשבר הומניטרי, ודוחקים בישראל להקל על תושבי הרצועה. "אף אחד לא רוצה שחפים מפשע יסבלו, ולכן חשוב שלא ייווצר משבר הומניטרי ברצועת עזה", אמרה אתמול מזכירת המדינה האמריקנית קונדולזיה רייס.
מנגד טען סגן נשיא נציבות האיחוד האירופי, פרנקו פראטיני, כי האחריות לנעשה בעזה רובצת על חמאס. "אני לא רואה בניתוק החשמל פשע מלחמה כלל וכלל", אמר בשיחה עם כתבים מדיניים בתל-אביב אתמול. "ישראל צריכה להגן על עצמה, הפלשתינים צריכים להבין כי החמאס הוא שהמיט את האסון הזה עליהם".
בהכנת הידיעה השתתפו אמיר בוחבוט ואורי יבלונקה
עדכון אחרון : 23/1/2008 11:51