גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"היום שבו ישודר גמר באינטרנט עוד רחוק"

האינטרנט מצטייר כממלכה פרועה ומקלט רגולטורי, אך הזכיינים לא ממהרים להעביר את המשקל התוכני שלהם אליו. יובל נתן: "הקשר ימשיך וילך לדעתי לכיוון משלים. הקהל הרחב עדיין בטלוויזיה"

לי-אור אברבך | 20/5/2008 8:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחת הסיבות שנרכשה תוכנית הריאליטי "האח הגדול" על־ידי קשת היא שנדבכים גדולים בהפקתה תלויים באינטרנט. ניתן לומר כי זוהי חוליה נוספת באבולוציה של הזיקה בין הטלוויזיה בישראל לרשת. מי שמכיר את "האח הגדול" יודע כי האלמנט של מציצנות ונועזות, המהווה חלק כה בסיסי בה, יכול להתקיים רק הרחק מהטלוויזיה הפוריטנית שלנו. האינטרנט משלים אותה בהיבט זה, ובמידה מסוימת מספק לתכניה מקלט רגולטורי.
הישרדות.
הישרדות. צילום: יהונתן שאול


גם ערוץ 10 יציב בקרוב מצלמות אינטרנט בתוכנית הריאליטי החדשה שהוא מפיק, "היפה והחנון", ובסוף השבוע הוא ציין צעידה נוספת קדימה ביחסי הגומלין בין הטלוויזיה לרשת, כשאת מסיבת העיתונאים אחרי גמר "הישרדות" שידר באתר נענע 10 בלבד ומשך 65 אלף גולשים.

"אנחנו הולכים למקום שאליו הולך כל העולם מאז עידן הפס הרחב", טוען העורך הראשי של "קשת אינטראקטיב‭,"‬ יובל נתן, "כל הלונג טייל של עולם הטלוויזיה קיים וחי באינטרנט כל הזמן". לדבריו, עיקר מטרת האינטרנט הוא להוות רוח גבית לתכני הטלוויזיה ולא לבוא על חשבונם. "הקשר ימשיך וילך לדעתי לכיוון משלים", הוא אומר, "ב'כוכב נולד' למשל, העלינו את 'חדשות כוכב נולד',‬ שהופקה ושודרה באתר. בעקבות ההצלחה הפכנו את זה לתוכנית טלוויזיה. אבל הזליגה היא מהטלוויזיה לאינטרנט באופן ברור - שם עדיין יש יותר כסף. אחוז תקציבי הפרסום באינטרנט עדיין קטן משמעותית, כי הקהל הרחב עדיין בטלוויזיה".

תעשה באזז!

סמנכ"ל התוכן של נענע ‭,10‬ רותי רודנר, לא מסכימה עם ההנחה שקברניטי הטלוויזיה ירצו לנקז את תכניהם אל האינטרנט, מאחר שהוא חף מכל פיקוח. "האינטרנט הוא לא מקום פרוץ כמו שנהוג לחשוב", היא אומרת, "הקריטריונים שלנו למסחור חמורים. בסוף יש גולש שאני לא יכולה למכור לו לוקשים. אנחנו מאד נזהרים ודקדקנים באשר לחשיפה שאנחנו נותנים לתוכן שיווקי".

מעבר לזה, אומרת רודנר, גם ראשי גופי השידור לא ממהרים להעביר את התכנים לאתרים, "הם היו רוצים שההכנסות הכספיות יספרו על הערוץ". לדבריה, הרעיון הוא לספק באינטרנט תכנים ברמה הפקתית שלא הייתה מביישת את הטלוויזיה. גם נתן סבור כי היום שבו נראה את

ההכרזה על תוצאות "גמר גדול" כלשהו באינטרנט עוד רחוק. "זה אולי יקרה, אבל אין לזה כרגע בסיס כלכלי. באן.בי.סי מדברים על סדרה שהפרק האחרון שלה ישודר קודם כל באינטרנט. אך באותה מידה ברשת CW הגיעו למסקנה שהצפיות באתר מזיקות לרייטינג".

לשאלה האם גם בישראל עשוי להיווצר מצב שבו האינטרנט יחבל בצפייה בטלוויזיה, הוא משיב בשלילה. "את הפרק הראשון של 'רמזור' שידרנו באתר וזה הביא נתונים יפים ולא פגע בטלוויזיה. זה עושה באזז, אך לא משתווה. באינטרנט אתה בוחר מתי אתה רוצה לראות, וזה בסיסו של ההבדל. מבחינת הפקות יוקרה ואירועים טלוויזיוניים גדולים, הכח ימשיך להגיע מהטלוויזיה לאינטרנט ולא להפך".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''תקשורת''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים