טורקיה: מעוניינים לחזור לתווך בין ישראל לסוריה
מזכירת המדינה האמריקאית הילארי קלינטון הגיעה לאנקרה לדון עם מנהיגי טורקיה במצב באיזור ושמעה על נכונותם לשוב ולתווך במו"מ בין י-ם לדמשק, במידה ושני הצדדים יבקשו זאת. קלינטון: "אסור להמעיט בחשיבות השיחות הלא ישירות בין סוריה לישראל"

מזכירת המדינה האמריקאית הילארי קלינטון הגיעה לביקור בטורקיה ונפגשה עם ראש הממשלה, רג'יפ טאיפ ארדואן ועם שר החוץ הטורקי, עלי בבאג'אן. במסיבת עיתונאים שהתקיימה לאחר הפגישה עם קלינטון, הצהיר בבאג'אן כי ארצו מעוניינת לשוב ולשמש כמתווכת בין ישראל לסוריה בתנאי ששני הצדדים יבקשו זאת.
קלינטון מצידה, אמרה כי "אסור להמעיט בחשיבות שיחות השלום הלא ישירות בין סוריה לישראל". מזיכרת המדינה הודיעה כי נשיא ארה"ב, ברק אובמה, יבקר באנקרה בחודש הבא.
לפני כחודש הצהירו גורמים בכירים בי-ם כי לא יסכימו לכך שארדואן, ישמש כמתווך בשיחות עם סוריה וזאת, לאור הצהרותיו התוקפניות כלפי ישראל לאחר מבצע עופרת יצוקה.
על רקע המתיחות הרבה והאווירה העכורה בין ישראל וטורקיה נפגשה שלשום שרת החוץ, ציפי לבני, עם מקבילה הטורקי באבג'אן לראשונה מאז מבצע עופרת יצוקה במטרה לנסות ולקרב בין המדינות.
לפני כשבועיים ביקר בטורקיה השליח המיוחד של ממשל אובמה למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל. הוא אמר כי טורקיה תתפוס תפקיד מפתח במאמציו של ברק אובמה להשיג שלום במזרח התיכון. מיטשל הגיע לטורקיה כחלק מביקורו במדינות האיזור.
לדברי מיטשל, הקשרים הקרובים של טורקיה עם ישראל ועם
לפני קצת יותר מחודש ימים הצהיר ראש ממשלת טורקיה, טאיפ ארדואן, כי ישראל וסוריה היו על סף פריצת דרך לשלום. "כשחיכיתי לתשובה של אולמרט לגבי המשא ומתן עם סוריה, פצצות החלו ליפול על עזה", אמר ראש הממשלה הטורקי בהתייחסו למבצע עופרת יצוקה.