הלך לעולמו ראש אמ"ן לשעבר בנימין גיבלי
מי שהיה מעורב ב'עסק הביש' ובמשפט השדה של מאיר טוביאנסקי בימי קום המדינה, נפטר אחה"צ בביתו בת"א, כשהוא בן 89 במותו

גיבלי נמנה עם החוקרים והשופטים במשפט השדה המהיר שנערך לסרן מאיר טוביאנסקי. טוביאנסקי נאשם במסירת ידיעות לאויב, ונגזר עליו עונש מוות. משפט השדה וההוצאה להורג התבצעו ביוני 1948 בכפר בית ג'יז, במקום הסמוך לקיבוץ הראל של היום.
מאוחר יותר התברר שמאיר טוביאנסקי הוצא להורג על לא עוול בכפו, והליך החקירה והמשפט היה לקוי ביותר. למרות זאת, גיבלי לא נענש על כך.
בשנת 1950 מונה גיבלי לתפקיד ראש המודיעין הצבאי, אג"ם-ממ"ן, שבשנת 1953 הפך לאמ"ן. בתפקידו היה גיבלי אחראי לגיוסם ולהפעלתם של חברי חוליה יהודים שפעלה במצרים, והטמינו פצצות בבתי קולנוע, במשרד דואר ובמרכזי מידע של ארצות הברית בקהיר ובאלכסנדריה - עניין שקיבל לימים את השם פרשת לבון.
חברי החולייה נתפסו, נשפטו וחלקם אף נתלו. הפרשה כולה גרמה לנזק דיפלומטי חמור למדינת ישראל. שר הביטחון, פנחס לבון, התפטר מתפקידו, למרות שהתעקש כי הוא אינו מי שנתן את ההוראה לגיבלי לבצע את הפעולה.
במשך שנים רבות הוסתרה זהותו של גיבלי בהקשר לפרשת לבון, והוא נודע רק בכינוי "הקצין הבכיר".
עניין
סלע המחלוקת העיקרי בעניין זה הוא האם הפקודה הבלתי חוקית לחברי החוליה ניתנה ביוזמתו הבלעדית של גיבלי או שהוא פעל בהנחייתו של שר הביטחון, פנחס לבון. במהלך השנים, התברר כי גיבלי פעל לכיסוי ולטיוח מעורבותו בפרשה, שכללה מעשי זיוף ונסיונות הפחדה והטיה של הסוכן הכפול, אברי אלעד, שנודע בכינוי "האדם השלישי". התנהלותו של גיבלי בכל הפרשיות בהן היה מעורב זכתה לביקורת רבה.
בעקבות הבדיקות שנעשו בפרשת לבון, הועבר גיבלי מתפקידו ומונה לראש מטה פיקוד צפון. לאחר מכן הוא מונה מפקד חטיבת גולני, עליה פיקד במבצע קדש, ומאוחר יותר מונה כממלא מקום אלוף פיקוד המרכז.

במשך שנים רבות המשיך לטעון לחפותו, ואף הבטיח לפרסם ספר שבו יציג את עמדתו.
גיבלי אף היה בין יוזמי ומתכנני הפלגת הספינה בת גלים אל עבר תעלת סואץ, בניסיון לפרוץ את הסגר הימי שהטילה מצרים על ישראל. ניסיון זה הסתיים במעצר אנשי הצוות ובאובדן הספינה.