הממשלה תדון בתוכנית המעבר של צה"ל לנגב
על פי התוכנית, בתוך 9 שנים תעבור קהיליית המודיעין של צה"ל לבסיסי קבע בנגב. לשם כך יושקעו תקציבים לשיפור החינוך והתשתיות בנגב
על פי טיוטת התוכנית, בשנתיים הקרובות יעברו שתי יחידות קטנות של חיל המודיעין לדרום, ויתוקצבו בחצי מיליארד שקלים. השלב השני תהיה ירידה של יחידת העלית של אמ"ן, יחידה 8200, יחד עם בית הספר להדרכה של חיל המודיעין, בה"ד 15, לצומת שוקת שנמצא מול היישוב חורה. תהליך ההעברה צפוי להסתיים בשנת 2015.
השלב השלישי יהיה העברת יחידות נבחרות מאגף התקשוב לפארק המדע בבאר שבע, מול אוניברסיטת בן גוריון עד שנת 1017. לדברי קצין בכיר בצה"ל עולה כי משרד הביטחון ומשרד האוצר גיבשו החלטה, לפיה ירידת חיל המודיעין לנגב תתוקצב, על פי בקשת צה"ל, ב-12 מיליארד שקל, ואילו אגף התקשוב העביר בקשה לתקציב של שישה מיליארד שקל.
המטרה: העברת מרכז החיים של אנשי הקבע לנגב
לדברי קצין באמ"ן, בשבועות הקרובים יסתיים משא ומתן בין משרד האוצר למשרד הביטחון ונציגי צה"ל על חבילת ההטבות שיינתנו לחיילי צה"ל שיעברו לנגב. ההטבות יכללו: סיוע בשכר דירה, סיוע בלימודים, מענק לרכישת דירה, סיוע כספי לגני ילדים ולקייטנות ואיתור תעסוקה עבור בני הזוג.
"המטרה היא העברת מרכז החיים של אנשי הקבע לנגב, אחרת המהלך יוגדר ככישלון", הסביר קצין באכ"א. "בניגוד לחיל האוויר, שיכול להעביר אנשי קבע לבסיסים באמצעות טיסות תובלה ממרכז הארץ לבסיסים בנגב כמו בח"א 28,
בשאר האגפים זה לא יכול לקרות. אבוי לנו אם זה יקרה".
גורמים במערכת הביטחון טוענים תוכנית המעבר לנגב כוללת גם שיפור בחינוך, בתשתיות ובתחבורה. בהתאם לכך אמורה לקום ועדת היגוי, בראשותו של מנכ"ל משרד הביטחון, פנחס בוכריס. תפקידה של הוועדה הוא להסיר מכשולים בירוקרטיים בין המשרדים.
לצורך העברת הבסיסים נשכרה חברה פרטית, שאמורה להעתיק את הבסיסים במדיוק. עם זאת, לטענת גורמי ביטחון, בצה"ל רוצים לשפר באופן מהותי את המבנים, ולהפוך חלק מהם לתת קרקעיים ולמבנים מודרניים.
עדכון אחרון : 12/8/2008 0:11