בעיית כוח אדם בצה"ל: מטיסי המל"טים בורחים
מפעילי המטוסים ללא טייס עוזבים לתעשיות הביטחוניות שמפתות אותם עם משכורות ענק. צה"ל: "תקני המערך בסדיר מאוישים באופן מלא"

מטוס ללא טייס. צילום: אלביט
מערך כלי הטיס הבלתי מאוישים של חיל האוויר התעצם בשנים האחרונות, בעיקר עם קליטת המל"ט "שובל", המציע טכנולוגיות מתקדמות. לדברי קצין בכיר במערך, "כמעט בכל מבצע יש דרישה למל"טים. הירוקים (הכוונה לחיל היבשה) מסוגלים לפעמים לבטל מבצע אם אין כלי טיס בלתי מאויש באוויר, והיקף המשימות רק הולך וגובר. התוצאה היא שאנחנו לא רחוקים ממשבר משמעותי בכח האדם".
גורמים בתעשייה הביטחונית טוענים כי "יש מחסור חמור במטיסי כלי טיס בלתי מאוישים לא רק בחיל האוויר, אלא גם בתעשיות. מצטברים אצלנו עוד ועוד חוזים, ואנו נדרשים לספק שירות הולם. החוזים כוללים אימון וליווי מקצועי לצבאות הזרים. לכן, החברות השונות בישראל ובעולם מחפשות כל הזמן מפעילי מזל"טים ומל"טים בצה"ל - וכשהן מאתרות אותם, הן מוכנות לשלם להם הרבה מאוד כסף בהשוואה למה שהם מרוויחים בצבא".
הגורם הסביר כי אם בצה"ל, למשל, מפעילי המל"טים יכולים להשתכר עשרת אלפים שקל נטו, בתעשיות הביטחוניות הם יכולים ללכת הביתה עם משכורת גבוהה פי שלושה, ולפעמים אפילו פי חמישה. "אלה הם כוחות השוק וצה"ל צריך ללמוד להתמודד איתם", הוסיף.
התעשיות הביטחוניות משלמות את הקנס
בלהק כוח האדם של חיל האוויר כבר זיהו את מגמת נטישת מפעילי המזל"טים והמל"טים והחלו להחתים מפעילים טריים על חוזה "קשיח", המטיל עליהם קנס כספי ניכר במקרה של עזיבה. אולם קצין בכיר בחיל האוויר מודה כי "פרט למשכורות המפתות והחופשות ברחבי העולם, התעשיות הביטחוניות מציעות למפעילים גם לשלם עבורם את הקנס".
כפתרון ביניים הוחלט בצה"ל לשלוח קצינות מבצעים בטייסות השונות לקורסי ההכשרה למפעילים. במקביל, מפעיל צה"ל "ציידי ראשים" - איתור בני נוער העוסקים בהטסת טיסנים ועומדים בפני גיוס והפנייתם למערך כלי הטיס הבלתי מאוישים. "בנוסף, אנו מזמנים אנשי מילואים למספר רב של ימים בשנה - לפעמים אפילו ל-70 או 80", אומר קצין בחיל האוויר.
מפעיל מל"טים סיפר למעריב כי "בחיל
האוויר דנים לא מעט בבעיית כוח האדם במערך כלי הטיס הבלתי מאוישים. אחד הרעיונות שנדונו הוא הכשרה כבר מהגיוס, במקום הכשרה שמתחילה רק כאשר המגויס נושר מקורס טיס, שממנו מגיעים מרבית המפעילים".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "תקני המערך בסדיר מאוישים באופן מלא ובנוסף, כנהוג בכל טייסת, חלק מהתפקידים מאוישים על ידי אנשי מילואים והצבת חירום. אנשי המילואים מבצעים שירות על פי הנדרש והינם שותפים מרכזיים בפעילות המבצעית. קציני מערך הכטב"ם (כלי טיס בלתי מאוישים) נבחרים בקפידה מכלל המגזרים ומאופיינים ביכולות אישיות ומקצועיות גבוהות. לכן, באופן טבעי, חברות נוספות מעוניינות בהעסקתם. חיל האוויר, כמו כלל צה"ל, נותן משקל רב לנושא טיפוח המשאב האנושי ביחידותיו ".