גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


לימוד השפה הערבית? לא בבית ספרנו

בעוד שעפ"י תוכנית הלימודים של משרד החינוך על תלמידי חטיבות הביניים ללמוד את השפה הערבית, שליש מבתי הספר מתעלמים מההנחיה

אפרת זמר | 5/2/2009 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ערבית, השפה הרשמית השנייה בישראל, מוגדרת בתוכנית הלימודים בישראל כאחד ממקצועות הליבה בחטיבות הביניים. כלומר, תלמידי כיתות ז' עד י' חייבים על פי החוק ללמוד את השפה. אלא שבתי הספר היהודיים הממלכתיים לא ממהרים לציית לחוק: מתברר כי שליש מחטיבות הביניים בחרו שלא ללמד את התלמידים ערבית.
 
מורה ותלמידים בכיתה.
מורה ותלמידים בכיתה. צילום ארכיון: אלי דסה

החובה ללמוד את השפה הערבית משתנה על פי שכבת הגיל. בבתי הספר היסודיים מדובר בלימודי בחירה, על פי דרישת ובחירת הרשות המקומית או בית הספר עצמו. מתוך מאות אלפי תלמידי בתי הספר היסודיים, כ-7,000 תלמידים לומדים ערבית, בעיקר בערים המעורבות. גם בתיכון לימודי הערבית הם לימודי בחירה, ומתוך מאות אלפי התלמידים, למעלה מ-9,000 תלמידים ניגשים מדי שנה לבחינת הבגרות שנעה בין יחידה אחת לחמש יחידות.

לעומת זאת, בכיתות ז'-י' לימודי הערבית הם לימודי חובה לכל התלמידים במגזר היהודי. בית ספר שלא מעוניין ללמד ערבית יכול ללמד צרפתית במקום. תלמידים עולים חדשים יכולים לבחור גם בין לימודי רוסית או אמהרית. אלא שרק כשני שלישים מכלל חטיבות הביניים במגזר היהודי, לא כולל המגזר החרדי, לומדים ערבית.

מבין השליש שנמנע מלימודי ערבית, רק חלק קטן מבתי הספר מלמדים צרפתית, והשאר לא עומדים בחובת לימוד השפה. בחינוך הממלכתי-דתי המצב חמור אף יותר: בקושי רבע מבתי הספר עומדים בחובת לימוד הערבית.
ההורים לא חושבים להתלונן

"מה שמחזק את התופעה זה שההורים לא חושבים להתלונן או לדווח למשרד החינוך", אמר גורם במערכת החינוך. "אם הורה היה מגלה שבבית הספר לא מלמדים מתמטיקה, למשל, הוא היה מתלונן, אבל לא ללמוד ערבית כנראה מטריד פחות".

למרות שגם בכיתה י' לימודי הערבית מוגדרים כמקצוע חובה, שיעור הלומדים בפועל בקרב שכבת

הגיל הזו הוא לכל היותר 25%, כאשר לרוב מדובר רק בתלמידים שבחרו לגשת לבחינת הבגרות במקצוע. "משרד החינוך רואה בחומרה את החלטות בתי הספר שלא ללמד את מקצוע הערבית בחטיבות הביניים", נמסר מהמשרד. "לימודי הערבית הוגדרו כמקצוע חובה לתלמידי כיתות ז'-י'.

המפקח על הוראת הערבית, שלמה אלון, אמר למעריב כי גורמי הפיקוח במחוזות אוכפים את מדיניות המשרד. "במידה שאלה מוצאים כי בית ספר אינו מלמד ערבית, הדבר מועבר לטיפולם של גורמי המקצוע במחוז. מנהלים אינם מוסמכים לוותר על מקצוע לימוד אשר הוגדר כחובה", הבהיר אלון. הוא הוסיף כי "נמשיך לאכוף את הנהלים ולוודא שמקצועות החובה אכן נלמדים בבתי הספר".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''בארץ''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים