הודו מציגה: כך ננהל עסקאות נשק עם ישראל
אחרי שבכירים הודיים נחשדו שקיבלו שוחד במהלך עסקה ישראלית, משרד ההגנה בהודו מוציא הנחיות מיוחדות להתנהלות מול ישראל

טיל ברק צילום ארכיון: התעשייה האוירית
פרשת סקנדל טילי הברק זכתה לכינויה על שם הברק, טיל ים-ים תוצרת רפאל והתעשייה האווירית שנמכר לחיל הים ההודי. במהלך הפרשה נעצרו שר ההגנה ההודי לשעבר ומפקד הצי הימי לשעבר בחשד לקבלת שוחד.
על פי פרסומים זרים עלה חשד כי בנו של מפקד חיל הים לשעבר קיבל כסף מחברות ישראליות ושיחד פוליטיקאים בהודו על מנת לאשר עסקאות נשק, אך החברות בישראל וגורמי ביטחון הכחישו בתוקף כל קשר לפרשה.
לפני מספר ימים אישרה הממשלה בהודו קוד התנהגות מיוחד, על פיו יש לפעול עם התעשייה האווירית ועם רפאל, הנחשבות על פי פרסומים בעיתונות ההודית לבכירות בשוק הביטחוני.
הוסרו החסמים לעסקאות עתידיות
על פי החלטת הממשלה, כל עסקת נשק עמן תאושר על ידי הקבינט הביטחוני כדי למנוע אי סדרים. עוד הוחלט כי לא ירכשו מישראל טילים נוספים מסוג ברק.
בנוסף, הממשל ההודי הסיר את החסמים על עסקת הנשק עם רפאל לרכישת טילים מסוגים שונים בהיקף של כמיליארד וחצי דולר, ביניהם מערכת נגד מטוסים מסוג ספיידר.
גורם ביטחוני בירך על החלטת הממשלה ההודית
ואמר כי בין שתי המדינות שוררים קשרים אמיצים, וכי ישראל נהנית ממעמד בכיר מאז שהחליטה הודו לרכוש אמצעי לחימה לא רק מרוסיה.
במערכת הביטחון טוענים כי סקנדל הברק מאחור, ובקרוב מאוד יימסרו שלושה מטוסי הפלקון תוצרת התעשייה האווירית לחיל האוויר ההודי, וכי הודו מעוניינת בשלושה מטוסים נוספים. עסקה זו נאמדת בכמיליארד דולר.