החיזוק של מחסום ווטש: דויד גרוסמן
הסופר, שבנו נהרג במלחמת לבנון השנייה, הצטרף בחודש האחרון יחד עם הסופר אשכול נבו ועם המחזאי יהושע סובול לסיורים שעורך הארגון ביו"ש

דויד גרוסמן צילום: תמר פלג
חברת הארגון ענת שפיר פנתה למכללה למינהל בבקשה לצרף סטודנטים לפעילות הארגון. על פי הסיכום בינה לבין הנהלת המוסד, מצטייני החוג לתקשורת ישתתפו בפעילות נשות מחסום ווטש כחלק מעבודת הגמר שלהם.
הסטודנטים המצטיינים הרחיבו את הרעיון, הקימו דוכנים באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה העברית, פתחו אתר אינטרנט (checkyourpoint.co.il) וקראו לסטודנטים ולמובילי דעה להצטרף אליהם לסיורים במחסומים.
עד כה הצטרפו לפעילות דויד גרוסמן, שהדגיש בספרו האחרון את פעילות נשות הארגון, רעייתו מיכל, הסופר אשכול נבו, המשורר יוסי סוכרי והמחזאי יהושוע סובול.
"להביט על המחסום מעבר למה שהם רואים"
"בכל סיור יצאו כ-20 משתתפים במיניבוס למחסומים באזור קלקיליה, חווארה, בית איבא, בית פוריק ועוטף ירושלים", סיפרה שפיר. "הסברנו להם איך להביט על המחסום מעבר למה שהם רואים. הדגשנו את הצפיפות שיוצר המחסום, ההפרעות לכביש וכיצד זה משפיע על הפלסטינים".
בארגון מתכוונים להמשיך את הפרויקט גם בשנה הבאה ומקווים כי מובילי הדעה שהצטרפו
בסבב הראשון ימשיכו להצטרף לקבוצות הסיור הבאות.
מחסום ווטש הוקם בשנת 2001 על ידי שלוש נשים, ועד היום התווספו לשורותיו כ- 250 חברות. נשות הארגון עוקבות מדי יום אחר פעילות צה"ל במחסומים, ובמקרה הצורך מעבירות תלונות לצה"ל ולגורמים הרלוונטיים על מנת לשפר את מרקם החיים וזכויות האדם של הפלסטינים במחסומים השונים.