כך פוגעים בסביבה, אך עומדים בתקנים וזוכים בפרסים
מפעל העומד בתקנים הדרושים, אך בז לבריאות הסובבים אותו אינו ראוי לפרס. אז מדוע מכון התקנים נתן אות הצטיינות לחברה מזהמת?וגם בעד ונגד הדיאטה של אורנה בנאי. לא עוצר בירוק, חלק ג'
-לא עוצר בירוק, חלק א': קרן הצבי
- לא עוצר בירוק, חלק ב': עוד נשימה

שריפה במפעל כימיקלים במפרץ חיפה אלכס רוזקובסקי
בכרמל אוליפינים, המפעל הסמוך לבתי הזיקוק שגם הוא נמצא בבעלות משפחת עופר, התרחשו בחודשים האחרונים כמה מקרים של פליטות עשן שחור שגרמו לאנשי המשרד להגנת הסביבה להזמין את מנהליו לשימוע ואף להפסיק את הפעילות לכמה ימים עד לתיקון הליקויים. חיפה כימיקלים דרום, על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה, חרג מתקני הפליטה המותרים ברוב השנים האחרונות, ולפני ארבעה חודשים אף הוגש נגד מנהליו כתב אישום בעוון "גרימת זיהום אוויר לא סביר". בין ההופעות בבתי המשפט, יוכלו מנהלי המפעל להתרווח בכורסתם ולהרשים את האורחים בתו הפלטינה שמתנוסס על הקיר.
דורון טמיר, מנכ"ל מכון התקנים, מנסה ליישב את הסתירה: "את תו הפלטינה מקבלות חברות או מפעלים שבוחרים לאמץ חמישה תקני איכות, ומצליחים לעמוד בכל הקריטריונים של התקנים הללו. אם חברה בוחרת לעבוד על פי תקן בטיחות, תקן ניהול אבטחת מידע ושלושה תקנים נוספים, היא ראויה לתו הפלטינה. זה לא מעיד בהכרח על התפקוד שלה בתחומים אחרים, ביניהם ההתנהלות הסביבתית".
נראה לך סביר שבעוד מנהלי חברה מתמודדים עם כתב אישום, אתם מעניקים להם אות הצטיינות?
"בכל שנה אנחנו עושים ביקורת לבדוק איך החברה תפקדה מאז הבדיקה הקודמת. ייתכן שבפעם הבאה שנעשה ביקורת ונראה חריגות לא סבירות, נשלול את התו. אני יודע שאנחנו קצת בפיגור מבחינת לוח הזמנים, אבל ככה עובדים ארגוני תקינה בכל העולם-אף פעם לא בודקים באון ליין".
התעשייה, ובעיקר חלק מהתאגידים הגדולים, עשו בשנים האחרונות צעדים משמעותיים כדי להפחית את פגיעתם בסביבה. טוב שיש גוף כמו מכון התקנים, שיכול לתגמל את המפעלים על כך ביוקרה ציבורית ולתמרץ אותם להמשיך באותו כיוון, אבל כדאי שיידע להשתמש בתבונה במקלות ובגזרים העומדים לרשותו. בעולם המתוקן, חברה שלא מפגינה ביצועים מושלמים מבחינה סביבתית לא תוכל לקבל הוקרה ציבורית משום סוג. אצלנו זה עדיין אפשרי.
אגב, במהלך הטקס האורחים נהנו ממופע מוזיקלי ומהרצאה. ניצן הורביץ, איש חדשות 10 ועיתונאי סביבתי בולט, דיבר-יחי האירוניה-על "קיימות בעסקים".
זמן סוכר
ב"זמנים בריאים", מוסף הבריאות של "ידיעות אחרונות", שטחה אורנה בנאי בפרטי פרטים את אורחות חייה בתחום התזונה, הספורט וטיפוח הגוף. בתום הווידוי, הוזמנו מומחים מהתחומים הרלוונטיים לנתח את הרגליה של השחקנית ולתת להם ציונים.

אורנה בנאי מוטי לבטון
בנאי, כזכור, כיכבה לא מכבר במסע פרסום לדגני הבוקר של "תלמה". האנשים ששכרו את שירותיה לקמפיין בוודאי נהנו לקרוא איך מתנהלת ארוחת הבוקר שלה ושל ילדיה: "הם אוכלים קרקרים, פריכיות או קערת דגנים עם חלב בכל מיני טעמים. לפעמים אני מצטרפת, שמה דגנים מחיטה מלאה בתוך יוגורט עם קצת דבש".
הדיאטנית אולגה רז, שהתבקשה לספק
חוות דעת, לא יצאה מגדרה לנוכח התפריט של הבנאים: "בבוקר את והילדים אוכלים קרקרים ופריכיות. זו בחירה סבירה. אפשר גם לחם או לחמנייה מחיטה מלאה. רוב דגני הבוקר, לצערי, מלאים סוכר, עד כדי כך שבמנה אחת של 30 גרם - שזה ממש מעט - יש 120 עד 140 קלוריות, חלקן הגדול מסוכר". אופס. את זה, מותר לשער, ב"תלמה" אהבו קצת פחות.