דוח: להכשיר את רוב הבנייה הבדואית בנגב

כפי שחשף מעריב הגישה היום ועדת ההתיישבות בנגב את הדוח שחיברה לשר בוים והמליצה להכשיר את רוב הבנייה הלא חוקית בנגב

nrg מעריב | 11/12/2008 13:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לאחר חשיפת מעריב לפני כחודש בנוגע להכשרת הבנייה שאינה חוקית בנגב, הגיש היום (ה') שופט בית המשפט העליון בדימוס, אליעזר גולדברג, את דוח הוועדה בעניין הסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב לשר הבינוי והשיכון, זאב בוים. "יש למהר ולתקן את הליקויים", אמר השר בוים.
 
מאהלים בדואים מזרחית לבאר שבע
מאהלים בדואים מזרחית לבאר שבע צילום: רובי קסטרו

הוועדה שהוקמה בהחלטת ממשלת ישראל, חיברה את הדוח לאחר ששמעה את עמדתה של האוכלוסייה הבדואית בנגב, את עמדותיהם של משרדי הממשלה השונים, עמדות של חברי כנסת מסיעות שונות, וכן עמדות של אנשי אקדמיה.

השר בוים, שהיה ממקימי הוועדה ופעל בממשלה להקמת הרשות להסדרת התיישבות הבדואים, אמר במעמד מסירת הדוח כי "רגעים אלו, בהם אנו מקבלים את הדוח המשמעותי והחשוב ביותר בעניין מדיניות הסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב, יירשמו בספר דברי הימים כאחד החשובים בעיצוב יחסה של מדינת ישראל למיעוטים הגרים בה ושאר מהווים חלק מאזרחיה".

השר הדגיש שהדוח שהוגש הינו מסמך מהוקצע וברור, ומהווה ביטוי למדיניות אחראית ושקולה, שלקחה בחשבון גורמים רבים כמו הרכב האוכלוסייה בנגב, צרכיה ההולכים וגדלים, שמירת אכיפת החוק, ובניית מירקם חיובי ביחסי יהודים ובדואים. בוים אף הוסיף כי הוא רואה בדוח ואישורו צעד נוסף שבונה אמון בין מדינת ישראל למגזר הבדואי.
בוים: הזמן דוחק

בוים הוסיף כי יש ליישם את ההמלצות במהירות האפשרית כיוון שהזמן דוחק. על כן, ובהתאם להמלצת הוועדה יש ליצור בחוק מסלול תכנוני קצר ביותר, המוגבל הן בזמן והן במרחב הגיאוגרפי, שיאפשר יישום המלצותיה של הוועדה, בלוח הזמנים הקצר ביותר.

כפי שחשף מעריב לפני כשלושה שבועות דוח הועדה שהוגש הכיל בתוכו חומר נפץ פוליטי וציבורי רב לפיו היחסים בין הבדואים למדינה התדרדרו בשנים האחרונות והגיעו למתיחות קשה על רקע גילויי אלימות, ירידה חדה בגיוס לצה"ל והזדהות הולכת וגוברת עם גורמים חיצוניים.

על פי ממצאי הוועדה, שיעור הילודה בקרב הבדואים נחשב

לאחד הגבוהים בעולם ולכן יהיו בנגב 600 אלף בדואים בעוד 11 שנה. כמו כן הוועדה בדקה ומצאה כי כיום נותרו ‭2,749‬ תביעות לקרקע של הבדואים מהמדינה. סך כל השטח שהבדואים תובעים מהמדינה נכון לשעה זו הוא קרוב ל-600 אלף דונם.

הוועדה מנתה את התקציבים שהושקעו בבדואים על ידי הממשלה מאז שנת 2003 והגיעה למסקנה כי מדובר בכ-‭9.8‬ מיליארד שקלים. יחד עם זאת, חלק מהתקציבים לא נוצלו והוועדה סבורה כי צריך להמשיך את ההשקעה בתשתיות ובחינוך במגזר הבדואי, להעניק תמריצים למשרתים בצה"ל ולהשקיע בעידוד הגיוס לזרועות הביטחון.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים