הרב אלישיב: ממשלה שבראשה אישה - לא פשוט
מנהיג הציבור הליטאי, הרב יוסף אלישיב, המכונה "פוסק הדור", מציב מכשול נוסף בפני רה"מ המיועדת, ציפי לבני, לצירופם של החרדים לקואליציה: בשיחה סגורה בימים האחרונים הביע הרב עמדה הלכתית, לפיה "זה לא פשוט לשבת בממשלה שבראשה עומדת אישה"

הרב אלישיב.
לדברי הבכיר, מנהיג הציבור הליטאי הרב יוסף שלום אלישיב המכונה "פוסק הדור", הביע בימים האחרונים בשיחות סגורות עמדה הלכתית על פיה: "זה לא פשוט לשבת בממשלה כשראש הממשלה היא אישה".
הרב אלישיב נשאל על התקדימיות של הדבר - כאשר גולדה מאיר כבר מילאה תפקיד זה - והוא השיב כי בתקופה ההיא החרדים לא היו שותפים בקואליציה. הבכיר העריך כי רק במידה שהמשא ומתן בין קדימה לחרדים יבשיל והנושא יהפוך לאקטואלי, אז הרב אלישיב יידרש לסוגיה ויכריע בשאלה ההלכתית העקרונית: האם החרדים יכולים להיות שותפים בממשלה שבראשה עומדת אישה?
ההתנגדות ההלכתית להעמדת אישה במשרה כה רמה מסתמכת, בדרך כלל, על פסיקתו של הרמב"ם "אין מעמידין אישה במלכות וכן כל משימות שבישראל אין ממנים בהם אלא איש".
גם האדמו"ר מגור יידרש לסוגייה
בנוסף לרב אלישיב גם לעמדתו של האדמו"ר מגור, המנהיג החשוב בפלג השני של יהדות התורה - אגודת ישראל החסידית, צפויה להיות השפעה בעלת משקל רב.
נציגו של האדמו"ר מגור בכנסת, ח"כ יעקב ליצמן, אמר אתמול כי הנושא יעלה לדיון רק בשלב מאוחר יותר. "הרבנים
יודעים על המשא ומתן, יודעים מי המועמדת", אמר ליצמן. "כשנלך לסיים את המשא ומתן ברור שהדבר יעלה לפני הרבנים והם יחליטו. עד עכשיו עוד לא החלטנו באמת".
עם זאת במפלגה החרדית ש"ס כבר הודיעו כי העובדה שראש הממשלה המיועדת היא אישה לא תהווה מכשול בכניסתם לממשלה.
מסיבות אידיאולוגיות החרדים האשכנזים מגבילים גם את מידת שותפותם בשלטון הציוני. בראשית שנות ה-50 הם פרשו מהשותפות בשלטון הישראלי על רקע המחלוקות בעניין גיוס בנות לצבא ולשירות לאומי. רק עלייתו של מנחם בגין בשנת 1977 החזירה אותם לקואליציה. אך גם מאז הם מקפידים שלא לשרת בממשלה בתפקידי שרים, אלא לכל היותר בתפקיד סגני שרים, ללא שר מעליהם.