קדימה: לבני מובילה בסקרים, מופז בשטח
שישה ימים לפתיחת הקלפיות נדמה שציפי לבני תכהן כיו"ר הבא של קדימה, אך לפי הלך הרוח בשטח נראה כי למופז יש בסיס תומכים חזק יותר

ישנם פוליטיקאים ופעילי מפלגה שנוטים לייחס לרבים מהמתפקדים תכונות של עדר. לדעתם, מרבית המתפקדים מחליטים למי להצביע על פי הוראה של עסקן או קבלן קולות, שנתן את מילתו לאחד המועמדים.
אחרים, מיעוטם פוליטיקאים ומרביתם אנשי מקצוע, למשל יועצים אסטרטגיים, שטוענים כי חלק גדול מהמתפקדים מצביעים על פי מצפונם, תחושת הבטן שלהם ועמדתם האידיאולוגית. התשובה לשאלה הזו איננה תיאורטית בכלל, יכולה להיות לה השפעה על תוצאות הבחירות.
שר התחבורה שאול מופז עשה עבודת חריש פוליטית מעמיקה בכל רחבי הארץ בשנתיים האחרונות. הפעילים מכירים אותו, אוהבים אותו, ומרביתם, בהם גם הרוב המכריע של קבלני הקולות הגדולים המכונים "המגה פוקדים" נשבעו לו אמונים עוד בטרם החלה ההתמודדות.
לבני לעומת זאת, הייתה עסוקה במשרד החוץ וגם בחרה למעט בפעילות פוליטית מתוך עיקרון. היא אומנם ביקרה בסניפי המפלגה מדי פעם, אבל דילגה על השמחות המשפחתיות. כשהחלה ההתמודדות על ראשות קדימה, זה היה די ברור שלמרות שלבני מובילה בסקרים, השטח והפעילים תומכים במופז. גם היום, פחות משבוע לפני הפריימריז המצב לא השתנה באופן דרמטי.
המפקד של קדימה מורכב מכ-20 אלף מתפקדים שמוגדרים "אידיאולוגיים" שהצטרפו לתנועה לאחר שהוקמה. כ-40 אלף מתפקדים הגיעו לקדימה באמצעות ראשי ערים וקבלני קולות במסגרת המפקד לקראת הבחירות ברשויות המקומיות. עוד קצת יותר מעשרת אלפים התפקדו לאחרונה לקראת הפריימריז.
למרות זאת בשני המטות מסכימים כי לארגון ביום הבחירות יש השפעה מכרעת על התוצאות, מי מצליח לאתר את התומכים שלו ולהביא אותם לקלפי. בהקשר הזה ההנחה היא שלקבלני הקולות יש יתרון, הם מכירים את השטח ומלאי מוטיבציה. לדברי גורם במטה מופז, "האנשים שלנו הם אנשים פוליטיים, זו היוקרה שלהם אם הם מביאים תוצאה טובה".
באוצר המילים הפוליטי "ברזלים" הם מתפקדים שברור לגמרי מה יעשו מאחורי הפרגוד. קבלני הקולות נוטים להגדיר רבים
ישנו למשל סיפור על קבלן קולות גדול מהצפון שהביא לקדימה אלף טפסי מתפקדים, וגם קיבל אישור שזה מספר הטפסים שהביא. בקדימה גילו שחצי מהטפסים מזויפים, והם נזרקו לפח. קבלן הקולות הזה עובד היום עם אחד המטות והציג אישור לפיו יש לו אלף מתפקדים, בפועל הכוח שלו קטן בהרבה.
במהלך הקמפיין פוגשים הפוליטיקאים בעיקר את קבלני הקולות, שעסוקים בלשכנע את הפוליטיקאים שהם חזקים ויש להם המוני מתפקדים. את המתפקדים הם פוגשים הרבה פחות, וזו הסיבה שיש להם נטייה ליחס לקבלני הקולות הרבה מאוד כוח. זו גם התמונה שהפוליטיקאים מציגים לעיתונאים. בעוד כמה ימים נדע, מי ניצח, השטח או הסקרים.