מקיין ופיילין: אובמה קשור לפלסטיני קיצוני
הרפובליקנים האשימו שיריבם קשור למרצה פלסטיני שיצא נגד התמיכה בישראל, ותקפו עיתון אשר לטענתם מסתיר קלטת שמראה אותם ביחד

רשיד חלידי. צילום: אי-פי
רשיד חלידי הוא פרופסור ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת קולומביה ונחשב למבקר חריף של מדיניות החוץ האמריקנית שתומכת בישראל. הוא ואובמה הכירו כאשר לימדו באותה פקולטה באוניברסיטת שיקגו, ולדברי המועמד הדמוקרט גם ילדיהם היו באותו גן.
מקיין ופיילין האשימו את אובמה בקשרים עם חלידי. "נראה כי יש עוד פרופסור קיצוני מהשכונה שבילה עם ברק אובמה לפני כמה שנים", אמרה פיילין באירוע באוהיו. "זה חשוב, כי רשיד חלידי, בנוסף להיותו תומך פוליטי של ברק אובמה, הוא דובר לשעבר של הארגון לשחרור פלסטין". חלידי טען במשך שנים כי הוא לא החזיק בתפקיד באש"ף.
עיקר הביקורת הרפובליקנית יצאה נגד העיתון לוס אנג'לס טיימס אשר מחזיק בקלטת וידיאו שבה נראים אובמה וחלידי באירוע משותף ב-2003. לטענת הרפובליקנים, בכנס השתתף גם ויליאם איירס, מי שעמד בראש מחתרת קיצונית בשנות השישיםונטען כי הוא מקורב לאובמה, טענה שהמועמד הדמוקרט הכחיש בתוקף.
"בין שאר הדברים, ישראל תוארה באירוע כגורמת לטרור במקום הקורבן", אמרה פיילין. "אנחנו לא יודעים כיצד אובמה הגיב להשמצות האלה כלפי מדינה שהוא אמרה כי הוא תומך בה". היא הוסיפה כי העיתון צריך לקבל פרס פוליצר על "התרפסות".
העיתון: אנחנו לא מסתירים כלום
גם מקיין הביע תמיהה על העיתון. "אם יש להם את הקלטת, עליהם לאפשר לאמריקנים לדעת על כך. לתת להם לראות ולקבל החלטה", אמר בריאיון ללארי קינג ברשת סי-אן-אן. "מעולם לא ראיתי מצב שבו לכלי תקשורת מרכזי יש מידע וקלטת, למה הם לא משחררים אותה?".
העיתון – אשר מוקדם יותר החודש הביע תמיכה באובמה – מסר כי על האירוע דווח באפריל וכי אין בכוונתו לשדר את הקלטת מאחר שהוא הבטיח זאת למקור שסיפק אותה. בידיעה מאפריל נאמר כי אובמה דיבר באירוע על הצורך להגיע להסכמה בסוגיה הישראלית-פלסטינית.
"לפני יותר משישה חודשים פרסם הלוס אנג'לס טיימס
דיווח מלא על האירועים בקלטת", מסר נציג העיתון. "הטיימס לא מסתיר כלום. להפך, העיתון הוציא את הסיפור לאור".
מטה אובמה מסר בתגובה כי הטענות הרפובליקנית "ממוחזרות". "ברק אובמה היה ברור ומתמיד בתמיכה שלו בישראל והבהיר כי רשיד חלידי אינו יועץ שלו או של הקמפיין ואינו שותף לדעות שלו", אמר דובר המטה, טומי וייטור.
גם למקיין היו קשרים לחלידי דרך ארגון שהמרצה הפלסטיני סייע לייסד לפני 15 שנה. המרכז ללימודים ולמחקר פלסטיניים קיבל לפני עשר שנים לפחות 448 אלף דולר מהמכון הרפובליקני הבינלאומי אשר בראשון עמד מקיין.