ביהמ"ש המחוזי: מאיר אברג'יל יישאר במעצר
השופטת ארד קבעה כי ישנו חשש שאברג'יל ינסה לברוח בעת ביצוע הליכי ההסגרה לארה"ב ודחתה את הערר שהגיש נגד ההחלטה לעצרו

מאיר אברג'יל צילום ארכיון: יהונתן שאול
השופטת ארד הוסיפה כי "ככל שהדברים אמורים בחשש מהימלטות, יש להתחשב בעובדה כי לאברג'יל, המרבה בנסיעות לחו"ל ומתגורר באפריקה, מיוחסת פעילות עבריינית מתוחכמת וחוצה גבולות, שבוצעה, בין השאר, במסגרת ארגון פשיעה".
מרכז הכובד של האישומים - בארה"ב
"אברג'יל אמנם טען, כראיה לכך שאין בכוונתו להימלט, כי הגיע לישראל מאפריקה למרות שידע על כתב האישום נגדו", אמרה השופטת. "ואולם, מטבע הדברים, החשש מפני הימלטותו גבר לאחר שהוגשה בקשה לעצרו, והכוונה הקונקרטית להגיש בקשה להסגרתו. בנסיבות אלה אין להתערב בקביעה לפיה מתקיים בעניינו חשש מובנה מפני הימלטות".
השופטת ארד דחתה גם את טענת פרקליטיו של אברג'יל, עורכי הדין אביגדור פלדמן ועופר נהרי, כי לרוב המעשים המיוחסים לו יש דווקא זיקה לישראל ולא לארה"ב.
"בניגוד לטענתו, עיון באישומים המיוחסים לו בכתב האישום האמריקני
מעלה, כי מרכז הכובד של אותם אישומים הוא לכאורה בארה"ב", קבעה השופטת בהכרעתה. "אף אם נתעלם, בשלב זה, מהאישום של מעורבותו בארגון פשיעה בארה"ב, היה אברג'יל מעורב, כקושר קשר וכמסייע, בהלבנת כספים בארה"ב ובסחיטה ואיומים של אנשי עסקים שם".
השופטת ארד הוסיפה כי גם בעניינו של זאב רוזנשטיין, שהואשם שקשר קשר בעודו בישראל לייבא סמים לארה"ב, נפסק כי כאשר הן ישראל והן ארה"ב מקיימות זיקה טריטוריאלית למעשים, יש להעדיף כי העבריין יישפט במקום שבו נועד הקשר להתממש ושבו אמורים היו להינזק הקורבנות והסדר הציבורי.