גולני: המג"ד אוסר על הקמת פינות הנצחה
מפקד גדוד 51 של גולני שאיבד 10 לוחמים במהלך מלחמת לבנון השנייה אוסר על חייליו להקים פינות הנצחה לחבריהם שנפלו
"הוא פשוט לא מוכן שאף אחד יתלה תמונות של לוחמים שנפלו. הוא אומר שצריך להתעסק בחיים ולא במתים", סיפר אחד הלוחמים, "למרות שאני יודע שהאפילו הרמטכ"ל גבי אשכנזי תלה במשרד שלו תמונה של ארז גרשטיין ז"ל.

גם אלוף פיקוד צפון, גדי אייזנקוט, תלה תמונה. זה חוסר רגישות, כל אחד מוצא דרך להתבטא והוא פשוט עשה מסדר מפקד וגילה תמונות של חללים וביקש להוריד אותן".
עוד הוסיף הלוחם כי גם דגלים עם שמות החללים שנפלו בבינת ג'בל, הם נתבקשו להסיר. "מדובר בסמלים שעוברים ממחזור למחזור. הוא תמיד אומר שלא צריך אווירת אבל בגדוד".
אב שכול, שביקש לדבר בעילום שם, אמר: "מדובר בגדוד שהגיע להישגים בלחימה בעזה וקיבל על זה צל"ש אלוף, אבל מפקד הגדוד צריך לגלות רגישות. הוא פגע לא רק בלוחמים בדרכו הגסה אלא גם במשפחות השכולות. תמונות של בחורות ערומות יותר טובות מתמונות של הבנים?".
לדבריו, ישנם בגדוד חיילים שאפילו לא מכירים את הנופלים, אך עדיין מגיעים להר הרצל ומבקרים את המשפחות ליד הקבר. "המפקד כבר התנצל פעם אחת בפני המשפחות על ששלח להן מכתב פשוט ולא הולם לעומת מכתב מהודר ועשיר ששלח להורים של החיילים המשרתים. מפקד צריך לחזק את הקשר
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "בהנחיית מפקדת חטיבת גולני נאסר על קיומן של פינות הנצחה אישיות בכלל החטיבה, זאת מתוך ראייה כי אין דרך להבטיח את אחזקתן בצורה שתכבד את חללי החטיבה. חטיבת גולני מייחסת חשיבות עליונה בהנצחת נופליה ומקדישה משאבים רבים על מנת להנציח את חלליה בצורה מכובדת וראויה. זכרם של חללי גדוד 51 ממלחמת לבנון השנייה מונצח באתר ההנצחה של חטיבת גולני, כמו גם בפינת ההנצחה הגדודית ובאתר האינטרנט של החטיבה, הפתוחים לכל חייל המעוניין לבקרם".
גדוד 51 של חטיבת גולני איבד במלחמת לבנון השנייה עשרה לוחמים, ביניהם שמונה בקרבות העזים בבינת ג'בל. אחרי המלחמה החליטו מפקדי צה"ל והרמטכ"ל, גבי אשכנזי, להעניק 12 עיטורים שונים לחיילי הגדוד על תפקודם במלחמה.
אחד מסיפורי הגבורה הבולטים היה של סגן מפקד גדוד 51, רב סרן רועי קליין ז"ל, שקיבל את עיטור העוז לאחר שזינק על רימון וחסם בגופו פיצוץ שיכול היה להרוג את פקודיו. מפקד הגדוד, סגן אלוף יניב עשור, שקיבל את הפיקוד על "אגוז" והוגדר על ידי פקודיו כאגדה, העביר את שרביט הפיקוד לידי סגן אלוף דוד זיני שנהג ביד קשה כלפי הלוחמים על מנת להחדיר משמעת.
מספר חודשים אחרי המלחמה עלה שוב הגדוד לכותרות לאחר שמפקד הגדוד הנכנס, סגן אלוף זיני, החליט לאסור על "שירי רובאית" בזמן האוכל, בהם מכנים את המפקדים בשמות גנאי. בתגובה לכך פרץ מרד שכלל מאה לוחמים שנמלטו מהבסיס.
אחד ממנהיגי המרד היה סמל ראשון שירן אמסילי, שקיבל צל"ש רמטכ"ל מאוחר יותר על אומץ לבו בקרב בבינת ג'בל בפינוי הפצועים ובלחימה נגד מחבלי החיזבאללה למרות שנפצע וסרב להתפנות. בעקבות המרד, נשפטו 11 מנהיגיו לעונשי מאסר של חודש עד 56 ימים בכלא צבאי, ולוחמים נוספים רותקו לתקופה של עד 56 ימים.
לפני כחודש זכו לוחמי הגדוד בפיקודו של זיני בצל"ש אלוף פיקוד הדרום, יואב גלנט, לאחר לחימה ממושכת ברצועת עזה. זהו הצל"ש השלישי בשש השנים האחרונות שמקבל הגדוד.