מלחמת היוגורטים: אספרטיים, צבעי מאכל וחומר משמר; העיקר שאין אבקה
למה דחוף לרפי גינת לשבח את היגורטים "האמיתיים". ומה הם באמת מכילים? לא עוצר בירוק, חלק ג'
- לא עוצר בירוק, חלק א': הוא נשפך בשדות
- לא עוצר בירוק, חלק ב': אופניים לשנה

פרוזן יוגורט רובי קסטרו
גם אם גינת הגזים מאוד במתקפה שהכריז על מוכרי גלידת היוגורט, זו לא הבעיה בתחקיר של כלבוטק. הבעיה טמונה בהצגת היוגורטים של המחלבות הגדולות כחלופה ה"אמיתית", כאילו מדובר בנוזל שהוקפץ היישר מעטיניה של הפרה אל הגביע ומשם אל המדף.
המציאות, אפעס, קצת שונה. בתחילת דרכם הארוכה רוב היוגורטים עוברים הפרדה באמצעות צנטריפוגה לרכיביהם השונים: חלבונים, שומנים וחלב רזה. אחר כך המרכיבים חוזרים ומשתלבים במינונים משתנים-לפי אחוזי השומן המבוקשים במוצר - אבל כדי שהאיחוד מחדש יעבור בשלום מוסיפים להם שורה ארוכה של חומרים-מתחלבים, מייצבים, מקרישים וכו'.
אז מגיע תורו של הטעם: את חתיכות הפרי מקבלים ברוב המקרים בצורה של מחית יבשה שמיובאת מחו"ל. במהלך התהליך הפרי המקורי מאבד את רוב ערכו התזונתי, ריחו וצבעו. הוא מוכנס ליוגורט לטובת המרקם ויצירת האשליה שאנחנו אוכלים חתיכות פרי. את טעמו הפירותי היוגורט מקבל מתמציות טעם שפותחו במעבדה, והצבע מגיע מצבעי מאכל מלאכותיים או טבעיים. האם זה יותר "אמיתי" מגלידות היוגורט שגינת התנפל עליהן בחרי אף?
טבעי לגמרי
גינת האשים את גלידות היוגורט בתכולה נמוכה של חיידקים פרוביוטיים; נכון, אבל מומחים רבים סבורים שהחיידקים הפרוביוטיים שמוספים לחלק מהיוגורטים התעשייתיים ממילא מתים הרבה לפני שהם מגיעים למערכת העיכול שלנו, כך שיש להם ערך שיווקי בלבד.

היוגורט הטבעי של מולר צילום: יחסי ציבור מולר
גינת הטיח באנשי היוגורטיות שהם משתמשים, רחמנא ליצלן, באבקת יוגורט. אלא שדי להעיף מבט ברשימת המרכיבים של רוב מעדני היוגורט כדי לראות שגם שם משתמשים - לצד החלב האמיתי (בדיוק כמו בגלידת היוגורט) - ב"אבקת חלב" (מולר) וב"אבקת רכיבי חלב נוכרי" (שטראוס). השימוש באבקות חלב ומוצריו מקובל מאוד בתעשיית המזון המעובד, בארץ ובעולם. זה אולי לא מאוד מפתה, אבל זה ממש לא ייחודי לגלידות יוגורט.
שימו לב, למשל, לרשימת המרכיבים המופיעה על גבי אריזת "יוגורט בטעם עוגת קינמון" (אפס אחוז שומן) של יופלה לבית תנובה: חלב מפוסטר, מים, חלבוני חלב, סיבים תזונתיים, מחית תפוח, פירוט רי ביסקוויט, סידן, פקטין, E-406 ( ג' לט
טין שמופק מאצות), E-410 ( דבק גרעיני חרוב), עמילן מעובד, אספרטיים, אסולפאם קיי, צבע מאכל קרמל, בטא קרוטן, חומצת מאכל E-270 ( חומצת חלב), חומר משמר E-202 ( פוטסיום סורבאט), קינמון, מווסתי חומציות E-327 ( קלציום לקטאט) ו-E-331 (סודיום ציטראט), ומרי טעם וריח (אין פי- רוט). כמו שגינת אמר: טבעי לגמרי.
תגובת "כלבוטק": "תחקיר כלבוטק עסק ביוגורטריות המוכרות למעשה גלידות עתירות סוכר ודלות בחיידקים פרוביוטיים. בכתבה היתה התייחסות ליוגורטים של מחט לבות שונות שניתן לרכוש במרכולים. במוט צרים אלה יש ריכוזים של מיליוני חיידקים ידידותיים ואחוזי הסוכר בהם לא נמוכים מאלה שב' יוגורט' שנמכר ביוגורטריות".